• Sport:Fotball
  • Land:Internasjonal
  • Liga:UEFA Champions League
  • Kamp / utøvere:Atletico Madrid – Chelsea
  • Tilleggsinfo:H/F
  • Tips/ utfall:X/X
  • Spillestopp:23.02.2021 21:00
  • Odds:4.33
  • Innsats:3
  • Selskap:Bet365

Ingen klar favoritt i kveldens CL-kamp som spilles på National Stadion i Bucuresti (Romania).
Normalt to solide lag defensivt om dagen, og som vi vet er det returoppgjør i CL-spillet for å plukke ut hvem som får spille kvartfinalen.
Begge lagene er så langt skånet for de store fraværene, og kan stille med tilnærmet sitt beste mannskap.

Hvis jeg skulle plukke ut en vinner i kveldens kamp, så måtte det blitt Chelsea. Det er »bortebane» for begge lagene, og Chelsea syntes jeg har vist mye bra om dagen. 

Dette mener Dagbladet:

Thomas Tuchels Chelsea har vunnet fem kamper og spilt to uavgjorte etter at tyskeren tok over etter Frank Lampard på Stamford Bridge. Det hører med til historien at kampprogrammet har vært forholdsvis enkelt, med bortekampen mot Tottenham den vanskeligste på papiret, en kamp londonrivalen manglet Harry Kane. I de neste kampene i Premier League skal Chelsea spille mot topp fire konkurrentene Manchester United, Liverpool og Everton, men først venter altså Atletico Madrid i Champions League, noe som blir den første virkelige testen for Chelseamanager Thomas Tuchel.

Atletico Madrid tapte overraskende 0-2 hjemme mot Levante i forrige kamp, og de spanske ligalederne har dermed kun én seier på de siste fire seriekampene, og ledelsen i La Liga har nå krympet til tre poeng. Hovedstadslaget er normalt meget gjerrige, men har ikke holdt nullen de siste sju kampene, så alt er ikke som det pleier å være for Diego Simeones mannskap. Dette er Atleticos hjemmekamp i dobbeltoppgjøret, men kampens spilles i Bucuresti i Romania, og de får dermed ingen hjemmebanefordel. Laget som røk ut i semifinalen forrige sesong, gikk videre til årets 1/8-finale etter 2. plass i gruppespillet, bak Bayern, men foran Salzburg og Lokomotiv Moskva. Giménez er skadet, Herrera er ute på grunn av Covid-19, mens Trippier fortsatt er utestengt etter å ha brutt gamblingreglene.

Chelsea spilte 1-1 i forrige kamp borte mot Southampton, og står altså med 5-2-0 i alle turneringer etter at Thomas Tuchel tok over sjefsstolen for en snau måned siden. Den gode formen har ført de opp til 5. plass på tabellen, to poeng bak 4. plassen, og The Blues er igjen for alvor med i den knallharde kampen om en topp fire plassering. Tuchel har tettet igjen bakover, og Chelsea har sluppet inn kun to mål siden tyskeren tok over, hvor det ene var et uheldig selvmål. Hovedstadslaget gikk ubeseiret gjennom gruppespillet i Champions League, i konkurranse med Sevilla, Krasnodar og Rennes, og tok seg dermed videre til 1/8-finale som gruppevinnere. Det rapporteres om at det er kun Thiago Silva som er utilgjengelig fra Chelseas stjernespekkede tropp.

Atletico har slitt litt i det siste, mens Chelsea ser forbedret ut med Thomas Tuchel. Jeg ser ikke bort fra at Diego Simeone kan synes at uavgjort, gjerne 0-0, i denne kampen på nøytral bane kan være godkjent, og det er nok et resultat engelskmennene også vil være tilfreds med. Jeg markerer for uavgjort. 

———–

Atletico Madrid hadde fasit 2-3-1 i gruppespillet.
Chelsea hadde fasit 4-2-0 i sin gruppen.