V75 Umåker 18.04 tidlig analyser

 

SULKYSPORT-Spel

 

Tidiga tankar: V75 Umåker 18 April

AV    Pär Gustafsson  14 APRIL 2020,  https://sulkysport.se/

 

Efter Påskhelgens V75-kavalkad är vi tillbaka med en V75-omgång den här veckan och lördagens scen är Umåkertravet. Daniel Redéns hästar brukar alltid prestera starkt i Umeå och i år har han en kvartett till start; Maxus (V75-1), Hill Street (V75-3), Perfect Spirit (V75-5) och Son Of God (V75-5).

 

Startlistor till lördagens tävlingar.

V75-1

Fjolårets Derbyvinnare 1 Attraversiamo är hästen att slå i Berth Johanssons Memorial. Han vann årsdebuten ifjol (i lite billigare omgivning), men det är möjligt att innerspår blir en fälla. Hästen hade bricka ett i Uppfödningslöpningen och tidigt på treåringssäsongen utan att fronta. Femåringen har blivit kvickare sedan dess och det är ett plus för hästens del att fältet inte är fullt.

 

V75-2

Italienske 8 Zap di Girifalco gör debut hos Björn Goop och första starten på svensk mark. Femåringen har vunnit 17 av 41 starter, men hästen har inte räckt mot de bästa i Z-kullen. Hans främsta merit är fjärdepris i grupp 2-loppet Gran Premio Campionato (€55.000) för fyraåringar i Bologna strax innan jul ifjol. Vid segern för tre starter sedan fick han en dryg inledning till dödens från bricka åtta, men redan in i slutsvängen hade han satt klorna i ledaren och vann sedan lätt på 1.12,2a/1.600 meter. Zap di Girifalco borde duga bra i bronsdivisionen och bakom känns det öppet. 9 Better Boss har presterat mycket hos Iikka Nurmonen. Han kommer närmast från lätt spetsvinst. 1 Perfect King är struken för hälta.

 

V75-3

Tolv år unge 2 Picasso vann på 1.10,1a/1.640 meter senast och en liknande insats duger såklart långt i en ganska tunn silverdivision. 5 Weekend Fun spurtade fint bakom Shocking Superman senast och är på gång. Tuffe 6 Doctor Doxey Zenz gör comeback och han slipper förmodligen framskorna.

 

V75-4

9 Fille Am spurtvann i årsdebuten och hästen är obesegrad efter två starter över lång distans. En tänkbar spik. Berghs duo 1 Payet och 8 Digital Dominance är värst emot? 2 Pleasure For Cash gör debut hos Oscar Berglund. Sexåringen står perfekt inne penningmässigt och har kapacitet som duger i lägsta klassen. Hästen ströks för hovböld från tilltänkt debut i nya regin i slutet av mars.

 

V75-5

4 Shocking Superman svarade för en finfin årsdebut och Redéns duo 7 Son Of God och 12 Perfect Spirit är bortlottade. Helt klart en tänkbar spik på Superman! 3 Next Direction var tvåa i Finlandia-Ajo ifjol och följde upp med att sluta sexa i Elitloppet. Hästen har inte startat sedan i augusti och är svårbedömd.

V75-6

11 Van Gogh Z.S. vann på från ledningen på Jägersro senast. Hästen är kvar i klassen och fungerar även fint bakifrån. Även 8 Strong Heartbeat är kvar i klassen. Han var urtapper från dödens i finalen och räknas tidigt. 1 Master Blaster var godkänd i årsdebuten och skulle vara intressant att se i ledningen.

 

V75-7

Sjuårige fuxen 10 Vixus vann Kriteriet i Finland och slutade tvåa (som jättefavorit) i Derbyt. Hästen är segervan och borde vara redo att ta upp kampen med Nordens bästa kallblod på allvar. Han har gjort en start på svensk mark, Steggbests Minne i Skellefteå förra hösten, och då vann han enkelt sedan hoten Tangen Haap och Art Kjarvald galopperat mitt på upploppet. 3 Tangen Haap är titelförsvarare. Han segrade efter snygg avslutning på Romme i söndags och ska starta tätt. Ett klart minus är om elvaåringen går med skor runt om, vilken är balansen han är anmäld med. Tipset går till 7 Lome Brage, som är blixtsnabb bakom bilen och vann både Vårbjörken och Elitkampen med Erik Adielsson 2018.  13-årige 11 Månprinsen A.M. var duktig efter skada senast och har vunnit det här loppet två gånger (2014-2015), men läget?

