V75 Bergsåker 27.08.22

 

 

Bane  https://www.bergsaker.com   //  https://nb-no.facebook.com/bergsakers/

 

FEM TIPPER     https://www.rikstoto.no/Nyheter/Tips/2022/august/27/bergsaker/5-tipper-v75-bergsaker2

https://nb-no.facebook.com/bergsakers/

ATG V75 tips  https://www.atg.se/V75/tips

 

Daniel Berglunds tidiga tankar

Sundsvall Open Trot och SM för kallblod är de sportsliga höjdarna när V75 avgörs på Bergsåker denna lördag. Här är Daniel Berglunds tidiga tankar kring omgången.     Travronden.se

V75-1:

Sprinterdistans och voltstart inleder omgången och avgörande blir kanske vem som kommer till ledningen efter en bit? 1 Behind Lord är troligen snabbast ut, men där kan man nog vara nöjda med en bra rygg? 4 Kissinger Boko är rapp i voltstart och förstärkt med Björn Goop i sulkyn är det inte omöjligt att han körs till spets trots spår fyra. 5 L.L.Labero och 7 Bold Request är också kapabla hästar som säkert blir svårslagna i ledningen. 11 Underbarosåfin är bra för klassen och 6 Firefoot svår i voltstart.

————–

V75-2:

Lägsta klassen ser öppen och spelvänlig ut med hästar som är ganska svåra att sätta in mot varandra. 3 High On Pepper visar fin styrka, men har en speciell stil och är inte helt pålitlig. 5 Liberty Boko bjöd löftet Lilius Boko en hård match näst senast och fick ett för tufft lopp senast. Bör duga bra fast han står hårt inne i loppet. 7 Load Master kom aldrig in i loppet från bakspår senast. Han är mycket startsnabb och vore intressant att se i ledningen där han gjort bra lopp tidigare. Blir bortglömd?

————–

V75-3:

SM för kallblod och härlige 8 Månlykke A.M. jagar sitt tredje SM-guld i följd. Han har visat fin form vid säkra segrar på slutet även om han fick påminnas en del senast efter att ha fått lite press i spets. Det mest troliga är att han släpps till tät efter en bit och vinner loppet och Melanders åttaåring ska vara klar favorit. Troligaste utmanaren är snabba stoet 7 Stjärnblomster som gör sin första start över lång distans. Hon är sylvass på speed och kanske kan utmana favoriten med lucka från rygg ledaren.

————–

V75-4:

Ett stolopp med spårtrappa som ser ut som en vettig uppgift för Timo Nurmos segervana femåring 8 Ivanka Amok. Hon visade härlig styrka med ett vasst slutvarv (1.09 sista 1000 m) senast och sträckte även ärligt på sig när hon blev utmanad sista biten. Från det här spåret lär det bli ett offensivt upplägg från Magnus A Djuse (som kör stoet för första gången) och lyckas han nå ledningen så är segerchansen stor. 11 Loaded Leila och 12 Juno Beach har också visat toppform men har fått klart sämre startspår.

————–

V75-5:

I silverdivisionen ser det bra ut på förhand för 5 Dwayne Zet som gjorde två bra lopp i Sweden Cup i maj. Han är anmäld barfota runt om och med amerikansk vagn som vid segern från dödens för tre starter sedan. Efter det har det strulat i loppen och formen är det nog inget fel på. Med startsnabba hästar invändigt blir det däremot svårt att nå spets och då är man alltid sårbar över kort distans. 8 Gooner har visat toppform och står på tur för en V75-seger. Farlig om han kommer vettigt till från spår åtta.

————–

V75-6:

En stenhård bronsdivision över lång distans där mer än halva fältet är heta segerbud. 7 Santos de Castella kan vinna från ledningen om han fungerar lika bra som näst senast, men det är klara frågetecken efter förra starten. 8 Hannibal Face har tagit två segrar i ny regi och imponerat. Måste räknas trots spåret. 9 Napoleon Cash kan mycket i grunden och duger bra om han är fräsch i en start till. 1 Hefner Am, 2 Versace Face och 11 Fabulous Pellini är också riktigt bra hästar som kan vinna loppet. Öppet!

————–

V75-7:

Sundsvall Open Trot lär se 6 Don Fanucci Zet som storfavorit. Efter startgaloppen i Elitloppet så har han tagit tre segrar i följd och senast såg han fantastisk fin ut när han lekte hem Hugo Åbergs från ledningen. Lär satsas mot spets igen och släpps han dit är segerchansen stor. Får favoriten svar kanske det kan bli intressant med spurtvasse 1 Moni Viking som avslutade otroligt starkt till seger senast och visade att han är tillbaka. Även uppstickaren 3 Best Ofdream Trio vore kul att se med rätt lopp.

