• Sport:Fotball
  • Land:Spania
  • Liga:Primera Division
  • Kamp / utøvere:Barcelona – Leganes
  • Tips/ utfall:Hjemmelaget over 3,5 mål
  • Spillestopp:30.01.2020 19:00
  • Odds:3.30
  • Innsats:5
  • Selskap:Unibet

 

Grunnen til at jeg tror sterkt på Barcelona i denne kampen er ikke bare fordi de skal være et sterkere lag og bør vinne, men også fordi man etter endel svake prestasjoner er nesten pliktet til å overbevise igjen for å vinne tilbake folks tillit. Det er ikke lenge siden man skaffet seg ny trener og hverken han eller spillerne vil være i en situasjon hvor det spekuleres i både det ene og det andre allerede nå.

Barcelona har på sine 5 siste kamper, uansett turnering, tapt 0-2 borte mot Valencia, slått Ibiza knepent med 2-1 borte i Coppa del Rey, slått Granada 1-0 hjemme, tapt 2-3 mot Atletico Madrid i Super Cup og spilt 2-2 borte mot Espanyol. Det lukter ikke like mye fugl av disse resultatene som det Barca man egentlig kjenner til. Jeg tipper Setien kjenner noe av presset allerede og kommer nok til å stable et ganske bra lag på beina her. Det er på ingen måte noen krise enda, det er lenge igjen av ligaspillet og de kan fortsatt også vinne denne cupen og Champions League. Barca er dessuten vanligvis veldig scoringskåte på eget gress, riktignok bare 1-0 mot Granada sist og 0-0 mot Real Madrid, men øvrige hjemmekamper er vunnet med 4-1, 5-2, 4-1, 5-1, 4-0, 2-1, 5-2 og 5-2. Barca har dermed scoret 35 av sine 50 mål i La Liga på hjemmebane. I Copa del Rey har man enda ikke spilt noen hjemmekamper.

Leganes har i tidligere runder slått FC Andorra etter straffespark, slått Real Murcia med 4-0 og slått Ebro med 1-0, alle bortekamper og nå blir det en ny bortekamp mot et av de verste lagene å møte, spesielt når Barca mest sannsynlig er ute på «hevn tokt». I La Liga har ikke Leganes gjort det spesielt bra og ligger helt i bunnen sammen med Espanyol, men foran sistnevnte på innbyrdes oppgjør. Formen siste 5 i ligasammenheng er på 1-3-1 hvor seieren kom mot nevnte Espanyol. Barcelona vant «bare» 2-1 borte mot Leganes i ligaen, men som jeg har vært inne på er det på hjemmebane hvor det scores mange mål. Leganes prioriterer nok helt sikkert ligaen, det er viktigere for dem å holde plassen enn å gå videre i denne cupen, det er annerledes for en så stor klubb som Barca, som nærmest plikter å henge med i både liga og alle turneringer.

Jeg tror bestemt at kampen mot Ibiza var mer et arbeidsuhell, selv om man til slutt vant, og at Setien ikke tar noen store sjanser her, isåfall vil vi se en sterk startoppstilling.