Quinte 5+ 05.02

 

Tips  PMU  Spill 5+ på Deauville (rikstoto.no)

 

 

DEAUVILLE 5/2 (15:15)

Fredrik Otter

Fransktalande Fredrik Otter har varit expertkommentator för galopp, sedan Sportchef på Täby Galopp. Idag följer han på heltid internationell galopp från jordens alla hörn.

Vi som hänger med i High Five har många hästar vi känner igen idag. Det är som vanligt små marginaler som gäller, kanske extra så när vi pratar om 1 300 meter på en tight allvädersbana i Deauville. Min vinnare är 1 FAYATHAAN som står på tur för seger. Kommer han bort från sitt dåliga utgångsläge, ja då blir det här omgången helt öppen och ett jätteodds är att vänta.

 

 

 

 

 

Forslag

1

7

8

5

3

Kr.20

 

1

7

5,8

3,5,8,11

3,5,8,11

Kr. 240

 

1

7

3,5,8,11

3,5,8,11

3,4,5,8,11,15

Kr. 960

 

 

PRIX DE VEULES-LES-ROSES (Lopp 3)
Galopp. 1 300 m. Slätlöpning.
Bana: Syntet. Banförhållande: Standard.
För 4-åriga och äldre hästar som startat sedan 5 augusti 2021.
Klass: 2. Handicap: +19.
Förstapris: 25 000 euro.

1 FAYATHAAN gjorde en väldigt fin avslutning senast som tvåa i en High Five över bana och distans. Han hamnade rätt långt bak den dagen och det finns en risk att han hamnar dåligt på det igen från box 14. Över 1 300 meter på Deauville vill man inte behöva gå långt ut i svängen och den risken finns idag. Annars pekar allt på seger för Fayathaan som blev avslagen av Magic Vati (tipsfemma) sista 50 senast, men idag står Fayathaan tre kilo bättre till viktmässigt vilket borde leda till seger.

7 UZEL är racets stora joker. På kort tid har han gått från 25 till 36,5 i Valeur och då det verkar vara så att polletten helt klart ramlat ner, måste man tro på Uzel. Det kan mycket väl vara så att handicappern är långt, långt efter Uzel, men det är det vi får se idag. Vissa tar bort honom helt, vissa tycker att han är med i striden. Jag tillhör de sistnämnda och vill inte spricka när Uzel tar en pallplats.

8 MARIE’S PICNIC var inte långt efter Fayathaan senast. Från ett bra utgångsläge i box sju ser det ut som att hon skall kunna förbättra sig en del. Står hon i ett högt vinnarodds måste man spela, men jag tror att hon kommer vara med och slåss om en pallplats till runt 10 gånger.

5 HEARTBEAT var trea bakom Fayathaan senast och formen är där den skall vara. Det går inte att misstro formen, utan Heartbeat är en av de troligaste hästarna att återigen komma in bland de fem bästa. En pallplats ligger inom räckhåll.

3 MAGIC VATI levererade en fantastisk avslutning senast vid segern i en High Five över bana och distans. Tre kilo kostade segern, men Magic Vati gick så mycket bättre än de flesta i fältet att man måste tro att tre kilo kanske var billigt. Det blir svårt att segra från det nya viktläget, men det är inte omöjligt och Magic Vati kan vara långt framme.

11 BIG BOOTS är avskriven av dom flesta som pratar om det här racet. Jag gillar dock att den här sprintern kommer tillbaka till 1 300 igen för andra gången på raken. Man får gå tillbaka till 2019 för att hitta en seger för Big Boots, men han kan ta en High Five-placering till ett högt odds i nuvarande form.

4 KINGSHOLM visade att syntetbanor var det han gillade när han började sin karriär i England. Formen från senaste löpningen ser bättre ut än man vad man tror vid en första anblick och Kingsholm är en outsider man får se upp med.

15 J’AURAIS DU är en häst jag inte blir klok på. Han är inte jämn utan blandar riktigt bra insatser med usla. Från box ett måste man tro att J’Aurais du får en bra placering efter start och att man sedan skall kunna nå en bra penningplacering. Dock bara en outsider och ingen man litar på.

Ranking:

A: 1-7
B: 8-5-3-11-4-15-10-14-2-16-6
C: 13-9-12

https://spela.svenskaspel.se/trav-och-galopp

——————————————–


Pressetips  https://letocard.fr/prix-de-veules-les-roses-pronostic-quinte-05-02-2022/#more-19973

https://letocard.fr/tierce-quarte-quinte-5-chevaux/

https://www.boturfers.fr/pronostic-pmu-du-jour

 

https://www.boturfers.fr/quinte-du-jour/presse

Norsk