Trenerintervju 13.09

TRAVMASEN

http://www.travmasen.com/text2_9.html

 

GEIR VEGARD GUNDERSEN BLOMMOR 659.JPG

Gundersen: Ska räknas tidigt
Geir Vegard Gundersen selar ut några platskandidater under dagens V75-spel.
– 4 Kraesj (V75-3) är en riktigt fin häst som det ska bli spännande att följa framöver. Hästen såg spänstig och fin ut i kvalet och ska bli bättre för varje start. Han kan öppna snabbt, men ledningen är inget måste då han känns ganska allround. Han ska räknas tidigt. Skor runt om, vanlig vagn samt ett norskt huvudlag.
– 8 Broadway Sun (V75-3) gjorde det bra senast efter ett tufft lopp utvändigt om ledaren. Hästen känns fortsatt fin i träningen och från detta läge får han säkert ett fint lopp. Vina kan bli svårt, men med de rätta ryggarna så avslutar han bra och kan ta en framskjuten placering. Barfota fram, vanlig vagn och ett norskt huvudlag
– 3 Iggy B.R. (V75-7) har inte gjort så många starter på senare tid. Det har inte varit några fel på honom och vilan kan ha gjort honom gott då han var riktigt fin i kvalet. Allt känns fint efteråt och han ska säkert kunna vara ytterligare något förbättrad till denna start. Vi möter några bra emot, men han borde ändå räknas tidigt. Barfota runt om, vanlig vagn och ett norskt huvudlag.
– 4 Ivan B.R. (V75-7) ser väldigt fin ut för dagen. Formen är god och från ett bra spår så borde det kunna bli en vettig resa. Det behövs lite stolpe in för att vinna loppet, men med rätt tempo och position så kan han vara en platskandidat. Barfota runt om, vanlig vagn och ett norskt huvudlag.
– 9 Failern (V75-7) innehar hög kapacitet och kommer mer och mer för varje start. Hästen skötte sig bra i kvalet och kommer att vara förbättrad med det loppet i sig. Hästen har en vass avslutning så spåret blev bra och stämmer det under vägen så slutar han långt fram. Inga ändringar.

******
ÖYSTEIN TJOMSLAND FLAGGA 34.JPG

Tjomsland: Fina chanser på förhand
Öystein Tjomsland känner att stallets V75-hästar kommer med fin form till dagens tävlingar.
– 1 Tangen Bork (V75-1) blir bara bättre och bättre för varje start. I kvalet skötte han sig perfekt och här i finalen så fick vi bästa läget då han är väldigt kvick den första biten. Jag tror han leder loppet länge, förhoppningsvis hela vägen.
– 6 Grisle Tore G.L. (V75-1) galopperade omotiverat i kvalet. Hästen kändes annars riktigt fin och upphämtningen efter galoppen var av bästa märke. Det är en stark häst som tål en del jobb under vägen och på förhand så tycker jag nog att mina två är jämngoda. Den som får den bästa resan är nog först av våra två.
– 2 Grisle Odin G.L. (V75-5) gjorde det bra senast trots mestadels utvändigt om ledaren. Han innehar riktigt hög kapacitet och styrka finns det gott om i honom. Visserligen har han galopperat en del, men det är inget jag oroar mig för till denna start. Bra spår och vid normal vigör så ska han räknas tidigt.
– 3 Havglimt (V75-5) vann väldigt enkelt sitt försök. Formen är på topp och hästen är både stark och speedig. Spår och distans passar, strular det inte för mycket under vägen så är han en segerkandidat.
– 4 Grisleprinsen G.L. (V75-5) har lyft sig mycket under den här säsongen. Senast så avslutade han i 1.19 tempo sista delen av loppet och såg dunderfin ut.Han känns fortsatt bra och ska hålla toppform för dagen. Bra hästar emot, men han ska ses som en outsider med de rätta ryggarna under vägen.
– 11 Te Amo Corazon (V75-7) ser fin ut för dagen. Det finns mycket kapacitet i honom, däremot så har vi inte haft den rätta turen med spår på slutet. Senast avslutade han vasst ute i spåren sista sju, åttahundra meterna och det lär väl bli något liknande upplägg denna gång. Vi får hoppas på ett tufft tempo hela vägen, då plockar han många till slut.

