Aller først. NBA er ursmå marginer. Mye handler om dagsformen der og da. I natt vant Miami med over 40 poeng mot regjerende mester Bucks. Et Bucks-lag som kom fra klar seier i første kamp mot den kanskje største favoritten av alle, Nets. Da skjønner man litt av hvor koko dette kan virke for utenforstående.

Min mest «sikre» av favorittene til natta heter Boston Celtics. Og det sier jeg til tross for at de møter laget i mitt hjerte – Toronto Raptors.

Boston har et godt lag når de er skadefrie, men dybden er kritikkverdig og gjør dem sårbare for skader. Mot Knicks i første kamp stilte de dog med både Tatum, Brown og Smart som jeg anser som topp 3 viktigste for det laget.

Kampen mot Knicks var en fantastisk batalje som endte med 2x overtime i Madison Square Garden. Boston gjorde en sinnsyk opphenting i sluttminuttet og sikret utrolig nok overtime. Første overtime var helt sinnsyk (i hvert fall om man glemmer forsvarsspill). Jeg anbefaler alle å se de 5 overtime-minuttene. Blir man ikke glad i denne sporten da, kan man strengt tatt bare gi faen.

Marcus Smart var litt usikker til oppgjøret, men siste rapoort sier at han er «probable» og da pleier det kun å være siste shootaround som evnt kan endre på det.

Ikke lenge siden Toronto ble NBA-mestere, men fra den gangen har Kawhi Leonard forsvunnet, det samme gjorde Kyle Lowry i offseason (Miami), og de har nå sin beste spiller i Siakam skadet.

Fortsatt er det mye talent i laget, men ingen riktige stjerner. Fred VanVleet som skal styre var forferdelig i første kamp. Han skøyt og skøyt, men var ISKALD. Dragic kom inn fra Miami i Lowry-traden, men trenger nok litt tid på å finne seg til rette.

Første kamp endte med klart hjemmetap for Washington og svært lite stemte. At de skal snu opp ned så det holder i en vanskelig bortekamp mot Boston har jeg rett og slett ikke det snev trua på.

Klar Boston-seier i min bok.

Jeg dobler dem med New York Knicks. Laget som slo nettopp Boston i åpningskampen. Knicks var over all forventning i fjor der først og fremst forsvarsspillet var topp 3 i ligaen. De har Julius Randle som for alvor fikk sitt gjennombrudd. Derrick Rose er kanon å ha fra benken, de har forsterket med en god 3-poengskytter i Evan Fournier og Kemba Walker har også kommet inn (kjempepotensial til tross for skadeproblemene).

Det skal rett og slett bli spanung å se om Knicks klarer å følge opp fjoråret. Kanskje blir de bedre også..

Orlando er et lotterilag som i tillegg mangler sine to beste ennå med skade. De var sjanseløse i åpningskampen og tapte med 26 poeng borte for Spurs. Jeg tror ikke de stopper dette Knicks-laget. Enkelt og greit.

Ren dobbel på disse gir 1,82 (Unibet – 4 units)

Stigis