V75 Momarken 18.03 , tidlig tips

 

 

Bane   http://www.momarken.no

FEM Tippar   https://www.rikstoto.no/Nyheter/Tips/2023/Mars/18/Momarken/5-tipper-v75-momarken

ATG    https://www.atg.se/V75/tips       Intervjuer

 

 

——————————————————
Edvardsens tidiga V75-tankar
Här kommer första tankarna från Travronden Spels norske tipsexpert Espen Edvardsen inför V75-omgången på Momarken.

 

V75-1:

De mest meriterade finns på sista tilläggsvolten i detta stayerlopp över drygt tre varv runt Momarkens oval. 12 Ble du Gers har fått ett nyttigt lopp i kroppen efter vila. Han var lite tung i kroppen på Bjerke, men hedershästen fullföljde bra till tredjeplatsen bakom bra hästar som Hell Patrol och Hede Darling. Frode Hamres travare blir nog hårt betrodd trots flera tillägg. 7 Bransbys Juke Box är en spännande gäst från Sverige. Han trivs över längre distanser och formen är på frammarsch. Hans Crebas har hittat en fin uppgift åt hästen. 8 Starbec’s A. To Z. har verkligen hittat toppformen. Han imponerade vid segern senast och intrycket över mål var av bästa märke. Klaffar det med löpningsförloppet blir han att räkna med på nytt. 2 First In Line E.P. är en joker från första startvolten. Orlando Vici-sonen har gjort fina prestationer på sistone och trivs över längre distanser. 13 Lionel och 14 High Glider är hedershästar som bägge två står tufft inne men på ren kapacitet kan de inte avskrivas helt.

V75-2:

3 Gucci Line blir mest troligt favorit från sitt fina utgångsläge. Han såg ut som en rund miljon på Jägersro efter vila senast. Femåringen körde sig till tät efter ett varv och sedan var det spel mot ett mål. Intrycket var strålande och normalt är han bättre med loppet i kroppen. 7 Sandokan spolierade sina chanser senast med en galopp som storfavorit på V75. Emilia Leo och David Persson jagar nog snabb revansch på lördag. 8 Patrick Palema gav ett härligt intryck i segerloppet senast på Momarken. Det var mot betydligt enklare motstånd än det han möter på lördag men hästen såg läcker ut. Spåret drar ner chanserna men han har visat klass som räcker en bit. 1 Canopus är en luring från sitt utgångsläge. Hästen har hävdat sig mot bra hästar i Norge och spåret är helt perfekt. Distansen tror jag också passar Trixton-sonen som har visat solid styrka i loppen. 11 Future Sox och 12 Cheeky Doc har bägge förlorat i spårlottningen men blir det tempo på loppet kan de komma in i matchen över det långa upploppet.

 

V75-3:

Startrusningen kan bli avgörande för loppets utgång. 2 The Baron är väldigt rask ut. Han fick ett fint lopp senast på Bjerke och luckan kom som på beställning. Kort distans är en fördel och spåret kunde inte ha blivit bättre. Han blir nog hårt betrodd med dessa förutsättningar. 3 Brake Cooling kan vara en spännande häst på lördag. Insatsen i Bergen senast var kanon och formen är helt på topp. Får han spara speeden till upploppet blir han att räkna med. 11 Castor The Star var läcker i Örebro senast. Westholms travare blir troligtvis hårt betrodd igen trots uselt läge över kort distans. 4 Red Hot Roadster visade strålande form vid segern på Solvalla senast och med en liknande prestation kan han vinna på nytt. 10 Anders U.S. besegrade Brake Cooling vid en V75-seger senast i Bergen, men bakspåret drar ner chanserna. Blir det tempo rundar han dock många.

