Djokovic upper gamet

Novak Djokovic var usikker i forhold til deltakelse i årets Wimbledon etter sin kneoperasjon (trakk seg mot Casper i kvarten av French), men han ble klar og virker så langt å kunne utfordre om tittelen. Han slapp riktignok et sett mot ukjente Fearnley i 2.runde. Jeg tenker dog at det kan ha vært en liten vekker for serberen, og at det bare motiverer han ytterligere for å slå tilbake mot Popyrin. Skal han utfordre Alcaraz og Sinner om tittelen i år og samtidig tangere Federer sine 8 Wimbledon-titler, så må han opp minst et hakk.

Med Djokovic kommer ofte det ekstra nivået i takt med at kvaliteten på motstsanderen øker. Popyrin er en småskummel herremann som spiller på små marginer og som tidvis har en sylskarp serve. Han tok dessuten et sett mot nettopp Djokovic i Australian Open i år. Godt mulig han gjør det nå også, men jeg tror det ikke.

Djokovic er sulten som aldri før og han spiller på sitt favorittdekke (ja, jeg påstår det). Popyrin har dessuten vært svært variabel i opptakten til Wimbledon og han har heller ikke strålt veldig i sine to første kamper her. 3-1 mot Monteiro og 3-2 mot Etcheverry som er milevis unna Djokovic på gresset.

Kan fort blir 75, 76-sett i minst et par av settene, men prøver under 38 games (f.eks. 76 76 64). Vinner Djoko 3-0 som jeg tror kan det altså gå selv med et par tie-breaks hvis man tar høyde for jevne sett.

Satser på at Djoko hever seg et hakk og spiller seg gradvis opp for hver kamp etter det tynne grunnlaget i forkant. Popyrin er en god spiller, men skal Djoko kunne vinne Wimbledon er dette en kamp han normalt tar 3-0. Man kan selvsgt leke litt med tallene også. Vinner han 64 36 64 62 kan spillet gå inn også med 3-1 seier, så synes under 38 games ser ganske fin ut.

Faktisk endrer jeg til under 38,5 games da det kun skiller litt (1,88 mot 1,92).