Joel Embiid er regjerende MVP, og fortsetter han å være dampveivals er det egentlig ingen som klarer å stoppe ham. En vanvittig size og fysisk tilstedeværelse.

Embiid leder scoringstabellen med et snitt på vanvittige 35,1 poeng per kamp så langt. Embiid har 41 poeng i sine to seneste matcher, og aller sist mot Denver i en superduell mot Jokic. Embiid er kanskje liiiitt for opptatt av egne stats, og han er veldig sårbar for skader. For Philly sin del i forhold til å være en tittelutfordrer, burde de kanskje brukt Embiid noe mer fornuftig – lettere sagt enn gjort kanskje..

I sine 4 siste bortekamper har Embiid følgende rekke med poeng nå;

35-50-41-42

Med andre ord er han ikke mer anonym on the road enn foran egne fans. Embiid kjører på uansett motstander og bane, og nattens linje på 32,5 poeng borte mot Orlando må prøves. Det kommer egentlig mest ned til om kampen blir konkurransedyktig til litt ut i 4th qtr eller gjerne hele veien, men selv i kamper som Philly avgjør relativt tidlig blir Embiid på banen overraskende lenge. Egentlig som man skulle tro tanken var stats og flest mulige poeng før han tas av.

Nettopp derfor, og selvsagt nåværende form, så spiller jeg glatt o/32,5 poeng. Om Embiid er i humør og gidder scorer han nærmere 40… Orlando må gjerne forsøke å senke tempoet i kampen, men Embiid får sitt skuddvolum uansett..