————————————

TRAVSTUGAN

V75 tips » Lördagen 27 Augusti från Bergsåker – «Vinner oavsett löpningsförlopp?»

Travstugans tidiga tankar på V75 inför V75-omgången lördagen den 27 Augusti från Bergsåker! Här bjuder jag ( Andreas Stenberg ) på mina tidiga tips inför omgången där det vankas fantastiskt fina lopp.

Äntligen tillbaka bakom tangentbordet efter lite semester och hoppas ni ser fram emot mina tidiga tankar inför denna omgång, en omgång som kryddas extra med hela 49 miljoner i potten!

NU KÖR VI

https://travstugan.se/andreas-stenberg/v75-16

 

Lördag 2022-08-27
Spelstopp: Kl. 16:20
Avd Hästar Reserv
1 1 4 5 6 11
2 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 8 Månlykke A.M.
4 8 Ivanka Amok
5 1 2 3 4 5 6 7 8 9 11
6 2 7 8 9 11
7 1 3 6

9000 rader / 4500 kronor

——————————————————

AFTONBLADET

 

På lördag körs V75 på Bergsåker med 49 miljoner kronor i jackpott.

Här är Trav365:s Micke Korhonens tidiga tanke inför omgången lördagen den 27 augusti. Omgången har spelstopp klockan 16.20.

Du får tidiga analysen lopp för lopp, spikarna, tidiga miljonskrällarna och det tidiga systemet – bland annat.

https://www.aftonbladet.se/sportbladet/trav365/a/Eadgja/v75-tips-lordag-27-augusti-pa-bergsaker-analys-spikar-skrallar-och-system

 

 Tidiga tanken-systemet:

V75-1: 1, 4, 5, 6, 7, 11, 12 (8-10)

V75-2: 1, 2, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 (4-12)

V75-3: 7, 8 (9-3)

V75-4: 1, 7, 8, 12 (11-14)

V75-5: 2 Park View (1-8)

V75-6: 8 Hannibal Face (7-9)

V75-7: 1, 3, 6, 9 (4-8)

Systemkostnad: 2 240 rader/1 120 kronor

https://www.atg.se/torpatips/spel/140796_V75_2022-08-27_9_5

 

————————————————

TRAVMASEN

http://www.travmasen.com/text2_7.html

—————————————————-
V75 tips Bergsåker | 49 miljoner jackpott
https://www.youtube.com/watch?v=asaKdvp5svM

—————————————————

TRAVCASH

https://travcash.se/v75-tips/v75-tips-bergsaker-27-8-jackpott-49-miljoner-tidiga-tankar/

ATG systemer  https://www.atg.se/icatierp

—————————————————

Spelvärde.se

https://www.spelvarde.se/tips

Don Fanucci Zet blir klar favorit i Sundsvall Open Trot – jackpot!

Bergsåker bjuder in till topptrav med Sundsvall Open Trot som russinet i kakan. Daniel Redén-tränade Don Fanucci Zet såg ruskigt läcker ut vid segern i Hugo Åbergs Memorial senast och blir från bricka sex klar favorit denna lördag. Är han bara bäst eller kan exempelvis Moni Viking, Bestofdream Trio eller kanske Stoletheshow utmana? På V75-kupongen finns även kallblods-SM där Månlykke A.M. blir storfavorit och omgången kryddas med en härlig jackpot på drygt 21 miljoner kronor! Klockan 15.00 på fredag släpps vårt omfattande tipsmaterial till omgången – som vi vågar påstå är världens mest genomarbetade i travsammanhang. Materialet innehåller fullständiga rankingar, spetsanalyser, loppanalyser, slutsatser på varje häst, intervjuer, systemförslag, omfattande statistik – med mera! 13.00 på lördag återkommer vi under “senaste nytt”. Där fyller vi kontinuerligt på med färska intervjuer och ny het info till omgången. En timme före spelstopp uppdaterar vi också våra rankingar samtidigt som vårt definitiva systemförslag släpps.

———————————————————

PODSPACE

https://pod.space/v75lordaghelaveckan

https://podtail.se/topic/Bergsåker/

——————————————————-

 

 

——————————————–

RADIOPLAY

https://radioplay.se/podcast/systemet/

Podcast  https://radioplay.se/podcast/systemet/

 

 

 

Travportalen     https://www.travsider.com/gratis-travtips/

Svenska trav  https://svenskatrav.n.nu/v75-tips

Travmasen  http://www.travmasen.com/text2_7.html

——————————————-

EXPRESSEN

https://www.expressen.se/sport/trav/

 

BÄSTA SPIKARNA

V75-3: 8 Månlykke A.M.

