Ja, på papiret ligner dette et interessant spill. NBA er all about statistics, så her kommer et;

New York Knicks styrket stallen i offseason og er utrolig dype nå. Mange lag faller litt sammen i second quarter når flere av starterne sitter mange av minuttene. Knicks derimot er nr.1 i NBA når det kommer til 2nd qtr.

Ikke bare er de nr.1, men med god margin også. 5,3 poeng i pluss i den perioden, +6,3 siste 3 kamper og når de slo nettopp Bucks for kun noen dager siden vant de andre periode med 37-25….

I tillegg får Bucks back-to-back etter å ha møtt Philly i går natt. Jeg sier ikke at Knicks slår Bucks for andre gang på ei uke (normalt vinner lag en hver), men jeg synes statistikken for 2nd qtr er meget interessant. Bucks er nr.10 på samme statistikk, men langt bak Knicks likevel.

Helseproblemene er dessuten et problem for Bucks som igjen blir uten Kris Middleton (lagets nr.2) og Brook Lopez. Jrue Holiday er dessuten tilbake fra lengre skadeopphold og ikke helt sikker på at han matches fullt ut enda. Grayson Allen og Bobby Portis har riktignok steppet opp, men det er ikke bare bare og erstatte to faste startere – noe som medfører at de graver litt mer inn i benkespillerne enn normalt.

Når lagets store stjerne Giannis Antetokounmpo må hvile sliter laget helt grønnjævlig (-27,4 poeng per 100 poessessions). De sliter da i begge ender av banen og Giannis kommer ikke til å spille to fulle perioder i starten av kampen…

Knicks sine styrker er forsvaret og bredden. Deres typiske bench unit består av Derrick Rose, Immanuel Quickley, Alec Burks, Obi Toppin og Taj Gibson scorer +22,4 poeng per 100 possessions. Den samme uniten av spillere var pur elilte i fjor også, så ikke noe blaff..

Disse spillerne spiller MYE i 2nd quarter. Knicks er kruttsterke 8-2-1 i 2nd qtr så langt denne sesongen. De utnytter rett og slett andre lags middelmådige second units med sine styrker i begge ender av banen – også blant disse spillerne.

Jada, dette er litt bingospill, men statistikken støtter det som bare det. Med både Middleton og Lopez ute, back to back og en mulig Jrue som ikke spiller 100% liker jeg et slikt spill og går ganske hardt inn på det.

Stigis