V75 Åby 03.03 tidlige tanker

 

 

Tidlege tanker  

https://www.aftonbladet.se/sportbladet/trav365/a/PRnyap/laser-v75-loppet-med-tva-skrallar-pa-lordag

 

Tidiga tanken-systemet:

 

V75-1: 2, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 12 (10, 4)

V75-2: 4, 5, 8, 10, 15 (11, 2)

V75-3: 1, 3, 6 (9, 7)

V75-4: 10 Lucky Truc (4, 3)

V75-5: 1 Billi Time (5, 6)

V75-6: 1, 2, 4, 6, 8, 11, 12, 14, 15 (10, 7)

V75-7: 4, 8 (1, 9)

2 160 rader/1 080 kronor.

 

 SPORTBLADETS TIDIGA V75-TANKE


Tidiga tankar: Barfota utan strumpor och skor

AV      Emil Persson , Sulkysport   1 MARS 2021 

 

På lördag stundar årets första V75-dag där det kommer vara tillåtet att hästarna tävlar utan skor. Vid en första anblick går det att finna flera hästar vars tränare väntat in just denna dagen av matchningen att döma.

Ett tydligt sådant exempel är Rickard Svanstedts Baron Gift (V75-3) i Gulddivisionen. Hästen gjorde bokslut för fjolåret i början av november och återkommer nu när det ånyo är tillåtet att tävla utan skor.

 

Att Flemming Jensen är en barfotaman är ingen nyhet och han ser också ut att ha fina förutsättningar med två hästar.
Såväl Slide so Easy (V75-3) som Billi Time (V75-5) har vunnit lopp på svensk mark denna vinter och har dragit innerspår bakom bilen båda två.

Danskt, finskt, norskt och svenskt. Det är en salig blandning av nationaliteter inom streckspelet på lördag vilket både höjer svårighetsgraden och i vårt tycke glädje i den utmaning man står inför.
Nu är våren här; åtminstone i almanackan!

 

Avd 1 Silverdivisionen, 2.140 meter voltstart

Hälften av deltagarna möttes även i Mantorp för två veckor sedan. Då var det Beartime som drog det längsta strået och nu lär han gå från att varit underdog till att bli favorit. Ihop med Mr Clayton J.F. är han spetsfavorit från springspår, men egentligen är det frågan om någon av dem är sådär supersugen på att gå först när det finns open stretch att tillgå? Ja, då är frågan vem man ska släppa till för vi tycker oss inte hitta supermånga, formstarka, heta objekt. Mr Perfection är i gott slag, men får knappast överta. My Dream Art har stabiliserat sig och går bra mest varje gång i sin nya regi. Han skulle kunna tänkas få överta om han klarar han av startspåret. Hierro Boko och Tio Tom Jet känns båda tidiga från bakspår medan Spickleback Face är mer svårbedömd efter lite blandade resultat i Frankrike.

 

Avd 2 Diamantstoet, 2.140 meter voltstart

Blir det här vi får se lördagens största favorit i Stefan Arvidsson-tränade Lyckans Cash? Det är mycket som talar på det när stoet kommer med fyra segrar på de fem senaste starterna och det inte riktigt kryllar av tuffa damer bland konkurrenterna. Flera är dugliga, men mer eller mindre positionskänsliga till skillnad från Lyckans Cash som är mer tuff av sig. Fighter Lady har fått två lopp i sig nu på svensk mark och spurtade till snygg seger senast på Solvalla efter att byggts upp med ett rygglopp. Lorelei Marie vann två Diamantstoförsök i januari och satt fast med rubbet sparat i finalen. Archidamia gav ett vettigt intryck i debuten för Adrian Kolgjini, men motståndet var så pass svagt den dagen att det var svårt att riktigt bedöma exakt hur bra den där insatsen var. David Persson tycks trolla med det mesta och Georgia Am som står på startvolten är inget undantag. Att Stefan Persson kör kan vara ett plus då han har mer Åbyrutin (läs: open stretch-rutin) än Rikard N Skoglund.

 

Avd 3 Gulddivisionen, 1.640 meter autostart

Slide so Easy vann väldigt enkelt senast på Jägersro och såg riktigt fin ut den dagen. Han är dock tolv år gammal och det går inte påstå att han kommer till dukat bord även om spets- och segerchansen ser ut att vara god. Floris Baldwin stod inför en svår uppgift senast när han skulle jaga från 20 meters tillägg, men vi tycker ändå inte att det var riktigt samma drag i hästen. Studsar han tillbaka snabbt och tävlar på den nivå han hållit dessförinnan är han en glödhet utmanare. Pacific Face var grym i Guldfinalen på Solvalla. Nu gör hemmahästen som framförallt är känd för sin råstyrka sin första start över sprinterdistans i karriärens 80:e framträdande!

 

Avd 4 Klass II, 2.640 meter autostart

Ett lurigt klass II-försök. Cassius Ima såg ut att vara på väg mot segern när galoppen kom in mot upploppet senast i Mantorp. Han tar omtag i klassen och känns verkligen inte missgynnade av den dryga distans. Lucky Truc galopperade på upploppet även han på väg mot segern i sin V75-start på Åby den 13 februari. Han tog snabb revansch i ett vardagslopp och måste räknas igen. Pre Calculated har lyft undan för undan och Ola Karlssons stall är i fortsatt god form. Här är det dock fler om budet och vi nämner Vision FaceLumbermans Kalle samt Incredible Wine som tänkbara utmanare bland flera.

