V75 Årjäng jackpot (På lag)

Har nu startat ett lag i norge som endast kommer att spela de svenska V75-omgångarna. Jag har följt svenskt trav under en lång tid och lägger ner väldigt många timmar i mina analyser av loppen varje vecka.

 

Link till lag: http://lag.rikstoto.no/Lag/49390/Bli-med

 

Vi kommer att spela systemspel som helt bygger sig på min egen ranking som jag byggt under veckan. Ett vanligt upplägg blir nog att det bygger sig runt 1 spik/banker och 2-3 utgångshästar. Hur systemet byggs upp varje vecka beror helt på hur omgången ser ut.

Redan nu på lördag har vi en mycket intressant omgång med jackpot och cirka 60 miljoner till en ensam vinnare!

 

 

Här går jag igenom mina tidiga tankar och idéer om omgången.

 

V75-1

 

Favoriten: Den norska gästen 3 Strong Pepper ser ut som en riktig kanon och även om han är lite svår att sätta in här mot svenskt motstånd så är han den givna tipsettan så som han har sett ut på slutet. Dessutom förstärkt i sulkyn av Erik Adielsson den här gången. Gynnas dessutom av strykning på 4 då han får ännu mer plats i volten och jag tror Erik kommer få iväg honom raskt och en bra position känns given.

 

Skrällen: 2 Charlock Wiking krigade på riktigt bra till andraplatsen från ledningen i ett klass 1-lopp näst senast. Senast kördes hästen snällt och satt fast med alla krafter kvar i mål och intrycket var fullständigt lysande. Öppnar riktigt fort bakom bilen och kommer öppna fort även här om han kliver iväg rätt.

 

V75-2

 

Favoriten: 14 Karamell Hill verkar det inte finnas någon botten i för dagen och hon ser bara bättre ut för varje start. Hon rundar många till slut och är rätt favorit i loppet men det kan bli långt fram när det är så många hästar att kliva runt.

 

Skrällen: 1 Livi Opal H.M. vill man köra i ledningen och den här gången blir det barfota runt om för första gången. Kan säkert en låg .14-tid och kan bli svår att komma ikapp där framme. Många tuffare hästar på tillägg men till 1% just nu mycket intressant.

 

V75-3

 

Favoriten: De tidiga spelarna har gjort 6 Euskara som kommer med två raka segrar över tre varv till favorit här. Det här är ett riktigt starkt sto som vann på ett riktigt kraftullt sätt senast från utvändigt ledaren mot bra motstånd. Väldigt entaktad och gynnad av den långa distansen men hon är inte snabb från start och lär återigen få göra allt jobb själv. Det är riktigt tufft att gå utvändig i dessa lopp och det ska nog till att hon släpps till ledningen för att kunna vinna det här.

 

Tipsettan/skrällen: 2 Randemar R.D. har fått vila en liten stund vilket bara är positivt för den här hästen som har lite fräschörproblem och går bäst när han är utvilad och fräsch. Hästen öppnar riktigt snabbt och tar lätt hand om ledningen initialt här. Har 4 segrar och 1 andraplats på 5 försök från spets och över 3140m med bilstart vinner ledaren i stort sett alltid. Sjukt lite spelad just nu (6%) och ett av omgångens på förhand bästa drag!

 

V75-4

 

Favoriten: Två av världens bästa kallblodsston gör upp och det blir nog endast en duell mellan 6 Åsrud Vilja och 8 Ulsrud Tea. I den här propositionen där hingstar/valacker står med tillägg så står de snuskigt bra inne och det ska mycket till för att någon annan än dessa två ska segra. Lite oroväckande galopp på Ulsrud Tea senast samtidigt som Åsrud Vilja såg makalöst bra ut gör att tipsettan går till 6 Åsrud Vilja. Hon fick dessutom det bättre läget av de två och en bättre kusk. Tar man båda två så sitter man väldigt säkert och vill man ta ställning så är det min tipsetta det lutar åt.

 

Skrällen: Det ska till att båda favoriterna gör bort sig ordentligt för att någon annan ska kunna vinna men vill man gardera så är det främst 1 Trö Hera och 2 Granetta som känns intressant. 1 Trö Hera gick utvändigt om ledaren senast i samma lopp som Ulsrud Tea galopperade. Höll bra till slut och nu vill man köra i ledningen. Kommer favoriterna bort kan det hålla hela vägen. 2 Granetta har galopperat i tre raka men är riktigt speedig när hon fungerar. Hon är garanterad en resa i främre träffen härifrån och förstärks i sulkyn av Sveriges kanske bästa kallblodskusk. Med rätt resa så spurtar hon vasst.