******
JUNIATA HANOVER OCH FRODE HAMRE.JPG

Hamre: Stark segerkandidat
Frode Hamre spelar lite av förhandsfigur då stallet har flera V75 chanser.
– 12 Magic Talisman (V75-3) har inte haft den rätta turen på senare tid, men känns väldigt fin i träningen. Det är en treåring som är under utveckling, men från spår tolv så krävs en del tur för att komma in i matchen. Vi hoppas att han gör ett fint lopp och tjänar en hygglig slant i första hand. Inga ändringar.
– 8 Gogo Hall (V75-4) var inte frisk senast så den starten kan vi glömma. Det är annars en kapabel herre som åter ser fin ut i träningen. Det är en stark och rejäl häst som tål en del jobb under vägen så skulle han bara få ett någorlunda vettigt lopp så kan han vara i segerstriden. Det blir skor, vanlig vagn och stängt huvudlag.
– 9 Longcat Hanover (V75-4) ser fin ut för dagen. Vi har inte haft honom så länge i träning, men i de två lopp han gjort för oss så har det känts som en bra häst trots galoppen senast. Vi möter några bra hästar och på förhand blir vi nöjda över en framskjuten placering. Barfota runt om och en vanlig vagn.
– 10 Marvellous Tooma (V75-4) visade riktigt fin form senast och allt känns bra inför denna uppgift. Det finns bra fart i honom och kommer vi bara till under vägen så ska han ses med vinstchans. Inga ändringar.
– 7 Kinge Svarten (V75-5) är jämn och säker och gör oftast fina prestationer. Hästen ser fortsatt bra ut efter det senaste loppet så formen ska det inte vara något fel på. Hästen öppnar helt okey och vi söker oss en position och får sedan se vad som händer. Med rätt lopp så kan han vara en platskandidat. Balansen bestäms under dagen.
– 10 Fantomet (V75-5) har gjort det bra hittills i karriären och kommer säkert att bli nyttig framöver. Han möter några hästar som är för bra denna gång, men en hygglig slant kan han få med sig. Inga ändringar.
– 1 Forecast (V75-6) visade på uppåtform senast. Det är en fin häst med bra fartresurser som dessutom drog ett perfekt innerspår denna gång. Härifrån får han ett fint rygglopp och med rejält tempo under vägen så kan han sluta långt fram. Det blir barfota fram, vanlig vagn och ett stängt huvudlag.
– 2 Ble du Gers (V75-6) har vid flera tillfällen i år visat vilken fin häst han är. Han kanske inte var som bäst senast, men gjorde det ändå helt okey. Hästen ser riktigt laddad ut här hemma och från ett perfekt utgångsläge så borde vi kunna få en vettig position. Det är en stark häst som ska ses med vinstchans. Han kommer att tävla barfota runt om, med stängt huvudlag och en vanlig vagn.
– 3 M.S.Triple J. (V75-6) är en häst som gillar att vara där framme direkt. Spåret blev perfekt då han öppnar kvickt och han borde kunna få en hygglig position. Löper han upp till sitt kunnande så är han en platskandidat. Inga ändringar.
– 6 Pantani (V75-7) håller fin form för dagen. Han gör mestadels bra prestationer, men står lite väl tufft till denna gång för att segerstrida. Vi får hoppas på en bra rygg att gå i, då kan han plocka fina pengar. Det blir barfota runt om, amerikansk vagn och stängt huvudlag.
– 7 Admiral Knick (V75-7) har sett fin ut i sina två senaste framträdanden. Formen är det inget fel på, men från detta läge så krävs det mycket tur. Han kommer säkert att göra ett bra lopp och med de rätta ryggarna under vägen så kan det bli en framskjuten placering. Inga ändringar.

******
HÄSTHUVUDEN TIGHT 4526.JPG

– 2 High Flyer (V75-3) såg väldigt fin ut i kvalet med en lätt seger som följd. Allt känns fortsatt bra och det är en stark och rejäl herre som även drog ett fint spår. Hästen är under fortsatt utveckling och det ska bli spännande att se vad han kan uträtta idag. Jag räknar med en hygglig chans för hans del och den enda ändringen sedan kvalet är att han kommer att gå med urryckare för första gången, säger Kim Pedersen.