Lördagens V75-omgång är förstärkt med jackpotmiljoner och Månlykke A.M. är ett starkt spikbud i Svenskt Mästerskap för kallblod. Gunnar Melanders stjärna har vunnit storloppet de två senaste åren och har toppchans att bärga ytterligare ett SM-guld. Distansen mäter 2 640 meter och Månlykke A.M. står noterad för sex vinster på nio försök över lång distans och det är givetvis ett stort plus att hästen slipper de bästa norska kallbloden. Spåret är inte optimalt men hästen är både stark och snabb och går från alla positioner.

V75-7: 6 Don Fanucci Zet

Daniel Redéns stjärna galopperade snöpligt från innerspår i finalen i Elitloppet men har efteråt bärgat tre raka fullträffar i den högsta klassen. Sexåringen toppade Hugo Åbergs Memorial i finfin stil i förra starten och full väg istället för spriter-distans är ingen nackdel. Hans värsta konkurrenter, Moni Viking och Stoletheshow, missgynnas av bricka ett respektive bakspår och förmodligen sitter Don Fanucci Zet tidigt i ledningen men stjärnan räds inte grovjobb om det skulle krävas. Solvallahästen har toppchans i V75-avslutningen.

SPETSDRAGEN

V75-2: 4 Max Lane

Hästen har varit uppåt på sistone och segrat två gånger från ledningen i sommar. Hästen är kvick ut och har passande förutsättningar men han var sjuk i förra loppet och det är frågetecken för formen. Det blir eventuellt jänkarvagn på lördag, debut med Erik Adielsson i sulkyn och om formen sitter där kan Max Lane leda från start till mål.

V75-5: 1 Even’s Cool Boy

Svarade för en klart godkänt comeback från bakspår i förra loppet och startar med intressanta förutsättningar i omgångens försök i näst högsta klassen. Nu slipper han framskorna och från innerspår har hästen bra chans på ledningen. Sjuåringen går från alla positioner och det är inte kört även om han skulle bomma tätpositionen.

V75-6: 7 Santos de Castella

Segrade från ledningen över lång distans i bronsdivisionen på Axevalla i juli men i finalen blev det galopp. Hästen är kvar i klassen och om han är tillbaka i gott slag har han god chans att bli släppt till spets av Special Major. Santos de Castellas värsta konkurrenter har sämre lägen och från ledningen ska ha ses med vettig segerchans.

SKRÄLLBUDEN

V75-1: 12 Mizai

Är van ganska tufft motstånd och duger fint i näst lägsta klassen. Hästen har tidigare segrat med Ulf Ohlsson i sulkyn och fyraåringen står noterad för tre vinster och två andrapris efter fem starter över kort distans. Från spår tolv kan det strula men Mizai är spurtstark och kan dyka upp i segerstriden med rätt draghjälp under slutvarvet.

V75-2: 7 Load Master

Hemmahästen kom aldrig till från bakspår i klass II-försöket i Rättvik. Femåringen kan öppna snabbt bakom bilen och är gynnad av framspår – även om läget kunde ha varit ännu bättre. Nu vankas barfota runtom för första gången hos Håkan Skoglund. Load Master har gått med den balansen en gång innan och då blev det galopp.

V75-5: 8 Gooner

Hästen fick perfekt resa i rygg på ledaren i silverfinalen senast och var nära att sätta klorna i ledaren Adde S.H.. Sexåringen är kvar i klassen och slipper långresa den här gången. Gooner behöver tur för att komma till från spår åtta bakom bilen men formen är på topp och med minsta klaff är han bra nog för att fälla samtliga över upploppet.

TÄNK PÅ ATT

V75-1: 7 Bold Request

Svarade för en finfin långspurt vid segern på Axevalla men han anmäldes inte till klass II-finalen och på lördag gör han debut i näst lägsta klassen. Hästen har bara testat kort distans en gång tidigare och då slutade han femma. Med en bra start är han med i segerstriden.

V75-6: 8 Hannibal Face

Hästen är obesegrad efter två starter hos Oscar Berglund. Senast vann han med gott om krafter kvar och i regi-debuten rundade han konkurrenterna till seger trots en startgalopp. Fem-åringen har styrkan som vapen och startar med vettig chans felfri, men han är inte helt att lita på.