 


 

TRAVCASH

Tidiga tankar travcash:

 

V75-1

Attraversiamo skall nu alltså årsdebutera. Den nyblivna femåringen har sprungit in över åtta miljoner på blott 18 starter och det skall bli oerhört intressant att se hur han nu kommer klara sig mot äldre hästar vad det lider. Nu inleder Svante Båths stjärna med en passande uppgift och även om inte motstånd saknas så är han given tipsetta på kapacitet. Evens Cool Boy är inte dum och Maxus är vass i sina bästa stunder. En eller många.

 

V75-2
Zap Di Girfalco är ett högintressant nyförvärv hos Björn Goop som nu skall debutera. Spåret blev tråkigt, men fart verkar sannerligen finnas och italienska hästar brukar ha en tendens att ha för lite pengar på sig i förhållande till kapaciteten. Findus M. räknas alltid och Better Boss gillar att vinna.
V75-3

Med tanke på spårlottningen tordes det nu blott finnas två scenarion i denna Silverdivision. Antingen blåser Hill Street till ledningen och spårar varenda meter, eller så är Picasso fruktansvärt bra på nytt och bara maler ner allt och alla. Två streck.

 

V75-4

Ohio U.B. verkar ha helt rätt inställning till tävlandet och nu, med ett tilltalande utgångsläge och barfota runt om anmält, kan mycket väl tredje raka vara ett faktum. Jareth Boko gör även en spännande start i ny regi. Med jänkarvagn, barfota runt om och norrländsk luft kanske fyraåringen hittar nya växlar och då räcker det långt i sammanhanget.

 

V75-5

Perfect Spirit får svårt från bricka 12, till att börja med. Shocking Superman var läcker att beskåda i sitt senaste framträdande och här är tipsettan given. Next Direction är en grym finsk häst, men uppehållet har varit långt och formen är knappast den rätta. Son Of God!

 

V75-6

Master BlasterStrong Heartbeat och Van Gogh Z.S. sticker helt klart ut ur mängden här. Däremot är inte undertecknad så mycket för trippellås och framförallt inte när Strong Heartbeat kanske slipper favorittrycket.. Måste vara en bra och spelvärd spik, som det känns.

 

V75-7

Spårlottningen ökade verkligen på spänningen här! Månprinsen A.M. såg läcker ut i sin comeback i den senaste starten och bästa hästen, ja det vet vi att han är. Bakspår över kort distans är dock ett rejält handikapp och detta blir spännande. Lome Brage har idealiska förutsättningar och är bara formen någorlunda på plats kan det handla om spets och slut. Varningen utfärdas för Smedheims Solan som verkligen närmar sig toppformen

 


TRAVSTUGAN

Tidiga tankar travstugan (martin);

 

V75-1

 • Berth Johansson Memorial, årliga femåringsloppet på Umåker, bjuder som vanligt på ett klassigt fält!
1 Attraversiamo gör sitt första framträdande sedan Derbysegern ifjol och lottades till perfekt möjliga utgångsläget. Klassen är hög på honom och det känns redan nu som en vinnare här.

3 Thrust Control kan duga långt om han har en bra dag på jobbet och är säkert väl förberedd i årsdebuten.
Hemmahästen 8 Even’s Cool Boy har varit strålande i två raka segrar, men här är han i underläge…

 

V75-2

Italienaren 8 Zap di Girifalco debuterar på svensk mark och gör det uppe på Umåker. Björn Goop har anmält barfota runt om direkt och fartmässigt är femåringen klasshästen här. Läget däremot är det tuffare…
Annat utländskt bidrag i fältet är 9 Better Boss och Iikka Nurmonen åker  över till Sverige med en sexåring i toppform. Däremot inte tävlat på över en månad, men Better Boss verkar vara en stark herre.

