Chicago Bulls har gjort mye spennende i offseason. De måtte ta et valg om å bygge laget rundt Zach LaVine, eller la ham gå og satse ungt og fra scratch. De valgte førstnevnte. Jobben startet egentlig mot slutten av fjoråret da de hentet bigman Vucevic. I offseason fortsatte de jobben og sikret seg kvalitetsspilleren DeMar DeRozan fra Spurs, samt Lonzo Ball fra Pelicans og Derrick Jones jr. fra Portland. Glem for all del ikke Alex Caruso fra Lakers som kommer til å tilføre lagets second unit MYE.

Startfemmeren til Bulls er rett og slett mer spennende enn på mange år nå (trolig tilbake til Derrick Rose-perioden). Spørsmålet etter 82 kamper og eventuell sluttspill blir om benken og/eller forsvarsspillet har vært god nok.

Start-femmeren med LaVine, DeRozan, Ball, Vucevic og trolig Green, virker veldig spennende i mine øyne. Bulls har dessuten valgt å starte med sine beste i preseason for raskest mulig å spille inn de nye spillerne. Bulls vant samtlige 4 kamper i preseason og både LaVine og DeRozan virker på tå hev. Caruso har vært frisk fra benken og offensivt har de virkelig vært på. 131, 121 og 118 poeng i 3 av de 4 kampene. Som jeg sier er det defensivt det må jobbes.

En lang sesong med defensive bekymringer (eventuelt), mulige skader, for svak benk osv tar ikke jeg hensyn til her. Dette er sesongens første kamp, starteren har blitt drillet godt sammen i preseason og de ser ut til å fungere godt sammen. Ja, da blir de relativt klare favoritter selv i en bortekamp mot Pistons.

Detroit Pistons blir i år som i fjor, et lotterilag. Det er en drøy prosess å bygge lag i NBA-sammenheng. Detroit må nok en gang se langt etter et sluttspill. I NBA er uansett ingen kamper walk over, og mye handler om dagsform. Et lag kan plutselig skyte langt over normalen i en enkeltkamp. Slikt veit man aldri, men det er liten tvil om at Bulls kommer på banen med det beste laget. De har nå flere enkeltspillere som kan avgjøre kamper. De har rett og slett en god blanding nå og ikke minst en god bigman som er viktig i etthvert lag.

Detroit har en spennende spiller i Jerami Grant. De hentet en god 3-poengs skytter i Kelly Olynyk i offseason og de dro til seg 1st picket Cade Cunningham som er ventet å bli en fremtidig stjerne og som selvsagt er blant favorittene til Rookie of the Year.

Mange spillere har forsvunnet ut. Blant andre Wayne Ellington (Lakers) og Mason Plumlee (Hornets).

Detroit kan absolutt hamle opp med de fleste på enkeltdager, men stort sett kommer de til å tape kamper. Bulls går inn i sesongen med store forventninger blant fansen (som drømmer om sluttspill), og god selvtillit etter 4-0 i preseason der de nye spillerne allerede har spilt sammen.

Detroit gikk 2-2 i preseason og gjorde seg absolutt ikke bort, men legg preseason helt til side og jeg synes Bulls har en MYE bedre og mer spennende start-femmer. Så får jeg håpe benken presterer med Caruso i spiss.

Prøver meg på en frekk Bulls-seier med hc.

Bulls -4 til 1,06 Unibet, 3 units.

Stigis