         SYSTEMFÖRSLAGEN

STORA SYSTEMET

V75-1: 1, 4, 5, 6, 7, 12 (11, 8)

V75-2: 3, 4, 5, 6, 7 (1, 10)

V75-3: 8 Månlykke A.M (7, 9)

V75-4: 5, 6, 8, 11 (3, 2)

V75-5: 1, 2, 3, 5, 8 (10, 11)

V75-6: 7, 8, 9 (1, 2)

V75-7: 6 Don Fanucci Zet (1, 3)

1 800 rader/900 kronor

LILLA SYSTEMET

V75-1: 4, 5, 6 (1, 7)

V75-2: 3, 4, 5, 6, 7 (1, 10)

V75-3: 8 Månlykke A.M (7, 9)

V75-4: 8 Ivanka Boko (11, 6)

V75-5: 1, 2, 3, 5, 8 (10, 11)

V75-6: 7, 8, 9 (1, 2)

V75-7: 6 Don Fanucci Zet (1, 3)

225 rader/112,50 kronor

 

EXPRESSEN – PREMIUM     https://www.atg.se/hedlunds/spel/66366

Avd.1: 4 5 6 9,10,11,12

Avd.2: 1 2 5 7

Avd.3: 6 8 9

Avd.4:  12 3 4 5 6 8 9,11

Avd.5: 1 Even’s Cool Boy

Avd.6: 1 8 9

Avd.7: 6 Don Fanucci Zet

2835 rader = 1 417,50 kr

—————————————————


AFTONBLADET

https://www.aftonbladet.se/sportbladet/trav365

 

Tidiga spikarna:

2 Park View (V75-5) blir mitt bästa förslag till singelstreck denna luriga V75-omgång. Han var ruskigt bra efter galopp senast och det skulle förvåna mig om han inte tar en längd på Even’s Cool Boy. Väl i spets kör man där över passande kort distans och i en ganska klen silverdivision, där det finns frågetecken kring flera av motbuden, väljer jag att ta ställning.

8 Hannibal Face (V75-6) var lite som Bambi på hal is tidigare, men har sedan en tid tillbaka drillats på Löfbergs Arena av skridskovirtuosen Wikstrand. Givetvis är det mycket som kan gå snett från spår åtta, och helt lyckat är det inte att ha Santos de Castella invändigt, men jag går all in på att kusken grejar detta på något vis. Det fanns andra spikalternativ, som exempelvis Don Fanucci Zet, men jag hoppas att streckprocenten blir betydligt lägre på Hannibal än andra favoriter.

Tidiga skrällarna:

7 Bold Request (V75-1) lär knappast tillhöra de mest betrodda här men skulle Dwight Pieters pricka starten perfekt kan han eventuellt vara först framme till Behind Lord. Om Kihlström sedan släpper är en helt annan femma, men jag tror faktiskt att han gör det. Formen är helt på topp på Åby-hästen och förhoppningsvis ställer inte långresan till det.

7 Load Master (V75-2) är bättre än vad raden ger sken av. Barfota runt om nu känns riktigt intressant och vid minsta lilla klaff kan han slå till.

7 Go Peppergirl (V75-4) är rask ut och det är absolut inte omöjligt att Adielsson släpps till ledningen om han kör offensivt från start. Motståndet är tufft men favoriterna är inte helt pålitliga.

3 Best Ofdream Trio (V75-7) hade ingen tur med löpningsförloppet senast men avslutade rasande mellan hästar i det storlopp som vanns av Moni Viking. Hästen är rask ut och jag skulle verkligen vilja se Kim Eriksson trycka plattan i mattan och köra i ledningen. Ska man slå Don Fanucci Zet går det inte att släppa och hoppas på fritt i tid. När Kihlström sitter i spets är man i regel kokt där bakom.

Tidiga tanken-systemet:

V75-1: 1, 4, 5, 6, 7, 11, 12 (8-10)

V75-2: 1, 2, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 (4-12)

V75-3: 7, 8 (9-3)

V75-4: 1, 7, 8, 12 (11-14)

V75-5: 2 Park View (1-8)

V75-6: 8 Hannibal Face (7-9)

V75-7: 1, 3, 6, 9 (4-8)

Systemkostnad: 2 240 rader/1 120 kronor

https://www.aftonbladet.se/sportbladet/trav365/a/pW0VXW/v75-tips-bergsaker-lordag-27-augusti-basta-skrallarna-andelssystem

———————————————–

THOMAS UHRBERG

https://thomasuhrberg.se

V75-1: 1, 4, 5, 6, 7. Res: 12-8.

V75-2: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 11. Res: 10-8.

V75-3: 7, 8. Res: 9-1.

V75-4: 1, 2, 7, 8, 11, 12. Res: 14-6.

V75-5: 1, 2, 3, 5, 8. Res: 6-4.

V75-6: 7 Santos de Cast. Res: 8-9.

V75-7: 6 Don Fanucci Zet. Res: 1-9.

