Propulsion - Dårlige nyheter

Trav og galopp nytt har gravd frem at Propulsion var nervesnittet før han kom til Sverige. Hester som er nervesnittet får ikke starte i Norge og Sverige. Nervesnittet betyr at hesten ikke kjenner smerter og kan trave med skade i beina.

 

Det finnes to type nervesnitting, en hvor man kutter nervene og en kjemisk.

 

Opplysningen om nervesnitting var gjort før Propulsion ble solgt til Sverige. Det skal stå også på papirene som fulgte med hesten. Trener Daniel Redén ble gjort kjent med dette i fjor.

 

Flere veterinær har gjennom årene jobbet med Propulsion og ingen har merket noe. Det kan tyde på at det har vært en kjemisk nervesnitting, men det blir bare en spekulasjon fra min side.

 

Det er slik jeg forstått det uansett ikke lov å starte en hest (ikke i Norge og sannsynligvis ikke i Sverige) en hest som har gjennomgått kjemisk nervesnitting. Slik jeg har forstått det så er det ingen karenstid.

 

Da får vi noe etiske spørsmål som vi må få svar på hvis opplysningen fra TGN er korrekte og som nå også er bekreftet fra det amerikanske travforbundet.

– Hva viste Daniel Réden når han kjøpte Propulsion? Informasjon om at Propulsion var nervesnittet fulgte med i papirene når man kjøpte hesten.

– Daniel Réden fikk vite i fjor at hesten var nervesnittet! Selv om undersøkelsen ikke viste at Propulsion at var nervesnittet, burde man likevel IKKE ha startet hesten etterpå i løp når regelverket er så klart?

– Er Cokstile vinner av Elitloppet 2020?

En kan uansett ikke noe annet synes synd på kretsen rundt Propulsion. Daniel Réden som felte tårer etter løpet på søndag og er en sympatisk fyr. Ellinor Wennebring som har vært oppasser på Propulsion i alle år. Det er fryktelig synd hvis det er korrekt informasjonen, for det var et eventyr som fikk en lykkelig slutt på søndag. En hest som har vært noen utenom det vanlig i travbanen. Jeg håpe på det beste, men frykter verste.