Mye på spill betyr målfattig kamp

Mye står på spill i gruppe C der samtlige lag har muligheten til avansement før siste gruppespillkamp. Danmark har sammen med Slovenia 2 poeng, mens Serbia har 1 poeng på sine to første kamper (England topper med 4 poeng).

For Serbia sin del er kun seier godt nok mot Danmark. Uavgjort eller tap og de er sjanseløse med maks 2 poeng. Vinner de derimot vil de gå opp i 4 poeng.

Danmark bør også vinne for å være sikre på avansement. Alt avhenger selvsagt av hvordan det går mellom England og Slovenia også. Ikke minst handler det jo om å bli 1 eller 2 i gruppen også, som vil gi enklere motstand i sluttspillet enn om man f.eks går videre som en av de fire 3-erne.

Dermed er forutsetningene satt. VELDIG mye står på spill for begge lag. Jeg tror det resulterer i en tett og jevn kamp uten altfor mange store målsjanser. Jo lenger det går uten scoring, jo mindre risiko tror jeg vi ser lagene ta. Er personlig overrasket over at Serbia kun har scoret 1 mål så langt. De har mye klasse fremover på banen, men det er en svært jevn gruppe og faktisk har samtlige kamper i gruppa gått under 2,5 mål så langt. Jeg tror faktisk den statistikken kommer til å bestå også etter at de siste gruppespillmatchene er unnagjort.

Jeg tipper på 0-0 eller 1-1, eventuelt 1-0, 0-1 i en grisejevn match med relativt få store målsjanser.