2 400 rader =1 200 kronor

————————————————–

DAGENS SPEL

https://www.atg.se/V75/tips/220827-v75-tips-till-bergsaker-fran-dagens-spel

Ladda ned tips som pdf

————————————————

SIMSALABIM

https://simsalabim.se/v75-tips

https://files.builder.misssite.com/f9/5a/f95a90cc-b139-4f48-9d34-00d18c811565.jpeg

————————————————-

 

 

 

 

 

 

 

 

————————————————-

SULKYSPORT.se

AV Redaktionen 26 AUGUSTI 2022

 

Ny Jackpotomgång när Bergsåker arrangerar V75-tävlingar under lördagen. Godbiten på programmet är självklart Sundsvall Open Trot där vi inte krånglar till det utan spikar Don Fanucci Zet (V75-7) även om han blir storfavorit. Förutom galoppen i Elitloppsfinalen har han levererat hela tiden och kommer från seger i Hugo Åbergs på Jägersro – rimligen ska han bara vinna det här också.

Vår andra spik placeras på ett hemmaekipage. Liberty Boko (V75-2) tror vi att Robert Bergh har ställt i ordning inför det här Klass två-försöket. Hästen trivs i ledningen och vårt scenario är att man hittar dit i ett tidigt skede av loppet.

Även Månlykke A.M. (V75-3) är såklart ett förslag till singelstreck, men vi kostar på oss att dubbla med vrålspeediga Stjärnblomster som kan utmana om hon får sitt lopp på väntan.

Här kan du ta del av startlistor till tävlingarna på Bergsåker.

Avd 1 – Klass I, 1.640 meter voltstart

 • 4 Kissinger Boko tyckte vi helt klart gav ett mersmakande intryck i comebacken senast. Det har varit mycket strul med femåringen, men nu verkar han på rätt väg. Spåret kunde såklart ha blivit bättre när det nu handlar om voltstart, men vi räknar med att Goop fixar den uppgiften. Löser det sig sedan bara någorlunda ska det vara god segerchans.
 • 6 Firefoot är nog kanske lika kapabel som tipsettan, men det här är ingen vi vågar lita på fullt ut. Det är rätt mycket ”vinna eller försvinna” över honom och på pluskontot sätter vi nu att han är behandlad efter senaste starten. Inte alls så tokig ur volten och felfri skulle det kunna bli ledningen. Given på ett garderat system.
 • 1 Behind Lord låter tränare Arvidsson nöjd med och läget är intressant. Känslan är att det ”som sämst” blir rygg på ledaren och hästen har kvalitéer som räcker i den här klassen på V75.
 • 5 L.L.Labero släppte Bergh ledningen med senast och sedan såg man aldrig dagens ljus. Man fick en feeling att Robert redan där hade nästa lopp i tankarna och nu är det dags. Från ett bättre spår hade vi tippat honom etta, men fem i volt för den här rätt så stora hästen känns lite lurigt.
 • 11 Underbarosåfin blandar och ger lite i sina prestationer, men har han en bra dag är kunnandet högt för klassen. Hästen har startat sex gånger på sin hemmabana Bergsåker och segrat i fyra av dessa. Blir det kört i bra fart hela vägen kan han slå till som lågprocentare.

Rank:

A: B: 6-1-5-11-8 C: 12-2-3-9-10

Spetsstriden: Voltstart och många om budet. Behind Lord är kvick och kan nog hålla täten om Kihlström vill. Båda springspåren är snabba – lite fördel Firefoot om han trampar rätt de första stegen. Där emellan Jaguar C.Boko som är kvick från de flesta spår i volt.

SPILL RANK : 4 Kissinger Boko    -6 Firefoot -1 Behind Lord  -5 L.L.Labero   -11 Underbarosåfin  -12 Mizai

———————————————-

Avd 2 – Klass II, 2.140 meter autostart

 • 5 Liberty Boko väljer vi att ta ställning för i det här Klass två-försöket. Hästen fick gå sig rejält trött i ”dödens” på Jägersro senast och har efter det fått en månads pust. Nyladdade batterier nu och vi bygger tipset på att Bergh är offensiv och sänder sin fyraåring mot ledningen. I den positionen tror vi sedan han blir svår att passera.
 • 7 Load Master trodde vi en del på senast, men det gick inte att ta så mycket från köposition med mycket vida spår in på upploppet. Hästen är kvick från start vid laddning och står fint inne på pengarna. Väljer man att gardera loppet tycker vi absolut att man ska ta med honom.
 • 2 Woodcutter ser fin ut för dagen och han är anmäld barfota runt om den här gången, återstår att se om det blir så. Ännu mer spännande känns det faktum att det kan bli rycktussar för första gången, vilket nog skulle ge fin effekt på den här krabaten. Fint läge och med där framme.
 • 1 Infinite Mass är garanterad en fin löpning från det här läget och körs för första gången av Björn Goop. Fick en lite för tuff inledning senast och vår känsla den här gången är att han körs lite mer på chans.
 • 4 Max Lane lär ha varit sjuk i senaste starten och blir per automatik svårbedömd upp till detta lopp. Maharajah-sonen är anmäld med jänkarvagn för första gången och fullföljer man den linjen känns det småspännande att se vad det kan få för effekt.

