Belinda Bencic er i kalasform nå. Hun gikk helt til topps i OL i Tokyo nylig, og hun har spilt tilnærmet feilfri så langt i US Open. I både 3. runde og 4.runde har motstanden dessuten vært meget god;

62 64 mot Pegula var sterkt, og 76 63 mot Swiatek var enda mer imponerende. Jeg har sett flere kamper med henne nå, og det største jafset i positiv retning er utviklingen hennes offensivt. Hun har alltid vært god i forsvar og på taktisk klokskap, men når hun nå også kan spe på med en offensivt i verdensklasse. Ja, da begynner vi å nærme oss en komplett tennisspiller.

Veldig mange kan vinne Grand Slam i kvinneklassen. Nivået er uhyre jevnt i toppen, og man kommer ned til dagsform. Bencic har uansett vist solid form over tid nå, og OL-gullet har utvilsomt gitt enormt med selvtillit i bagasjen.

Haken ved spillet er usikkerheten rundt motstander Raducanu. Den britiske jenta var helt ærlig et ganske ukjent blad for meg før US. 18-åringen er nr.150 på rankingen, men jeg fikk selvsagt med meg hennes 4.runde i Wimbledon. Spillet hennes så langt har imponert meg, og sikkert alle andre, voldsomt. Hun har, i likhet med Bencic, til gode å avgi sett og sifrene har vært helt sjuke. I 4.runde smadret hu Rogers 62 61. Rogers er samme spiller som slo verdensener Barty i 3.runde.

Så, hvor god er egentlig Raducanu? Matchupen mot Bencic blir i hvert fall veldig annerledes enn mot Rogers. Sistnevnte er attack, attack, attack og lite annet. Når hun ikke finner rytmen og havner i sonen faller hu voldsomt.

Bencic på sin side har en defensiv i absolutte verdensklasse, hun er taktisk smart og jeg tror hun besitter nok elementer i spillet til å male i stykker denne ungjenta.

Raducanu har selvsagt ingen ting å tape. Tro kan flytte fjell er vel det som gjelder der i gården nå, men jeg står på at ingen av motstanderne hennes så langt er i nærheten av Bencic..

Få spillere er bedre enn Swiatek offensivt. Nesten utrolig å se noen av de poengene Bencic vant på defensiven i det tiebreaket i 1.sett. Jeg er altså ikke sikker på at Raducanu klarer å spille henne ut..

Tar en råsjans og prøver Bencic 2-0 til 2,62 i odds (andre nede på 2,4-tallet).

Stigis