Hugo Åbergs Memorial

arrangeres som vanlig på Jägersro den siste tirsdagen i juli. Fire hester har fått innbydelse til løpet, deriblant norskfødte Cokstile.
Vinnerne i Årjängs Stora Sprinterlopp og St. Michel Ajo i Mikkeli kommer også til å få innbydelse til Hugo Åbergs Memorial. Løpet går som vanlig over 1609 meter med bilstart, og i likhet med i fjor er førstepremien 1.609.000 kroner. Det betyr 1.000 kroner per meter.   trav365.no

——————————

https://www.jagersro.se/hugo-abergs-memorial/

Det blir dubbelt stall Hamre i Sofiero Bryggeri presenterar Hugo Åbergs Memorial.

 —————————–

Stjernepakket startfelt i Hugo Åbergs

Årets utgave av Hugo Åbergs minnesmerke ser ut til å være noe utenom det vanlige. På søndag var to nye spennende navn klare for det store løpet samtidig som St Michel Ajo-vinneren Next Direction fikk en automatisk invitasjon.

Jägersros sportsdirektør Mats Ahlkvist er ferdig med ni hester for det store løpet, og det eneste spørsmålstegnet før tirsdagens banetrekning er Next Direction, som søndag vant St Michel Ajo på den nye løyperekorden 1.08.9a / 1609 meter. 
– Han var fantastisk og han har fått en automatisk invitasjon, men jeg vet ikke i det hele tatt om han kommer. Sirkelen rundt hesten skal ikke suge det jeg forsto gitt den lange reisen og den tøffe motstanden i Åbergs, sier Ahlkvist. 


Et navn droppet i helgen, og det handler om Bel Avis som Jean-Michel Bazire velger å være hjemme hos etter fredagens svake sjangerrepresentant. I stedet ble det presentert to nye tillegg til det store løpet søndag – Björn Goops Kymi Grand Prix-vinner Vitruvio og Daniel Redéns Double Exposure.

– Jeg fikk klarsignal fra Goop forrige uke med Vitruvio og har holdt på med det litt. Det er en utrolig god hest selvfølgelig som blir spennende å se i Åbergs. 
– Redén ville være en del av Åbergs med Double Exposure og da var det ikke så vanskelig for oss å sende inn en invitasjon. 


Sirkelen rundt Ecurie D. ga klarsignal på søndag og de andre spikrede navnene er Ble du Gers, Cokstile, Racing Mange, Tae Kwon Deo, Campo Bahia og Milligan’s School. Skulle Next Direction bli hjemme i Finland, er det en plass igjen i løpet, og Ahlkvist har flere ess opp ermet. 

– Den plassen  vil ikke være vanskelig å fylle ut den saken, og jeg har flere trenere som vil være med, sier Ahlkvist som vil presentere den siste hesten når han har fått en klar melding fra Finland. 


Det er tydelig at årets Hugo Åbergs Memorial har alle brikkene i puslespillet for å bli en av de beste utgavene. 

– Det føles fantastisk så langt. Det er alltid vanskelig å rangere forskjellige Åbergs, men det er definitivt en av de beste utgavene på forhånd, i hvert fall i løpet av min tid som sportssjef, avslutter Ahlkvist.

Hugo Åbergs minnesmerke over 1609 meter avgjøres 28. juli og tiltrekker seg med en førstepremie på 1.609.000 svenske kroner.

Travronden,  

publisert:  19. juli 2020

===============================================================================================

Så lottades Hugo Åbergs Memorial

 | 2020-07-22 10:34


Frode Hamre blev den store förloraren i lottdragningen inför Hugo Åbergs Memorial.

Den norske tränarens hästar i loppet Ble du Gers och Ecurie D. lottades båda till bakspåren bakom bilen


På tisdag kväll, 28 juli, är det dags för årets upplaga av sprinterloppet Hugo Åbergs Memorial.
Förstapriset är 1 609 000 kronor, en ojämnt summa då arrangörerna spexat till det med 1000 kronor per meter.

Efter lottningen på tisdagkvällen i vinnarcirkeln på Jägersro stod det klart att obesegrade fenomenet Ecurie D. kan få det tufft på sin väg fram.

Frode Hamre tränar Ecurie D. som inleder från tiondespåret och som den här gången kommer att köras av Erik Adielsson.
Vinnare i lottdragningen blev Adrian Kolgjini som inleder från andraspåret med betrodde hemmahästen Tae Kwon Deo.

Startlistorna till V75-omgången tisdag 28 juli blir klara under onsdagen.

Startlista
Hugo Åbergs Memorial
1 609 meter, autostart

1. Cokstile Wim Paal
2. Tae Kwon Deo – Adrian Kolgjini
3. Milligans School – Ulf Eriksson (tränare Stefan Melander)
4. Double Exposure  – Örjan Kihlström (Daniel Redén)
5. Vitruvio – Björn Goop
6. Racing Mange – Joakim Lövgren
7. Campo Bahia – Marc Elias (Conrad Lugauer)
8. Zarenne Fas – Tom Erik Solberg (Jerry Riordan)
9. Ble du Gers – Jos Verbeek (Frode Hamre)
10. Ecurie D. – Erik Adielsson (Frode Hamre)
Förstapris: 1 609 000 kronor


https://sv.wikipedia.org/wiki/Hugo_Åberg

 

Åberg var även intresserad av travsport. Han var ordförande i Skånska Travsällskapet under 1960-talet och bidrog mycket till travbanan Jägersros  utbyggnad och modernisering. Hugo Åbergs Memorial, ett av Sveriges största travlopp, körs på Jägersro i juli varje år till minne av Åberg. [1]


Hugo Åbergs Memorial
 is an annual Group One harness event for trotters that is held at Jägersro  Racetrack in Malmö Sweden. Hugo Åbergs Memorial has taken place since 1970. [1] In 2008, the purse of the event was approximately US$291,000 (SEK1,750,000). [2] [3] Hugo Åbergs Memorial is part of the European Grand Circuit. [4]    wickipedia