V75 Åby 25.04 tidlig analyse

Åby travbane  https://abytravet.se

Baneprogram   https://abytravet.se/wordpress/wp-content/uploads/2019/12/200425_V75_A°by_20_Enkel.pdf

https://abytravet.se/travprogrammet/

 

Baneprogram   https://i.postimg.cc/gkg4yntT/v75-175.png

 

Expressen Ranking  https://i.postimg.cc/Znq8gzbm/ex12365.png

 


 

TRAVSTUGAN

 

Tidiga tankar: V75 Åby 25 april

AV

 

Pär Gustafsson

 

 

 

 

 

Åbytravet bjuder som vanligt på en spännande V75-omgång i samband med Olympiatravet/Paralympiatravet. Det är hög sportslig klass och intressanta hästar tränade utanför Sveriges gränser som gör resan till Mölndal. Dessutom är det jackpot. Omsättningen på V75 på Umåker förra helgen var starka 107 miljoner; det var ingen utdelning för fem rätt och lördagens sjurättspott är förstärkt med 27.976.722 kronor.

Startlistor till lördagens topplopp på Åby.

 

V75-1

Alessandro Gocciadoro-tränade 3 Zaniah Bi, som vann Gran Premio Continentale mot hingstar och valacker ifjol, är ett givet vinstbud i Lovely Godivas Minne för femåriga ston. De starkaste blågula hästarna är kulltopparna 5 Conrads Rödluva och 8 Racing Brodda2 Blueridge Sun var trea i stoavdelningen i Derbyt i Norge. Zaniah Bi har inte startat på två månader och mitt förstaval är nog ändå Rödluvan.

 

V75-2

5 King Of Everything levde inte upp till de högt ställda förväntningarna i klass II-finalen i slutet av mars och visst borde han ha vunnit även senast för att förtjänat överbetyg. Fyraåringen har hög kapacitet och det blir skoj att se honom över Derbydistansen. Dessutom är han anmäld barfota runt om för första gången. 7 Zeppelin Kyu Bar  från Gocciadoro gör debut på svensk mark och ska testa lång distans för första gången. Femåringen har imponerade 14 vinster på 18 starter och han vann buslätt från dödens näst senast. Duger finfint i klassen gör även Robert Berghs 10 Ivory di Quattro. Iikka Nurmonen hade show på Umåker i lördags och i det här klass I-försöket startar han 2 Amazing Warrior, som var duktig i Örebro förra veckan.

 

V75-3

Ett roligt stayerlopp där Henk Grifts 13 Prosperous måste ses med bra chans. Hästen imponerade storligen i silverdivisionen på Jägersro och varken distans eller tätare starter torde vara något minus. 14 Harran Boko där bakom, liksom 15 Moni Viking som gör Goop-debut. Men loppet håller fin klass och det är inte givet att någon ur nämnda trio kliver runt samtliga.

 

V75-4

Det ser upplagt ut för 1 Cobbys Nana i ett försök i Diamantstoet över lång distans. Femåringen är tuff och fått tunga resor mot hingstar på sistone. Nu får hon högst troligt springa på innerspår och att bara möta ston är ett plus, men det saknas inte motbud och hon är anmäld med skor till skillnad från barfota runt om i de tre senaste starterna. 9 Indras Secret är urstark och kommer från två raka vinster på barfotabalans runt om över 2.640 meter. 8 Sharp Dream segrade på 1.10,2a/1.640 meter i senaste starten! Hon var varit oplacerad i båda sina försök över lång distans. 10 Visia Spin vann Prix de Pise (€21.000) i senaste starten.

 

V75-5

6 Man at Work var tapper trea i silverfinalen senast efter blytung inledning till dödens. Han har på nytt spår en bit ut på vingen och riskerar vingel. 7 Niky Flax höll bra från spets senast, bara slagen av nämnde Prosperous, och han har vettig chans att nå tätpositionen igen. 8 Grainfield Aiden och 11 Night Brodde har fint kunnande för klassen, men är bortlottade. 3 Voyager Grif är tillbaka i nygammal regi (Gocciadoro) och svår att sätta in.

