England og Sverige møtes til dyst i den første semifinalen i kvinnenes fotball-EM. England spiller på hjemmebane og må sees på som relativt klar favoritt i mine øyne.

1-0 mot Østerrike. 8-0 mot Norge. 5-0 mot Nord Irland.

Ikke mye å si på de gruppekampene. Så måtte de virkelig grave dypt for å slå Spania i kvartfinalen. De vant 2-1 etter ekstraomganger, men lå faktisk under helt til klokka nærmet seg 84 spilte minutter.

Sverige er et godt fotballag. Før turneringen havnet de kanskje i kategorien «outsider». De vant oppskriftsmessig mot Sveits og Portugal, mens det ble uavgjort mot Nederland. Sammen med hollenderne gikk de da også videre fra gruppen.

I kvartfinalen fulgte de opp med 1-0 mot Belgia etter en overtidsscoring, så begge lag står i semifinalen etter hver sin thriller i kvartfinalene.

Jeg synes England har det beste laget. Slike utslagskamper lever imidlertid sitt eget liv, men med hjemmefansen i ryggen mener jeg England får ytterligere en liten fordel (spilles for øvrig på Bramall Lane).

3 units forsøkes på at de engelske kvinnene klarer det herrene deres ikke klarte. I det minste at de kopierer finale-bragden.