Dannero blir V75-bane påskaften

Dannero blir V75-bana påskafton

 

Beskedet dröjde oväntat länge, men nu är det klart: det blir V75-spel på Danneros tävlingar på påskaftonen.

AV

 

Lars G Dahlgren

 

 

Den norska storloppsdagen på Klosterskogen skulle ingått i ATG:s kampanj med V75-spel varje dag från skärtorsdag till påskdagen. Den norska travsporten hoppades in i det längsta på en lösning med de norska hälsoskyddsmyndigheterna för att få undantag från totalstoppet av alla idrottsevenemang i Norge med anledning av covid 19-epidemin, men som det ser ut idag kommer tävlingsstoppet att fortsätta gällaöver påskhelgen.

För norsk travsport är det ett stort backslag att Klosterskogens tävlingar nu går upp i rök.

För att det trots allt ska erbjudas V75-spel (nästan) hela påsken görs därför hastigt och lustigt Danneros påskaftonstävlingar om, på samma sätt som fallet var på Bergsåker för två veckor sedan när Momarkens unionstraav med samordnad svensk-norsk V75-omgång blev inställd.

Antalet lopp på Dannero ökas från planerade åtta till tio och det körs sju lopp med 75.000 kronor i förstapris att jämföra med det lunchtravsprispengar som det handlat om i den ursprungliga tävlingskalendern.

Mest anmärkningsvärt är att Svensk Travsport lät ett lopp för så låg kallblodsklass som hästar med högst 150.000 kronor (tillägg vid 80.000) insprunget upphöjas till V75-status.

Det är anmälningar till Danneros påskaftonstävlingar på måndag.

 

 

https://sulkysport.se/valkommen-till-nya-sulkysport/

 

 

 


SPELSTUGAN

 

Tidiga tankar: V75 Jägersro den 4 April

AV

 

Pär Gustafsson

30 MARS 2020

 

Travsporten i Sverige rullar på och Jägersro bjuder på trevliga tävlingar på lördag. Robert Bergh ser ut att ha flera fina chanser på förhand och Åbytränaren har goda möjligheter att rama in V75-omgången. På Solvalla förra helgen siade jag om många favoritsegrar och låg utdelning. Tji fick jag och den här veckan står jag över den dumma idén att gissa utdelningen


Startlistor i pdf-format till lördagens omgång.

 

V75-1

Fjolårets Kriterie-etta 2 Power blir spännande att se i årsdebuten och han har bra segerchans direkt. Det givne motbudet är såklart 1 Upset Face. Adrian Kolgjini presenterade jämngamle Ultion Face i finfint skick när han gjorde årsdebut i Margaretas Tidiga Unghästserie i helgen och räkna med att även Upset Face är bra direkt. Han har fem segrar och ett galoppmisslyckande efter sex starter på hemmaplan.

Sedan är jag dock tveksam till att det här loppet ska ligga på V75-spelet ett Derbytest med blott sju hästar där spelarna omöjligt kan ha koll på dagsformen på de två hetaste objekten.

 

V75-2

6 Alhambra Mail är obesegrad efter sex starter på svensk mark och hos Magnus Dahlén. Hon är hästen att slå, men det kan strula från innerspår på tillägg och det är långtifrån omöjligt att fälla fyraåringen. 15 Karamel Hill gör första starten sedan i oktober och debut hos Björn Goop. Hästen har tidigare inte startat på svensk mark och hennes främsta merit är andrapriset bakom Normandie Royal i Oaks-Revanschen på Momarken 2018. En skräll att se upp med är kuskförstärkta 12 Mellby Eye Catcher som inte fick fritt i comebacken.

 

V75-3

1 Pastorns Lady är anmäld barfota runt om och gillar förutsättningar med innerspår och sprinterdistans, men det kan bli väl tufft att vinna direkt i årsdebuten mot hingstar och valacker. Med tanke på spåren känns 6 Van Gogh Z.S. hetast. Han borde kunna hålla 7 Four Guys Dream på utsidan i startrusningen. Hästen, som radat starka insatser i år, stod över finalen på Solvalla förra helgen och är kvar i klassen.

 

V75-4

Försöket i lägsta klassen känns öppet och bäst chans har troligen 7 KnowledgeEm. Conrad Lugauers fyraåring har varit finfin vid årets tre segrar och hans chanser ökar om han kan köra sig till ledningen. Michael Lönborg är tillbaka på Jägersro med 5 Leading Tile. Sjuåringen har tidigare inte startat på svensk mark, men hästen står perfekt inne penningmässigt och kommer med tre raka segrar i ryggen. I förra loppet vann han ett billigt lopp från spets och han känns inte spishet.

 

V75-5

1 Niky Flax hade krafter kvar som tvåa i silverfinalen i lördags och från perfekt läge kommer Johan Untersteiners miljonär vara mångas drag på lördag. Värste konkurrenten, 2 Night Brodde, står närmast på utsidan. Hästen glänste vid spetsseger på 1.10,9a/1.640 meter i slutet februari och startade som uppanmäld i gulddivisionen i Halmstad, men där blev det tidig galopp. Nu har han perfekt spår och går ner i klass.

 

V75-6

3 Stepping Spaceboy har intressanta förutsättningar i högsta klassen och har gått ett bra banjobb inför helgens start. I slutet av förra veckan sprang han 1.15/1.600 meter. Fuxige 4 Norton Commander, rutinerade 5 Lionel, Sprintermästaren 8 Tae Kwon Deo och Derbyvinnaren 10 Cyber Lane återkommer samtliga efter paus.

 

V75-7

9 Whipped Eggs står perfekt inne penningmässigt och jag tror att det är en bra spik att avsluta omgången med. Sexåringen är inte enkel, men läget och att han körs av Robert Bergh själv borgar för att hästen ska sköta sig. Felfri är det en slugger som trivs över längre distanser. 7 Giant Shadow bärgade åtta raka segrar innan han fick sviten bruten i klass I-finalen i slutet av förra året. Nu gör Björn Goops klassklättrare första starten för året och debut i bronsdivisionen.