 

V75-6

Lördagens bronsförsök ser kittlande ut på förhand. 2 Nero Maximus var tapper tvåa bakom Giant Shadow på Jägersro och är vinnare i spårlottningen. 4 Zaire Wise As (Gocciadoro igen) visade ifjol bra kunnande på svensk mark, men han har inte startat sedan i november. 5 Vikens High Yield har imponerat hos Robert Bergh. Hästen är vass både i spets och med ryggresa. Geir Vegard Gundersen-tränade 6 Iggy B.R. är en klassklättrare (vinner Derbyt i Norge i höst?) med fin styrka. Han var grymt bra i klass II-finalen på annandagen och gör nu debut i bronsdivisionen. På minussidan är att han inte startat i år och att fyraåringen riskerar vingel. Segervane 10 Ike Schermer vann klass I-finalen på Solvalla förra hösten och gör årsdebut. Jag har ändå god tro att Nero Maximus ska lösa den här uppgiften och värst emot känns Vikens High Yield.

 

V75-7

Omgången avslutats med finalen i Paralympiatravet med en miljon kronor till vinnaren. Det kommer säkerligen gå undan från början med 1 Disco Volante2 Cyber Lane och 4 Elian Web. Kan det månne bädda för 3 Billie de Montfort eller 5 Milliondollarrhyme?

 


 

 

REKATOCHKLART

 

V75 Tips Åby 25/4 – Tidiga Tankar

19 April 2020 – 19:36

Löningshelg för de flesta och fantastiska lopp på Åbytravet med finalen av Paralympiatravet som dagens stora höjdpunkt. Ett lopp som tidigare hette Olympiatravet. Dessutom jackpot på V75!

Här följer mina tidiga tankar och V75-tips inför Åby lördag 25 april. Ett komplett spelförslag med system och analys publiceras senare under veckan. Precis som de senaste veckorna körs tävlingarna helt utan publik.

Ett stort frågetecken och samtalsämne både inför och troligtvis även efter omgången är Alessandro Gocciadoro och hans armada av hästar som gästar Åby. Av erfarenhet vet vi att vissa kommer vara överlägsna medan andra kommer överskattas. Det gäller bara att reda ut vilka hästar som tillhör vilken kategori.

 

V75 TIPS ÅBY LÖRDAG 25/4

 

V75-1: Stoeliten 2140 A

Ett mycket fint men ojämnt lopp på förhand. 5 Conrads Rödluva gör en mycket intressant debut mot den äldre eliten. Så bra som hon varit kan hon städa av dem direkt.

3 Zaniah Bi har tjänat över två miljoner kronor och ska tävla barfota runt om. Det här är Alessandro Gocciadoros årstid i Sverige och från ett fint läge räknas hon tidigt. 8 Racing Brodda är bra men läget blev uselt. 4 Aleppo Pine med lopp i kroppen?

 

V75-2: Klass 1 2140 A

5 King of Everything har inlett lovande och blivit en riktig snackhäst. På slutet har dock glorian hamnat lite på sned då han förlorat i två raka starter. Upp till bevis!

Gocciadoros 7 Zeppelin Kyu Bar har vunnit 14 av 18 starter. Osynad i Sverige men kan vara hur bra som helst i den här klassen. 10 Ivory Di Quattro har gått ruskigt bra på slutet. Stark och rejäl men bakspår på Åby är aldrig enkelt. Jerry Riordans 11 Armour As närmar sig en seger på svensk mark. Intressant då anmäld barfota runt om. 6 Victorys Club imponerade stort senast utan att få vinna. Dags nu?