******
NORSK FLAGGA.JPG

Ole Johan Östre tycker sig ha ett par hyggliga chanser från vettiga lägen under dagens V75.
– 3 Olav (V75-1) såg fin ut i kvalet och formen känns på topp för dagen. Normalt sett så är han travsäker och dessutom väldigt snabb bakom bilen. Hästen ska inte gå i ledningen, men med rätt tempo under vägen och lucka till slut så avslutar han snabbt och kan vara bland de tre, fyra främsta. Det blir skor runt om, vanlig vagn och ryckhuva.
– 4 Almond Paste (V75-2) kommer med bra form till denna start. Segern senast togs på ett fint sätt och han var inte tom i mål heller. Träningen sköter han på bästa sätt och jag tror dessutom att han kommer att öppna riktigt bra från detta spår. Från ledningen tror jag på en vettig segerchans. Inga ändringar.
– 5 Jonathan Bank A.B. (V75-3) är en fin häst, men var inte riktigt sig själv i kvalet. Hästen var inte helt hundra i travet så vi har gjort vissa justeringar inför detta lopp. Det verkar ha slagit väl ut då han ser fin ut här hemma. Han öppnar hyggligt och med de rätta ryggarna så kan han vara en platsaspirant. Det blir barfota runt om, vanlig vagn och stängt huvudlag.

******
SVANTE-BATH-TB.JPG

– 6 Gorm (V75-5) felade vid ingången till första sväng senast då han precis hade satt sig till rätta i ledningen. Han gjorde sedan ett starkt lopp och kunde spurta till sig andraplatsen upploppet ned. Det känns som att formen är så bra den kan bli och jag har förhoppningar om en fin insats här. Motståndet är dock stentufft och kan han dyka upp i platsstriden då är jag fullt nöjd. Inga ändringar, barfota runt om, säger Svante Båth via stallets hemsida.

 

 

 

Kalaxy Boko mål segergest.jpg

Inför V75® (söndag): Mats E Djuse kör både norska kriteriet och derbyt

Bröderna Djuse har flyttat fram sina positioner ordentligt under året och på söndagen är det Mats E Djuse som står i blickfånget. Han ska nämligen köra både i det norska kriteriet och derbyt för kallblod på Bjerke i Oslo.
Oppgårdsdrängen ser ut att ha den största segerchansen, säger 22-åringen.

Att få vara med och köra de största loppen på kallblodssidan blir förstås en höjdare. Att få vara med och tävla mot de bästa är utvecklande, säger Mats.
Du var även med och körde det svenska travderbyt för första gången i söndags då du satt bakom Johan Leijon-tränade Galantis. Hur var den upplevelsen?
Uppståndelsen var stor innan loppet, men när det väl kom igång var det som vilket lopp som helst då det var utan publik, vilket givetvis var trist. Tyvärr var Galantis lite för pigg och galopperade bort lite mark som gjorde att han tappade position, annars kunde han fått en peng. Det var annars en fin travare som har en ljus framtid.
Veckan för Mats är hektisk och ser ut så här:
Måndag: Ledig.
Tisdag: Romme.
Onsdag: Solvalla.
Torsdag: Gävle.
Fredag: Bergsåker och Bollnäs.
Lördag: Hagmyren.
Söndag: Bjerke.
Vad säger du om schemat?
I måndags var jag i stallet och körde fort samt skodde en del hästar. I övrigt är det ingen större fara.
Efter lördagens V75-tävlingar på hemmabanan Hagmyren åker Mats (tillsammans med brorsan Magnus) till Oslo i Norge för att köra Norskt Travkriterium och Norskt Travderby för kallblod åt arbetsgivaren Jan-Olov Persson.
Du börjar med 2 Oppgårdsdrängen (V75-1) i kriteriet från spår två bakom bilen. Hur ser du på segerchansen?
Han kändes perfekt

Logg inn eller registrer deg for å legge igjen en kommentar