Regular season og 82 kamper er unnagjort. En lang sesong er over for mange, men for de beste er det nå alvoret starter. Aller først gjennom play-in-turneringer der lagene 7-10 i både Eastern og Western Conference skal gjøre opp om de siste sluppspillplassene.

Først ut i øst er Brooklyn Nets mot Cleveland Cavaliers. Jeg sikler på flere props fra oppgjøret, og først ut er Andre Drummond – et velkjent tips fra min kant gjennom sesongen.

Han hadde et par down-kamper, men har slått tilbake igjen i de siste par kampene. Jeg ser ingen grunn til at han skal slippe opp her, og når det gjelder alle props er linjene fortsatt satt rundt sesong-snittet. Noe jeg pleier å utnytte da man i slike kamper kan forvente at starterne øker spilletiden drastisk. Det er blodig alvor og spillere som Durant, Irving og de største stjernene øker fort spilletiden fra 32,33 min til rundt 40. Med linjer rundt normalen blir det veldig interessant i mitt hode. Drummond ligger normalt på rundt 20 min. På center-posisjonen fordeles spilletiden på flere spillere, men la oss si at også Drummond øker med et par minutt og jeg synes det blir høyinteressant.

Poenglinjen er 10,5, mens rebound-linjen er 11,5.

I de to siste som blir relevant her har han henholdsvis 15-12 og 20-13. I en kamp der vinneren går direkte til sluttspill (taperen får ny sjanse mot vinneren av nr.9 og 10), står veldig mye på spill. Veldig mye fokus blir nok på å stoppe Durant/Irving. Det gagner de andre spillere som kan få litt ekstra spillerom. Mobley er tilbake for Cleveland og kan gi Drummond kamp rundt kurven, men jeg tror og mener bestemt at Drummond bør klare minst tosifret av både poeng og rebounds. I stedet for rent poengspill eller rebound-spill går jeg i stedet for en double-double – minst 10 poeng og 10 rebounds (evnt assists, blocks osv, men det skjer ikke).

Lagene møttes for øvrig så sent som 9.april på samme bane. Nets vant 118-107 og Drummond noterte seg for 15 poeng og 12 rebounds.

Som pluss for overprops har jeg nevnt økt spilletid for starterne, men i mot skal det også nevnes at intensiteten og fokuset på defense går massivt i taket. Det resulterer ofte i mye mer lavtscorende kamper, og det kan selvsagt bli langt vanskeligere med f.eks enkle baskets.