 

V75-3: Paralympiastayern 3140 V

Ett mycket intressant lopp över flera volter. 13 Prosperous var en hygglig häst då han tävlade i svensk regi men har varit enorm sedan han flyttades till Holland. Såg ut som en potentiell världsstjärna senast på Jägersro. Svårslagen om lika bra igen.

Väldigt öppet bakom den troliga favoriten. De som garderar bör nog strecka på rejält.

 

V75-4: Diamantstoet 2140 V

8 Sharp Dream är inte helt att lita på men kapaciteten är mycket hög. Lurigt läge nu med innerspår på tillägg men hon sprang 10.2 över sprinterdistans senast. Det räcker och blir över i den här klassen även om det är helt andra förutsättningar nu.

9 Indras Secret är urstark och har varit fin i två raka segrar. Robert Bergh gillar att starta tätt. 10 Visia Spin gör Sverigedebut men har vunnit 14 lopp så här långt i karriären. Svårbedömd men som vi vet kan Gocciadoros hästar vara hur bra som helst. Dessutom Björn Goop i vagnen. 1 Cobbys Nana är stark och har läget.

 

V75-5: Silverdivisionen 2140 A

En på förhand öppen final av Silverdivisionen. 11 Night Brodde är en blivande topphäst. Spår 11 på Åby är dock ingen lek. En av flera som kan vinna.

6 Man At Work går bra varje gång. 8 Grainfield Aiden var heroisk senast. Orkar han vara lika bra igen? Han känns som en evighetsmaskin. 1 Mellby Glader har nu två lopp i kroppen. Mötte kulltopparna så gott som hela tiden ifjol och gjorde det bra. Innerspåret är dock ingen fördel. 9 Wild Love är bra men möter hingstar nu. Det blir intressant att se hur hon står sig i den här konkurrensen.

Och återigen den kanske allra hetaste och viktigaste frågan inför flera av loppen den här omgången. Hur bra är Gocciadoros häst? Hur bra är 3 Voyager Grif? Travlotto och jag hoppas vi får ordentlig info gällande de italienska hästarna under veckan.

 

V75-6: Bronsdivisionen 2140 A

Tre topphästar sticker ut. Samtliga gör årsdebut. 10 Ike Schermer var grym då han gästade Sverige ifjol och såg då ut som en blivande elithäst. Han är egentligen alldeles för bra för bronsdivisionen men bakspår och årsdebut gör det hela mer svårbedömt.

Gocciadoros 4 Zaire Wise As har vi i alla fall sett förut. Han var riktigt vass då han vann från spår 12 under Elitloppshelgen ifjol. 6 Iggy B.R. var grym i tre raka segrar i höstas. Hög kapacitet. Och hur bra står sig 5 Vikens High Yield i det här getingboet? Formen är i alla fall på topp.

 

V75-7: Paralympiatravet 2140 A

Ett fantastiskt lopp avslutar lördagens V75-omgång. Finalen av Paralympiatravet med väldigt fina hästar. 5 Milliondollarrhyme fick ett vettigt läge och räknas tidigt med lopp i kroppen. Dock fortfarande skor runt om.

1 Disco Volante är det troliga spetsbudet. Leder länge även om jag fortsatt är tveksam till distansen mot det här motståndet. 2 Cyber Lane vann direkt i årsdebuten och hade tur i spårlottningen. Och hur bra är egentligen 6 Next Direction. Han imponerade stort i lördags. Många med chans!

 

Startlista Paralympiatravet Final:

1 Disco Volante

2 Cyber Lane

3 Billie de Montfort

4 Elian Web

5 Milliondollarrhyme

6 Next Direction

7 Looking Superb

8 Velvet Gio

9 Gareth Boko

10 Sorbet

 

 

 Klicka här för samtliga startlistor och streckfördelning.

https://www.atg.se/spel/2020-04-25/V75/aby

 


 

EXPRESSEN

 

Han löser uppgiften jag spikar i V75-1