 

Avd 5 Klass I, 2.140 meter autostart

När Billi Time vann på Åby i december så var det självaste Oxidizer han hade på behörigt avstånd efter sig i mål. Därefter har han bärgat två segrar hemma i Ålborg och av matchningsrytmen att döma så måste vi tro att Flemming Jensen siktat mot det här loppet en längre period. Hästen har 22 segrar på 35 starter och bör rimligtvis bli svårslagen. Nouba Mom är dock ingen dålig konkurrent. Hon är faktiskt obesegrad på svensk mark med fyra segrar på fem starter och det känns som hon ska kunna gå en tid kring 1.13 redan nu. M.T.Oscar är alltjämt kvar i klassen efter att haft galoppskorna på sig för ofta och Kurri Jari Boko är ingen dålig häst även om vi helst sett honom med ett öppet startspår för att han skulle kännas riktigt aktuell såhär i sin återkomst.

 

Avd 6 Diamantstoet, 2.140 meter voltstart

Ett superlurigt Diamantstoförsök och det går verkligen förstå att det placerats på Dagens Dubbel-spelet. Ultra Bright kommer från en tredjeplats i Stoeliten och gick bra bakom Ottila Fri i en liknande proposition i Kalmar i början av året. Hon har bra form, men att plocka in 40 meter på Åby där alla får chansen som sparat meter på vägen är inte enkelt. Diversity Pellini imponerade så smått i comebacken där hästen löste uppgiften trots en löpning utvändigt ledaren på slutrundan. Bazinga Cheri har verkligen lyft i ny regi. Visst har motståndet varit överkomligt, men stoet har sett jättebra ut. Då har hon körts av Carl Johan Jepson, men han väljer att kuska bakom Pär Hedbergs Garca som kommer ha många anhängare från innerspår i volten och efter andraplatsen senast på V75. Kanske blir det rentav hon som får bära på favoritskapet?

 

Avd 7 Bronsdivisionen, 1.640 meter autostart

En riktigt kul avslutning då det kryllar av startsnabba hästar på framspår som lär laddas så det står härliga till i jakten på de mest åtråvärda tätpositionerna. Vi spelar en lillpeng såhär i början av veckan på att det blir Echelon i rygg på Dark Roadster och stämmer det tänket har bara chans att vinna det här loppet. Cargo Door bedömer vi vara mycket gynnad av att kunna tävla barfota runt om, men från åttondespår blir det stora problem att komma till. Sweetman vann klass I-finalen på Solvalla, men felade bort sig i Mantorp. Han har utvecklats så pass mycket att vi inte kan säga att han är golvad från det här startspåret heller. Totalt sett är loppet väldigt öppet och här lär vi knappast snåla med streck när analysen är helt färdig, det är i alla fall magkänslan så här på måndagen.

 

https://sulkysport.se

 

 


 


Expressen:  Här är Fredrik Edholms tidiga tankar inför V75 på Åby.

https://www.expressen.se/sport/trav/kapabel-gynnas–av-barfotakorning/

 

V75-1:

Silverdivisionen ser ganska tunn ut den här veckan. 6 Mr Clayton J.F. är säkert med och hugger om de främsta placeringarna med lyckad start från springspåret. 7 Beartime vann senast och kan göra det igen. 9 Zio Tom Jet ska vara bättre än resultatraden visar!

 

V75-2:

5 Lyckans Cash var väldigt rejäl vid segern senast och med ett bra löpningsförlopp kommer hon att bli tung att stå emot här också. 15 Amazon Font har visat toppform och är inte avsågad trots ett besvärligt läge. 8 Archidamia kan vara en outsider om inte spåret/startmetoden ställer till det.

 

V75-3:

1 Slide So Easy visade allt väl med formen senast och från ett kanonläge kommer han att bli hårt berodd med all rätt. 4 Speedy Face har nu två lopp i kroppen och ska ha närmat sig toppformen. Passas. 6 Floris Baldwin behöver få det lite serverat. För kort distans för 3 Pacific Face?

 

V75-4:

10 Lucky Truc fick äntligen utdelning på formen senast. Får börja från bakspår nu men det behöver inte vara fel. I ett felfritt lopp ska det vara en bra segerchans. 4 Cassius Ima var gott gåendes vid galoppen senast och har vunnit på aktuell distans. Tidigt bud.

 

V75-5:

Från bra utgångslägen kan det här bli en fight mellan Flemming Jensens segervane 1 Billi Time och Jerry Riordan-tränade 2 Nouba Mom. Dessa två bör med på kupongen. Duon 4 Don Cash och 6 Zoccoloduro O.P. är inte heller så tokiga där bakom. 9 Kurri Jari Boko behöver nog loppet.

 

V75-6:

Bästa hästen är ju 14 Ultra Bright och med lite klaff så kan hon mycket väl hinna fram till vinst. Men vi har sett ett par sådana här lopp i vinter där vinnaren har funnits på startvolten. 4 Teton Sweet Lindy har gjort bra ifrån sig i ny regi och kan bli segerfarlig här.

 

V75-7:

3 Echelon kommer sin vana trogen att söka vinnarhålet och försöka avgöra via open stretch. Men det finns tuffa konkurrenter. 1 Zaffiro Jet är snabb ut och 4 Dark Roadster likaså. Dessa två får man inte nonchalera. 8 Cargo Door är kapabel i ljusa stunder och gynnas av barfotakörning.

 


 

 

V75 Åby Skrällkollen    Min Andel

MARCH 5, 2021

 

Skrällkollen

&nb

Logg inn eller registrer deg for å legge igjen en kommentar