Rank:

A: B: 7-2-1-4-3-6 C: 10-8-9-12

Spetsstriden: Vi bygger tipset på att Bergh är offensiv bakom Liberty Boko som visat tidigare att han kan öppna. Max Lane kan vara först till plankan, men med lite dunkel form kanske man släpper?

SPILL RANGERING:  5 Liberty Boko  -1 Infinite Mass    -3 High on Pepper –  6 Mon’s Tornado  -7 Load Master   -2 Woodcutter   -4 Max Lane -8 Babsans Bankir

————————————————–

Avd 3 – Svenskt Mästerskap kallblod, 2.640 meter autostart

 • 8 Månlykke A.M. har vunnit Svenskt Mästerskap för kallbloden två år i rad och jobbar nu för ett hattrick. Det mesta talar för att han lyckas, även om spårlottningen gjorde vad den kunde för att få till lite spänning. Om Melander kör till direkt lär han få överta ledningen och därifrån blir man såklart svårslagna. Spik hade kanske varit det mest logiska, men det gäller att få lite ”stuns” i systemet också så vi dubblar.
 • 7 Stjärnblomster är såklart den vi också betalar för. Det är svårt att inte gilla det här speediga stoet och senast kutade hon nytt svenskt rekord kryddat med 20,5/800 m till slut. Skulle hon på något sätt kunna bjudas in till speedkörning även här så kan det gå vägen. Den långa distansen i sig tror vi hon hanterar bra om det löser sig med ryggarna.
 • 1 Ulvsåsen fick ett perfekt läge då han är snabb ut och laddas för att sedan släppa till Månlykke. Han gjorde ett topplopp på Solvalla senast då han tävlade barfota runt om för första gången och har man råd att krydda systemet med en skräll så ska han med.
 • 9 B.W.Rune gör det bra varje gång och kan säkert få med sig en fin slant även här. Att han ska rå på de bästa känns ändå långsökt.
 • 6 Oppgårdsdrängen tar klivet upp och möter de allra bästa nu. En fin ”inskolning” i eliten och med maxklaff kan han vara en platsrysare.

Rank:

A: 8-7 B: 1-9 C: 6-5-12-3-2-11-4-10

Spetsstriden: Det är nog många som vill ha rygg på Månlykke A.M. i det här loppet. Frågan är när Melander gör slag i saken? Invändigt bör Ulvåsen ha bra chans att i första läget hålla upp innerspåret. Stjärnblomster är ju kvick i benen, men vill nog ha speeden kvar till slut.

SPILL RANGERING  8 Månlykke A.M. -7 Stjärnblomster -1 Ulvsåsen   -9 B.W.Rune –  6 Oppgårdsdrängen -3 Järvsöodin

——————————————————

Avd 4 – Diamantstoet, 2.140 meter autostart

 • 8 Ivanka Amok ser ut att segla upp som stor favorit i det här försöket till Diamantstoet – lite väl stor för vår smak och vi plockar med några fler. Visst har hästen varit mycket fin vid segrarna på slutet, men innan dess gjorde hon bort sig med galopp två gånger på raken. Spår åtta är dock inte hela världen då det handlar om en spårtrappa och det här är en tuff dam som tål jobb på vägen. Rätt favorit och given tipsetta, men det finns några prisvärda där bakom.
 • 1 Infinity Sisu ska tävla barfota runt om för första gången och vi gillade vad vi såg av henne senast på Dannero. Läget är lite lurigt då hon hittills inte visat upp startsnabbhet som sin bästa gren. Kanske kan balansändringen göra susen även där? Hur som helst platsar hon tidigt på vårt system när vi garderar.
 • 7 Go Peppergirl fick en fin invändig resa senast, men det blev aldrig fritt till slut och hästen gick i mål med sparade krafter. Adielsson upp för första gången och ”på köpet” kan det då även bli första gången med bike. Löser det sig lite bättre den här gången är hon med och gör upp om tätplatserna.
 • 5 Golden Opportunity tycker vi är ett roligt streck till låg procent. Vi hade span på henne redan näst senast och då reparerade hon en startgalopp på bästa sätt. Gången efter blev det seger efter att kusken tidigt kört fram till ”dödens” och därifrån hade full kontroll. Lite tuffare emot nu såklart, men vi tror hon är bra nog att utmana om det klaffar.
 • 11 Loaded Leila behöver det stämma lite för från bakspår, men hon såg väldigt fin ut vid andraplatsen senast efter en snabb avslutning. Formen räcker för att utmana om tätplatserna igen.

Rank:

A: B: 1-7-5-11-13-4-2-3-14-12-9-6-15

Spetsstriden: Här tror vi Russel Square är snabbast ur groparna och kanske vill man prova där? Det mest rimliga är nog annars att släppa när Ivanka Amok tidigt kommer fram och ställer en fråga.

