OddsNet og OddsNet-ligaen videre

Vi har fått flere spørsmål vedrørende oppstart av OddsNet-ligaen igjen, og svaret er at den selvsagt skal starte igjen. Når vet vi dog ikke, så ærlige skal vi være! Målet var nå i forbindelse med eliteseriestart i Norge, men som de fleste nok antar så skjer dessverre ikke det. Neste mål er fotball-EM, men vi understreker at det er et mål og ikke en lovnad.

 

Så, hvorfor denne lange og kjedelige utsettelsen? Jo, tenk deg at du skal starte et spill på en gammel Commodore 64. For de historieløse eller yngre så kan man lese litt om denne fantastiske datamaskinen HER!

Du setter en kassett inn i en kassettspiller, skriver ofte «pil L return» på tastaturet, ser farger blafrer på TV-skjermen (ja, på den tiden brukte man vanlig TV som skjerm) og hører rare lyder. Av og til må man lete frem igjen den minste skrutrekkeren man har i huset, og skru litt på en skrue nede i kassettspilleren om spillet ikke loades inn rett.

Tenk så at du så skal spille akkurat det samme spillet du har på kassetten ved et tastetrykk på en app på din iPhone12. Ikke bare skal spillet fungere, men også personlig data og rekorder og alt mulig som er på akkurat din kassett, skal konverteres over.

 

Dette er mulig et dårlig eksempel, men det er noe av det samme IT sliter med å få på plass før ny side lanseres. Faktisk er det meste med selve siden, layout, forumtester og alt ferdig. Den store, store utfordringen er å få over OddsNet-ligaen med all historisk data, som ifølge våre IT-folk er laget på tilnærmet gammelt C64-vis som de ikke kjenner til, over på ny plattform.

IT vurderer også en delvis løsning uten historiske data kun for å komme i gang igjen raskt for så implementere dette senere, men vi håper per nå å være i boks med fullstending løsning før EM.