Gauff rett og slett for god

Cori Gauff er alltid blant de største favorittene når man snakker om Grand Slam titler. Har kanskje litt å bevise på gress enda, men tror det kan komme allerede i årets turnering. Starten har vært som forventet. Nemlig total overkjørsel mot, på pairet, langt svakere spillere.

61 62 mot Dolehide i 1.runde og 62 61 mot kvalspiller Todoni i 2.runde. Nå venter den britiske overraskelsen Sonay Kartal i 3.runde, men du veit.. briter og gress går godt sammen, noe Kartal har vist til fulle så langt. Jenta som kun er nr. 298 på rankingen har først kvalet inn før hun tok ut Cirstea 2-1 i 1.runde og på nytt vant 2-1 i 2.runde (mot Burel).

MEN nå blir hun virkelig satt på prøve. Jeg tror det blir syvmilssteg å gå fra de motstanderne til en Gauff på titteljakt. For ei jente som til vanlig spiller på ITF-touren tror jeg rett og slett oppgaven blir altfor stor. Mulig hu kan spille med senkede skuldre og uten press, men tror rett og slett ikke det hjelper.

Jeg synes under 18,5 games ser spennende ut da jeg tror Gauff fort vinner noe som 62 63, 61 64 eller lignende.

Interessante tall fra Gauff sine to første kamper for å beskrive styrken hu har opparbeidet seg i egen serve. Hu har vunnet 35 av 41 1.server i sine to kamper så langt. Raskeste server har ligget på rundt 200 km/t med et snitt på opp mot 180. Det biter faktisk bra på gresset, selv i kvinnetennisen.

Kartal ligger over 20 km/t bak i hastighet, både på hardeste og snittfart på 1.serven. 2. servene er svært sårbare og kan bli straffet knallhardt mot en god returspiller som Gauff.

Ingen tvil om at man skal være forsiktig med å undervurdere disse britiske spillerne på gress, lavtrankede eller ikke, MEN her skal og bør nivåforskjellen virkelig komme til syne.