 

V75-4:

4 Ard blir garanterat en snackis på lördag. Moe Odin-sonen debuterar för stall Hamre och förutsättningarna är spännande. Han kan öppna bra i volt och skulle Tom Erik Solberg lyckas köra hästen till tät i tidigt skede kan ekipaget leda hela vägen. Formen är bättre än raden. 13 Stumne Fyr har imponerat stort vid segrarna. Tillägg är dock aldrig enkelt att hämta in mot bra hästar på startvolten men är det någon som ska lyckas är det Stumne Fyr. Intrycket senast vid segern på Bjerke var av bästa märke. 8 Brenne Rön har radat upp topprestationer i år. Han har kört in drygt 300 000 kronor på fem lopp och utvecklas stadigt. Bakspår i volt är vanskliga förutsättningar men hästen har visat att han duger i klassen. 1 Bäcklös Uriel har varit fin vid segrarna. Jan-Olov Persson har otvetydligt lyckats pricka formen på hästen. Från ett fint utgångsläge räknas Bäcklös Uriel tidigt som en outsider.

 

V75-5:

Stoloppen i V75 är allt som oftast öppna och skrällen kommer i dessa lopp, så kan fallet bli även på lördag. Svenska gästen 2 Ballerina Indika har fått lopp i kroppen och insatsen i Eskilstuna senast var strålande från dödens. Jörgen S Eriksson tar nog inte turen till Momarken utan segerambitioner. Spåret blev också perfekt. 1 Kashmina B.R. har utvecklats enormt i regi Kristian Malmin. Hon imponerade vid seger i finalen på Bjerke senast och visade att formen är helt på topp. Från ett fint utgångsläge är hon garanterad en fin resa. 6 Infinity Sisu vann fyra lopp i fjol och hävdade sig bra mot starka hästar i klassen. Oskar J Andersson har tagit sikte mot Momarken för årsdebut för Inifinity Sisu och han åker säkerligen inte hela vägen utan att tro på sin häst. 5 Nelson Bright Eagle visade toppform senast. Bold Eagle-dottern avslutade strålande till andraplatsen och intrycket över mål ekade tydligt ”lira nästa gång”.

 

V75-6:

Lördagens stora slag, Steinlagers Äreslöp, blev ett härligt fält. 2 Stoletheshow årsdebuterar och man kan vara säker på att stall Hamre tror att hästen kan vara redo för stordåd direkt. Han spikas säkert av många. Åttaåringen hade ett strålande år i fjol med närmare fem miljoner kronor inkört. Spåret blev perfekt och det kan troligtvis vara spets och slut för Hamres travare. 3 Seven Nation Army är en spännande gäst från Danmark som även han gör en intressant årsdebut. Westergårds travare stod för en räcka bra prestationer och avslutningen senast som tvåa bakom Hede Darling var av bästa märke. Han kan överraska från fina förutsättningar. 4 Readly Lavec och 9 Floris Baldwin är outsiders som räknas tidigt vid gardering.

 

V75-7:

Ett vidöppet lopp avslutar omgången. 2 Mercenary stod hopplöst till i V75 senast på Romme. Nu har han tvärtom vunnit i spårlottningen och han är tveklöst en av de bästa i fältet sett till kapacitet. Har han sin dag och levererar mot sin toppnivå kan han definitivt vinna. 4 Thai Targaryan var inte som bäst senast men desto bättre vid segern näst senast. Hästen har visat att han duger i klassen och måste räknas med chans från fint startspår. 6 Jonathan Bank A.B. är loppets dark horse. Han imponerade stort i V75 näst senast men förstörde sina chanser med galopp senast. Ole Johan Östre har siktat in sig mot den här uppgiften på hemmabanan. 5 Trefilov skrällde stort under Axel Jensen-dagen i höstas. Nu kommer sexåringen tillbaka efter paus och blir spännande att följa. 12 Keystone Cash har förlorat i spårlottningen men träningsrapporterna är goda. Blir det tempo på loppet räknas sjuåringen med chans.

——————————————————————–

https://www.rikstoto.no/Nyheter/Aktuelt/2023/Mars/18/Momarken/Sju-kjappe-om-v75

https://travstugan.se/travbana/momarken

https://www.travspiken.se/v75/

http://www.travmasen.com/text2_7.html

https://www.aftonbladet.se/sportbladet/trav365/a/RG4l5d/v75-tips-lordag-18-mars-pa-momarken-analys-spikar-skrallar-och-system

https://travcash.se/v75-tips/v75-tips-lordag-momarken-18-3-tidiga-tankar/

https://www.gratistravtips.se/travhastar/mellby-exotic-732574

 

——————————————————————-