Wagga i Australia

Jeg så på det siste travløpet i V4 fra Wagga i Australia og fikk sjokk. Det ser ikke bra ut måten man kjører hest på i Australia. Kuskene driver  hesten gjentatte ganger over lengre distanse og i tillegg så har man pisk. Det er vanskelig å si når de bruker tømmene for å drive hesten om de også bruker pisken, men de kjører hest på en helt annen måte enn man gjør i Norge.
Det ser ikke bra ut og slik løp tilbyr NR spill til! Jeg mener at det som skjer på travbanen i Australia er så langt utenfor det som tillattes i det norske løpsreglement for hvordan man skal drive en hest under et travløp.
På DNT sine sier så sier de dette om etiske retningslinjer. I travsporten skal hestens velferd alltid komme først i alle sammenhenger! Det er med stolthet at vi presenterer en sport der hesten innehar hovedrollen, og hvor vi alltid er på hestens side.

Tydligvis kun når hestene løp på norske travbaner, er det i utlandet hesten traver, så er det pengene som har hovedrollen, hesten velferd kommer ikke først utenfor norges grenser.

Min klare mening er at NR skal kutte ut spill til travløp fra Australia