Det er full OBOS-runde i dag, og som vanlig er det mest blest rundt Brann. De tar nok en gang turen til Oslo, etter at de vant en høydramatisk kamp mot Skeid i sin forrige bortekamp.

Nå går turen til Ekeberg for å møte KFUM Oslo på KFUM-Arena. De to lagene møttes tidligere i vår, i den fjerde runden av Cupen. Det endte med KFUM-seier, og det bør dermed være et revansjesugent Brann-lag som har tatt turen fra Bergen.

Den kampen ble spilt på Intility Arena, Vålerenga sin hjemmebane, en stadion Brann har elendig statistikk og dårlige minner fra.

At kampen spilles på Ekeberg bør være en fordel for Brann, og det er meldt om utsolgt bortefelt, noe som betyr nærmere 700 bergensere på sidelinjen.

Brann har vært klart best på bortebane så langt denne sesongen, med seks av åtte poeng sikret utenfor Bergen.

Det er samme poengsum som KFUM, og Oslo-laget har dermed fått en god start på OBOS-sesongen. Men til tross for at Brann-laget har en del fravær pga skader skal de være et betydelig bedre fotballag, og kamper som dette skal vinnes om ambisjonene om opprykk skal ha noe for seg.

Jeg tror de sikrer sin tredje borteseier på tre forsøk, og dermed er i rute til å sørge for at oppholdet på nivå to blir kortvarig.

Sportaza gir 1.75 i odds for at Brann vinner dette oppgjøret.