SPILL RANK: 8  Ivanka Amok  -1  Infinity Sisu   -11 Loaded Leila- 7  Go Peppergirl-12 Juno Beach-6  Global Boost-14 Mia Vince* (NO)

—————————————————–

Avd 5 – Silverdivisionen, 1.640 meter autostart

 • 5 Dwayne Zet har mött tuffa hästar under året, bland annat slutade han trea i ett försök till Sweden Cup i maj. Nu är han tillbaka i silverdivisionen och den hårdhet han skaffat sig borde göra nytta. Matchningen har varit inställd mot det här loppet och senast tävlade han med ren träningsutrustning. Nu växlar tränare Berglund upp på alla plan och man fick ett fint läge bakom bilen. Det känns inte som att det blir någon ledning här, åtminstone inte initialt. Nu tål hästen dock att göra en hel del jobb själv också.
 • 8 Gooner rankas upp trots spår åtta över kort distans. Han var tvåa i silverfinalen senast på Åby och har alltså visat att han hävdar sig väl i klassen. Wäjersten på hemmaplan har vi den största respekt för, läget till trots.
 • 2 Park View blev för vässad bakom bilen senast och galopperade direkt. Såg sedan formstark ut i upphämtningen och han drog nu åter ett finfint läge. Sköter han sig bara den här gången är han snabb nog att ta hand om ledningen och över passande 1.640 meter kan det sedan mycket väl hålla hela vägen.
 • 1 Even´s Cool Boy återkom senast efter ett par månaders paus och var bra som tvåa. Tränare Dunder rapporterar att han medvetet körde ett snällt lopp då och att man hade det här loppet i kikaren. Tog spets och släppte från innerspår i sin näst senaste start, så han kan röra på sig från början.
 • 11 Gazoline Mearas verkar bli lågprocentare. Det kanske ska så vara från spår elva över kort distans, men vi vill ändå varna för honom. Hästen har varit jämnheten själv hela året och blir det lite för hård körning i täten är vi inne på att han kan fälla många till slut.

Rank:

A: 5-8 B: 2-1-11-3-6-10-4 C: 9-7-12

Spetsstriden: Här kan det komma att gå undan. Isa är visslande snabb och laddas, men lär släppa. Park View har i sin tur till uppgift att hålla Dwayne Zet utvändigt om sig för att kunna komma åt ledningen. Lite fördel Park View.

SPILL RANK:  2  Park View*   -5  Dwayne Zet  -1  Even’s Cool Boy -8  Gooner – 11 Gazoline Mearas  -3  Falcon Am   -6  Morotai Degato

—————————————————–

Avd 6 – Bronsdivisionen, 2.640 meter autostart

 • 8 Hannibal Face kan vi inte låta bli att tippa etta efter insatsen senast på Dannero. Hästen är obesegrad i Oscar Berglunds regi och intrycket senast var som sagt grymt då han drog på i stor ledning hela vägen för att sedan bara försvinna till seger. Ibland kan en sådan där prestation se ”för bra” ut, men här såg det bara ut som att hästen var glad och löpsugen. Fortsätter han på den inslagna vägen lär han kunna klättra en bit vidare i klasserna.
 • 9 Napoleon Cash tycker vi har sett bättre ut i travet i de båda segrarna på slutet efter lite paus. Han trivs över lång distans och läget med bricka nio behöver inte vara så tokigt. Nu kliver hästen upp i klass, men vi vill ändå varna rätt så tidigt för honom då grundkapaciteten är hög.
 • 7 Santos De Castella är man lite tveksam till efter de dubbla galopperna på Åby senast. Vi pratar om en effektiv spetshäst som tagit samtliga sina nio segrar från den positionen. Westholm lär säkert prova ett offensivt upplägg igen och man ska räknas felfri.
 • 11 Fabulous Pellini har inte startat sedan juni, men kanske är det en medveten matchning då hon står fint inne i det här loppet på hemmaplan? Hon såg finfin ut vid segrarna och har en bra kapacitet för klassen. Med minsta klaff från bakspår är hon med och gör upp om det.
 • 2 Versace Face är stark, så distansen passar bra. Han blev kvar i rygg på ledaren senast med en del krafter kvar. Det är ingen typ som växlar tempo på två steg, men med jämn fart hela vägen så tuggar han ner många till slut.

