ENDELIG starter en ny sesong av NBA. Dvs, vi må fortsatt vente litt over et døgn, men i morgen natt braker det løs.

Fjorårets finalist, Boston Celtics, skal opp mot sterke Philly så sesongen starter med et brak.

Jeg går rett inn på Embiid og et spill på o/10,5 rebounds.

  • Embiid snittet på 12,5 rebounds over 4 innbyrdes mot Boston i fjor
  • VIKTIGE R.Williams er ute for Celtics, noe som er en kjempefordel for Embiid
  • Utroskapsskandalen i Celtics har endt med suspensjon hele sesongen for head-coach Udoka. Assistenten allerede signert for annen klubb gjør usikkerheten STOR rundt trenerspørsmålet.

Jeg er rett og slett usikker på hvor mye den utroskapsskandalen har medført, men Joe Mazzulla er kun 34 år og et relativt ubeskrevet blad. Hvor mye dette vil prege, spesielt i sesongstarten er jeg usikker på. Ekspertene i USA heller helt klart mot at det vil få negative ringvirkninger rundt laget i starten.

Philly er en seriøs utfordrer til tittelen i år. Embiid og Harden er stjernene, Maxey er en fremtidig stjerne og allerede dritgod, Tobias Harris har et høyt toppnivå og så har de hentet inn PJ Tucker som er knallsterk defensivt.

Det blir som regel en lavtscorende affære mellom disse lagene. Selv uten R.Williams er Boston knallsterke, men på rebound-fronten mister de en svært viktig brikke for å kunne demme opp for Joel Embiid. Embiid er et monster og vil plukke mange ENKLE rebounds uten Williams i nærheten.

Linjen er satt til 10,5 og kan være i grenseland, men 19 i en kamp i fjor og 12,5 i snitt over 4, samt argumentet med Williams ute heller i retning av et OVER-spill. Jada, det er sesongstart og man skal være forsiktig, men man må liksom ha noen spill – i hvert fall for underholdningen sin skyld 🙂