 

V75-5

 

Favoriten: Att 9 Civilon är bästa hästen är det ingen tvekan om här. Hästen såg ruskigt fin ut i comebacken senast när han kördes offensivt och sedan vann lekandes enkelt. Det är riktigt hög kapacitet i den här hästen och han kommer förmodligen att klättra i klasserna så småningom. Han har hittills vart mer stark än snabb men senast visade han 1.09 sista 500 och ska nog kunna springa riktigt fort även över kort distans. Jorma är inte världens vassaste taktiker men skulle han lyckas komma igenom tidigt och hamna utvändigt ledaren så kan det visa sig att hästen bara är bäst. Han ser dock ut att bli lite väl stor favorit och det ska inte mycket till för att det ska krångla från bakspåret över kort distans.

 

Draget: 1 Slippery Runway kom med tre raka segrar inför senast då han mötte på lite för tufft motstånd samtidigt som han inte passade på banan. Senast han startade över kort distans så vann han överlägset från ledningen på en bra tid för klassen. Har 3/3 från ledningen och hittar man dit igen blir det inte lätt att fånga in honom till slut.

 

Skrällen: 2 Pine Muscle har riktigt hög kapacitet men har inte alls fått det att fungera på slutet. Nu har hästen fått lopp i kroppen i alla fall och till den här starten så säger stallet att man hänger på en jänkarvagn och rycker alla fyra skorna. Björn goop har riktigt bra form på stallet och det skulle inte förvåna om det kommer en topp-prestation här. Riktigt bortglömd!

 

V75-6

 

Favoriten: 4 Zap Di Girifalco blev allt fel för näst senast men vann förtjänt V75 senast i silverdivisionen och kommer med formen på topp. Han såg riktigt fin ut senast även om loppet blev perfekt kört åt honom. Han borde få en fin position återigen och Björn tror att han kan öppna bättre än han visat tidigare. Det är dock snabbare hästar invändigt som vill köra i ledningen och det ser ut som att han kommer få göra jobbet den tunga vägen. Ser ut att bli omgångens största favorit och med tanke på loppscenariot känns det givet att gardera då han möter ett par riktigt bra hästar.

 

Skrällen: 3 Island Life hade en hopplös uppgift förra helgen på V75 med spår 12 på kort distans men avslutade då snabbast av alla hästar under hela tävlingsdagen. Det var en imponerande prestation av hästen då han egentligen är klart bäst i främre träffen och helst när han får springa på innerspår. Han är startsnabb och skulle han lyckas komma till ledningen här så blir han inte lätt att plocka ner. Han har gått 13 gånger i ledningen med 10 segrar som facit och Robert Berghs hästar brukar som bekant trivas extra bra när de startar vecka-vecka.

 

V75-7

 

Favoriten: 7 Sorbet har inte startat sedan elitloppet i slutet av maj då han slutade 4 i finalen. Det här är en stark häst men som har riktigt bra facit över kort distans. Utöver elitloppet i år så har han vart ute över kort distans 10 gånger med 5 segrar och 3 andraplatser som resultat. Han har gått bra efter vila tidigare och bland annat i årsdebuten i år då han segrade på 1.09,8 efter ett helt lopp utvändigt om ledaren. Det mest talar för att Örjan placerar favoriten utvändigt om ledaren igen och sen ska segerchansen vara god. Värst emot är Stefan Melanders duo 3 Milligans School som spurtade riktigt vasst till segern senast och 4 Disco Volante som blir svårslagen från spets om han är som bäst.

 

Skrällen: 1 Stepping Spaceboy galopperade i lördags efter en trång situation men såg inte ut att ha något att med segern att göra i det läget. Hästen fungerar bäst när han får trava på innerspår och då han är riktigt startsnabb så borde det som sämst bli rygg på ledaren här. Inte omöjligt att han håller upp ledningen och där har han sprungit 14 gånger med 10 segrar, 1 andraplats och 1 tredjeplats som resultat. Möter tufft motstånd nu men visade under elitloppshelgen att han kan springa en låg .10-tid i ledningen och från spets eller rygg ledaren kan han skrälla som väldigt lite spelad.