Ikke faste odds likevel

aprilspøken min ble fjernet så svært få fikk med seg den dessverre – galskapen gjengis her:)

                                                     RIKSTOTO MED FASTE ODDS
                                                  Av Pål Jensen             1. april 2020

Midt i Koronakrisen og mens travsporten ligger nede med brukket rygg kommer Norsk Rikstoto med en SUPERNYHET som vil få spillerne til å gå av hengslene i ekstase.

Siden produktsjefen er på firmareise i Dubai for å sjekke ut nye spillmuligheter tok vi en prat med en av hans underordnede, Gørlei Strømregningen.


Dette var virkelig en svært positiv og etterlengtet nyhet

Ja, vi er fryktelig fornøyde med å kunne meddele dette nå. Man skal huske på at Rikstoto har utført kundeundersøkelser i over 20 år uten å ta disse eller andre ønsker spillerne har ytret ad notam – slik som skoinfo, gratis Rikstoto Direkte, økte spillerandeler, faste odds og jeg vet ikke hva. Med ny ledelse har vi nå utført to av de mest etterspurte endringene på bare noen få måneder. Vi er virkelig stolte og ser frem til å få bedriften ut av den krisen viruset har skapt.


Gratis RD er vel kun for nye kunder og med en måneds varighet?

Nå er du veldig negativ synes jeg.


Når lanseres faste odds og til hvilken spillerandel?

Oddsene ligger allerede ute de, men bare på Old

Hva?

Ja, den nye siden er jo så uoversiktlig og full av reklame at de fleste – meg inkludert – sverger til den gamle nettsiden.
Vi kjører med 80 prosent tilbake til spillerne – vi var inne på å prøve 85 som svenskene har, men vi kan jo ikke kopiere alt de gjør.

Jeg ser nå at dere har odds på når travløpene er tilbake igjen på norske baner. Er ikke 1.60-1.60 på om dette skjer innen 1. mai fryktelig dårlig odds?

Å søren, jeg trodde det ville bli 1.80-1.80 jeg. Men nå var ikke matte mitt sterkeste fag – det einaste eg var stiv i på skulen var nakken.

En bookmaker ville jo hatt minst 1.85 og kanskje så høyt som 1.90-1.90. Tror du norske spillere satser penger på en 50-prosenter til 1.60 i odds?

Vår erfaring er at kundene spiller på omtrent alt som kan krype og gå og til alle døgnets tider – helt uavhengig av odds. Dessuten har vi fått klare indikasjoner fra Lotteritilsynet på at bookmakerne vil stenges ute for norske spillere ganske så snart – det tilsynet jobber veldig bra og vi har en meget god dialog med dem og alle andre myndigheter.

Rikstoto har jo ikke bedret spillerandelen på et eneste produkt siden oppstarten i 1982 – hadde det ikke da vært betimelig å dra fram Thalheimer-rapporten nå?

Den rapporten lå trygt innelåst i skuffen til Dørum helt til han etter ryktene brettet papirhatt av den til hatteparaden på Øvrevoll for noen år siden.

Hva med kommisjonærene – vil de kunne selge faste odds i butikkene?

Nei, vi har med hell prøvd å fase ut dette fordyrende leddet i noen år nå. De krever jo 7.5% provisjon og det har vi rett og slett ikke råd til lenger. Eksperten gjør en mye bedre jobb til bare fire prosent.

Men er det ikke viktig å skape spillemiljøer og rekrutteringsarenaer?

Nei og atter nei. Vi må tenke på kostnader og selv om det er enkelte gode kommisjonærer klarer jo ikke halvparten å ta i mot en bong engang mange udugelige bak de totomatene der altså.

Vi kommer i stedet til å relansere lyntoto og satse knallhardt på at det vil skaffe oss mange nye, fornøyde og varige kunder. Vi har som kjent engasjert han svensken som fant opp V75-spillet for rundt 50 år siden, og selv om han er blitt litt svak til beins er hodet hans relativt oppegående.

Hva blir så det nye navnet på lyntoto?

Det er ikke 100% bestemt, men vi tenkte å lage en mix med den svenske lyntoto-varianten Harry Boy.
LYNHARRY leder det kappløpet klart så vidt meg bekjent. Vi har også noen skikkelig teite reklamestunts i emning så her er det bare å følge med – eller – det trenger man jo ikke for å vinne på hest, haha.

Vil alle travløp få faste odds etterhvert?

Nei, ærru gæern. Løpene vil fortsatt ha flytende totalisatorodds det ruller og går jo som bare det. Nei, vi kommer bare til å lage faste odds på eventer som ikke har noe særlig med travløpene å gjøre.

Hvem bruker dere som oddssetter?

Vi hadde jo flere solide kandidater, men det var hemskoer ved de fleste skulle det vise seg. Begge Ekspertene hos Nettavisen er opprinnelig head to head-oddssettere, men de hadde ikke tid – ei heller Unibet-Morten. Da kom vår eminente markedssjef på at John Carew også er i bookmakerbransjen.


Hvor Chill hadde det ikke vært med både Carew og Märtha Louise på Rikstoto-laget

Ble det nettkjenning da?

Nei, det skar seg i siste steget. Vi hadde en knallavtale klar, men så fikk DNT dessverre nyss om den og satte inn en grisetakling i siste sekund  – de mente vi ikke hadde råd til nok en millionavtale. Snakk om å spare seg til fant, sier nå jeg.

Men det er vel flere med millionlønninger på mørkehuset?

Joda, men dette var snakk om månedslønn, avslutter Gørlei som håper lyset snart kommer tilbake.