Fint tips på Casper mot opprinnelig motstander Tsitsipas fra «skbb». Som han skriver er Tsitsipas nå erstattet av Cameron Norrie. Ikke ofte man ser to reserver komme inn i et ATP-sluttspill, men både Berrettini og Tsitsipas har dessverre måttet trekke seg.

For Casper Ruud sin del derimot ser jeg på dette som en stor fordel. Jeg tenker da på, både i forhold til en enkeltseier, men også i forhold til muligheten for en semifinaleplass. For at det skal skje må Rublev tape for Djokovic (ganske sikkert), samtidig som Casper slår både Norrie i kveld, samt Rublev i siste gruppekamp. Vanskelig, men slett ikke umulig.

En start er å slå Norrie i kveld, samme mann som Casper smadret i finalen av San Diego i starten av oktober. Casper tok sin første tittel på hardcourt etter 60 62 mot nevnte Norrie. Det blir neppe like enkelt denne gangen, men Casper har fordelen av allerede å ha spilt seg inn på underlaget i en god kamp mot Djokovic.

En annen faktor er at dette er medium/rask innendørsdekke der spinnen biter litt mer enn normalt. Nettopp det er selvsagt en kjempefordel for en spillertype som Casper.

Tar han med seg førstesettet mot Djoko og viderefører offensiven mot Norrie har jeg faktisk Casper som klar favoritt i dette oppgjøret. Oddsen er selvsagt deretter, men Bethard ligger hakket høyere enn mange andre og det prøver jeg.

Stigis