Rank:

A: 8-9-7-11 B: 2-12-3-1 C: 4-6-10-5

Spetsstriden: Flera starka än snabba hästar i det här långloppet. Trots spår långt ut tror vi att Mats Djuse laddar med Hannibal Face – eller rättare sagt låter hästen löpa iväg i den fart han vill. Då kan det bli tidig ledning eftersom Special Major bör släppa om denne kommer först.4

SPILL RANK: 8 Hannibal Face (FR)    -7 Santos de Castella -9 Napoleon Cash  -2   Versace Face   -11 Fabulous Pellini    -3 Abbys Wise As (IT)

————————————————–

Avd 7 – Sundsvall Open Trot, 2.140 meter autostart

 • 6 Don Fanucci Zet kommer från spetsseger i Hugo Åberg Memorial. Tre raka segrar har det blivit efter den där snöpliga galoppen i finalen av Elitloppet och nu kommer den fjärde. Stor favorit blir han och då vill man ofta försöka krångla till det och leta streckvärda motbud. De finns, men så länge han håller sig under 70-75% av insatserna på V75 så är han faktiskt ändå en vettig spik.
 • 4 Brother Bill fick se sig knappt slagen av Don Fanucci Zet då de möttes på Årjäng i somras. Han fick den gången en perfekt invändig resa och skulle det lösa sig lika väl igen kan han åter vara den som är närmast vår spik på målfotot.
 • 3 Best Ofdream Trio var senast ut i Åby Stora Pris och spurtade rappt som fyra till slut. Helt klart är hästen fortsatt i en fin utvecklingsfas och läget går inte att klaga på då han är snabb från början. Ett givet platsbud här.
 • 5 Milliondollarrhyme brukar hitta form den här tiden på året. Vi trodde mycket på honom senast, men då ”somnade” kusken till i ledningen varvet från mål och så var den dagen förstörd. Rikard Skoglund kör nu för första gången och det känns lite intressant.
 • 1 Moni Viking hade man nog hellre haft ett annat spår än ett med. Hästen visade gammal god form när han visslade till seger över upploppet i Åby Stora Pris senast. Ett gott formbesked och är det bara så att det löser sig på vägen är han med och gör upp om tätplatserna igen.

Rank:

A: B: 4-3-5-1-2-9 C: 8-7-10

Spetsstriden: Här hänger mycket på huruvida Don Fanucci Zet får överta ledningen eller inte. Från början körs det mellan flera hästar där Milliondollarrhyme med ny kusk är lite extra intressant. I slutänden talar ändå det mesta för att favoriten får överta tidigt – även om det vore roligt med tävling…

SPILL RANK: 6 Don Fanucci Zet       -1 Moni Viking* (NO)    -3 Best Ofdream Trio*(IT)    -9 Stoletheshow (NO)    -4 Brother Bill     -7 Sayonara

V75-FÖRSLAGET 27 AUGUSTI

Avd 1: 1,4,5,6,11 (8,12)
Avd 2: 5 Liberty Boko (7,2)
Avd 3: 7,8 (1,9)
Avd 4: 1,4,5,7,8,11,13 (4,2)
Avd 5: 1,2,3,4,5,6,8,10,11 (9,7)
Avd 6: 1,2,3,7,8,9,11,12 (4,6)
Avd 7: 6 Don Fanucci Zet (4,3)

5.040 rader / 2.520 kronor

https://sulkysport.se/?filter=spel

——————————————————

SPETSSTRIDEN

V75-1: 1 Behind Lord är snabb och är den initiala ledaren, men det är inte säkert man kör där. Jag tror man vill släppa om Björn Goop och 4 Kissinger Boko ställer frågan.


V75-2: 4 Max Lane
 och 7 Load Master är väldigt snabba och gör upp. Liten fördel 7.


V75-3:
 7 Stjärnblomster håller ut 8 Månlykke A.M. om han vill och sedan får vi se om Mats E Djuse väljer att köra där över distansen när 8 Månlykke A.M. ställer frågan.

V75-4: 1 Infinity Sisu försöker hålla upp, men det blir svårt och svara 2 Russel Square. Hon i sin tur körs inte i ledningen och då ser det upplagt ut för favoriten 8 Ivanka Amok.


V75-5: 
Står mellan 1 Even’s Cool Boy och 2 Park View. Liten fördel 1 sida vid sida.


V75-6: 4 Special Major 
spetsar och släpper till en offensiv 7 Santos de Castella?


V75-7: 1 Moni Viking
 kan öppna, men han får svårt att svara startkatapulten 5 Milliondollarryhme som har spår mitt i banan. 6 Don Fanucci Zet övertar i ett andraskede.

——————————————————

Tränarintervjuer och kommentarer till V75 Bergsåker 27 augusti

https://www.maharajah.live/page.php?pageid=12&sida=728

————————————————

——————————————–

TRAVCASH     V75 Tips Lördag Bergsåker 27/8 – Jackpott 49 miljoner kronor! – Travcash

Jesper R Nilsson om V75-omgången på Bergsåker med 49 miljoner kronor i jackpott ”Jag känner mig trygg med spikarna” – Travcash

Ica Supermarket Tierp – Hoddles Heta | ATG