Roliga skrällbudet i fältet är 4 Findus M.! Sjuåringen har varit positiv i årets två starter och Jenny A Björk har lyckats bra med hästen förr. 

 

V75-3

Över korta distansen kommer vi i V75-3 troligen få första fartfesten. Snacka om att det kommer gå undan!

7 Hill Street är en klasshäst i gänget och gick bra som trea i årsdebuten med tränare Daniel Redén i sulkyn.
Nu sitter Örjan Kihlström upp och femåringen är förstahästen!
Mathias Andersson selar åter ut 6 Doctor Doxey Zenz efter två månaders vila. Sjuåringen är fartfylld värre och taktiken lär vara given; det ska laddas!

12 Minnestads el Paso var imponerande i torsdags men spår 12 gör det mer eller mindre helt omöjligt här.

 

V75-4

Kul Klass 2-fält som känns streckkrävande – många om budet här…!

Jag fastnar direkt för 2 Pleasure For Cash som regidebuterar för Oscar Berglund. Ströks inför tilltänkt start 29 mars och är nu tillbaka igen.
Spåret här är perfekt och nu körs sexåringen barfota bak. Sexåringen är osäker av sig, men felfritt räcker han långt här.
Jan Norberg är med på V75 igen och får här köra 1 Payet från smaskigt läge. Fyraåringen trivs strålande i ledningen.
 • 3 Ohio U.B. är i toppform för dagen och besöker Umåker med två raka segrar – och anmäld barfota runt om för första gången!

5 Jareth Boko har lämnat stall Conrad Luguaer och gör här första starten för MIcael Broberg. Ulf Ohlsson sitter upp och Jareth Boko testas barfota runt om! 

 

 

V75-5 – Guldbjörken 2020

4 Shoking Superman var chockerande bra senast. Bortser man från hans intjänade pengar är det en högintressant stjärna. Läget är tipptopp och han blir sannerligen svår att ta ner här.
12 Perfect Spirit levererade senast, men här är läget nattsvart. Kommer bjuda på en rykande avslutning, men tveksamt om det räcker?

3 Next Direction årsdebuterar och körs offensivt direkt härifrån. Platsade i Elitloppet ifjol och blir att räkna med här direkt.

 

V75-6

Voltmästare Adielsson leder runt om?

1 Master Blaster som körs åter av Erik Adielsson. I grunden är sexåringen i mina ögon bäst i fältet och med det här fina läget är han tidig. Erik Adielsson är som bekant även en mästare att starta iväg i voltstart och jag tror ekipaget kan leda runt om.

Per Lennartsson får förtroendet bakom Bergh-tränade 11 Van Gogh Z.S. som varit ostoppbar en längre tid nu. Radar upp segrarna och visar upp ett rejält intryck!
Jörgen Westholm med 8 Strong Heartbeat har inget vidare läge, men klassen på fyraåringen är hög. 

 

V75-7 – Vårbjörken 2020

Erik Adielsson med 6 Lome Brage är givna segerbudet i stjärnfyllt fält. Lome Brage är pilsnabb bakom bilen och kan bjuda på en imponerande segertid om han är som han ska. Vid ledning är loppet öve

Logg inn eller registrer deg for å legge igjen en kommentar

   

  SPELTIPSOCHDESIGN

  https://www.speltipsochdesign.se/dagens-travbet-v75/

   

  Dagens Travbet

  V75 Umeå 18 april

   

  V75 Lördag 18 april

  Ranking (prel. onsdag uppdateras sedan lördag):

  V75-1/ 1 Attraversiamo (6-5-7-3-2-8)

  V75-2/ 8-9-11-(7-2-6-3-10)

  V75-3/ 4-12-1-7-(11-8-2-9-6)

  V75-4/ 6-2-5-9-1-(3-8-10-7-4)

  V75-5/ 3-4-11-12-(1-7-2-9)

  V75-6/ 8-11-1-10-12-7-(2-5-4-3)

  V75-7/ 11-6-3-(5-10-8-9-4)

  Spik of the week!

  V75-1/ 1 Attraversiamo 69%        

   

  System:  kommer lördag…

  Ranking och spelidéer:

  Prel. ranking med spelidéer onsdag – uppdateras sedan lördag efter spikat system…

  V75 Lördag 18 april

  V75-1/ 1 Attraversiamo (6-5-7-3-2-8) Spik of the week!

