Norska tränare sikter mot Sverige

Norsk travsport går på knäna ekonomiskt och nu tar flera tränare i grannlandet sikte mot Sverige. I höst ska tio proffstränare gå den förberedande A-tränarkursen på Hästsportens hus för att få svensk licens, rapporterar TGN.no.

Av: Jens Oscarsson ,  Travronden

Tränarna i fråga har A-licens i Norge och minst fem års erfarenhet av tränaryrket, och behöver därför endast genomföra den förberedande A-tränarkursen för att få svensk licens. Kursen hålls av ST den 16-17 september på Hästsportens Hus och enligt TGN ska tio norska tränare vara med. Sajten har inte samtliga namn men några av dem som ska gå kursen är Ole Johan Östre, Stian Eilefsen, Morten A Pedersen, Hans Christian Holm och Jan Rune Gaustad.

Den förstnämnde, Ole Johan Östre, syns ofta på banorna i västra Sverige och har planer på att starta en filial i Sverige.
Planen är att etablera en filial på Färjestadstravet. Jag har anmält mig till kursen för att få svensk licens, och sedan får vi ta det därifrån. Men det blir en filial i en eller annan form, säger Momarkentränaren till tgn.no.

Flera av de andra tränarna har inga direkta planer på att starta filial i Sverige, men vill ha möjligheten ifall utvecklingen i norskt travsport fortsätter åt fel håll.