  Derbyvinnaren tillbaka och snygge 1 Attraversiamo kommer att bli veckans stora bank för de flesta som inte kör en Harry Boy. Han har inte startat sedan han vann Derbyt i september. Såg lysande ut i ett banjobb för några veckor sedan då han landade på 14,5 över 1 600 meter. Naturligtvis en tid som alla hästar på denna nivån klarar av att prestera i ett jobb om så krävs, men inte alla kan prestera 10,5 i de avslutande 600 meterna, vilket Attraversiamo gjorde.

   ———————————————-

  V75-2/ 8-9-11-(7-2-6-3-10)

   

  Två segervana utländska hästar dyker upp. 8 Zap di Girifalco gör debut för Goop och måste kollas noga i det italienska lopparkivet. 9 Better Boss har radat segrar i Finland och är bättre nu än vid tidigare Sverigestarter. 11 Mr Clayton J.F. blir farlig trots läget.

   ——————————————–

   

  V75-3/ 4-12-1-7-(11-8-2-9-6)

   

  2 Picasso (12-år) stod för en svettig insats senast när han drog fram Minnestads El Paso och Hill Street på baksidan och lämnade dessa via 1.08,5/700 meter. Givet bud om lika bra igen, men både 4 Weekend Fun och 12 Minnestads El Paso var förbättrade utan skor senast. 1 Cobourg Hanover har rätt läge och distans. Vill också varna för 7 Hill Street som har ett lopp i kroppen och som får Örjan Kihlström i sulkyn.

   ———————————————

  V75-4/ 6-2-5-9-1-(3-8-10-7-4)

   

  Årsdebut gör 6 Gardner Shaw som var nära att kvala in till Kriteriet och får Goop i sulkyn nu. Kapabla duon 2 Pleasure For Cash och 5 Jareth Boko båda gör spännande debuter i ny regi.

  9 Fille Am var fin i sin comeback och räknas igen. 1 Payet kan nog bli lite för hårt spelad kan jag tycka.

  ————————————————- 

  V75-5/ 3-4-11-12-(1-7-2-9)

   

  Elitloppsfinalisten Next Direction och kapable 4 Shocking Superman blir inte lätta att hinna ifatt och blir tempot högt är 11 Queer Fish ett kul bud.

  12 Perfect Spirit satt fast i årsdebuten och fick bestämma i spets senast. Har sett fin ut, men från det här läget måste han vara bra för att vinna.

  ————————————————- 

  V75-6/ 8-11-1-10-12-7-(2-5-4-3)

   

  Ojämnt lopp där klassklättrarna 8 Strong Heartbeat och 11 Van Gogh Z.S. båda kommer från starka V75-insatser, men nu haft otur i spårlottningen. Det bäddar för starke 1 Master Blaster som har ett nyttigt lopp i kroppen och med Erik Adielsson i sulkyn önskar jag övriga ekipage lycka till i spetskörningen! 10 Red Hot Tap Dancer har vunnit 10 av 29 starter, men stöter på tuffare motstånd nu men inte borta på hemmaplan. 12 Emilie K. är en annan hemmahäst som kan skrälla till riktigt låg procent. Om 7 Mr Sånna skulle lugga spetsfavoriten 1 Master Blaster på ledningen kan Hanna Olofsson skramla till, barfota runt om ifall banan tillåter.

  —————————————————— 

  V75-7/ 11-6-3-(5-10-8-9-4)

  11 Månprinsen blir inte lika stor favorit men är för mig den klart bästa hästen i fältet. Dessutom såg han underbar ut i årsdebuten även om det loppet inte var mycket till test på hans egentliga kunnande. Jag tar med mig ett gäng på kupongen där 6 Lome Brage gör årsdebut, den vindsnabbe herren måste på kupongen. 3 Tangen Haap var riktigt bra vid vinsten senast – var obrukad i mål smått joggandes. Satsas mot Elitkampen och ska passas över kort distans. Resterande av hästarna är skrällbud…

  Lycka till!

  Annika & Curre

   

  0 Like
  0 Dislikes

13529

6738, 1