Bettingsider

Odds på ny Liverpool manager: Hvem erstatter Klopp?

26. januar 2024 gikk det et sjokk gjennom fotballens verden. Det var datoen da Jurgen Klopp annonserte at han gir seg som manager for Liverpool etter inneværende sesong. Nå er all spenning rettet mot hvem som tar over roret etter tyskeren.

Klopp skyldte på manglende energi som en av grunnene til at han velger å gi seg. De fleste skjønner nok at det kreves vanvittig med energi og dedikasjon for å kunne stå i en slik jobb år etter år. Ikke minst medfølger det et enormt press, så de fleste Liverpool-fans har nok full forståelse for valget til Klopp.

Odds fra Unibet på neste Liverpool-manager:

Odds er fra 25/04 – 15.00

Manager Odds
Arne Slot 1.20
Ruben Amorim 10.00
Roberto De Zerbi 11.00
Pep Ljinders 15.00
Thomas Frank 17.00
Jose Mourinho 18.00
Thomas Tuchel 34.00
Paulo Fonseca 34.00
Bettingsider med odds på neste Liverpool manager Bettingsider med odds på neste Liverpool manager
Unibet
1
Unibet

4/5

Unibet Omtale
100% opptil 1 000 kr.

Den store favoritten

Ryktene om hvem som blir ny manager etter Klopp har pågått nærmest siden samme dag som tyskeren meldte sin avgang. Xabi Alonso var tidlig et navn på manges lepper, men spanjolen med fortid i klubben gikk offentlig ut (i mars) og avkreftet sitt kandidatur.

Arne Slot

Den største favoritten til Liverpool-jobben er, i hvert fall per nå, Arne Slot (45). Nederlenderen har vært trener for Feyenoord siden 2021 og vant Eredivisie i 2022/23, i tillegg til KNVB Beker i 2023/24.

Slot har kontrakt med Feyenoord til 2026, men skal ha uttalt at han er klar for neste steg i sin managerkarriere. Normalt pålitelige Paul Joyce i The Times og Chris Bascombe i The Telegraph har begge uttalt at Slot nå er STORFAVORITT til å bli den neste manageren for Liverpool. Visstnok skal kun formaliteter gjenstå før en avtale er på plass.

Ruben Amorim

Amorim nyter stor suksess med Sporting og var nylig største favoritt til Liverpool-jobben. 39-åringen har allerede flere trofeer på CVen og styrer nå sitt Sporting mot et sikkert mesterskap i hjemlandet.

Det ryktes at både Barcelona og Bayern Munchen også har følere ute mot Amorim, så det skal bli spennende å se om noen «lurer» han vekk fra Sporting. Han har for øvrig en utkjøpsklausul på 30 millioner Euro med Sporting.

The Athletic uttalte dog at det er tvilsomt om Liverpool velger å gå for Amorim, noe som medførte at oddsen hans skøyt i været.

Roberto De Zerbi

Italieneren har gjort en strålende jobb med Brighton, og det er vel kun et tidsspørsmål før han fanges opp av en «større» klubb. Selv Jurgen Klopp har uttalt seg i svært positive ordelag om De Zerbi, som har en av de tydeligste fotballfilosofiene i dagens toppfotball. En filosofi og spillestil som trolig hadde gått rett hjem hos the Kop.

De Zerbi har for øvrig en utkjøpsklausul på 12 millioner pund, noe som burde være meget overkommelig for Liverpool dersom de går for italieneren.

Pep Ljinders

Klopp sin høyre hånd de siste 5 årene, Pep Ljinders, ville vært et naturlig valg for å føre Klopp-arven videre. 41-åringen fra Nederland kjenner klubben fra innsiden og har mye av Klopp-blodet i kroppen.

Spørsmålet er om han er klar for å rykke opp i sjefsstolen. Hans eneste jobb med hovedansvaret var hans 5 måneder i sjefsstolen for NEC på nivå 2 i Nederland (før han ble assistent for Klopp). Vi har liten tro på at klubben velger å gå for Ljinders. Han må nok bevise litt mer først.

Thomas Tuchel

Tyske Tuchel er ferdig i Bayern Munchen, men sitter som manager ut inneværende sesong. Ikke overraskende har navnet hans dukket opp som arvtager for Klopp, og det ville heller ikke vært første gangen han overtar etter Klopp;

Et år etter at Klopp ga seg i Mainz var det Tuchel som overtok jobben. Når Klopp ga seg som Dortmund-manager i 2014-15, var det Tuchel som igjen overtok jobben hans. Siden har Tuchel hatt mange toppjobber (PSG, Chelsea, Bayern), men han er ikke den første vi tenker på i forhold til en langsiktig løsning.

Paulo Fonseca

Lille-manageren har en filosofi som ville vært en god fit i Liverpool, men vi frykter han har et for «lite» navn blant Liverpool-fansen. Det kunne medført et ekstra press fra dag 1 for å bli tatt inn i varmen blant supporterne.

Thomas Frank

Dansken i Brentford har også vært blant navnene som er nevnt som ny manager i Liverpool, men vi har veldig liten tro på at det er særlig aktuelt. Mannen som tygger tyggegummi til den store gullmedaljen hadde trolig tygget av seg kjeven om han skulle stått ringside på Anfield med trykket og presset som følger med.

Jose Mourinho

Selvsagt er navnet til Mourinho på banen, men er det egentlig noen som kan se for seg portugiseren i sjefsstolen på Anfield? Det ville vært i nærheten av tidenes mismatch hva spillestil angår, og selv med titler i banken tror jeg Mourinho virkelig skulle slitt med å få innpass hos fansen.

Er andre enn Slot aktuelle?

Vi kunne nevnt enda flere navn enn i denne artikkelen. Som Gary O’Neil, Thiago Motta, Eddie Howe med flere, men skal man tro de siste dagers utvikling peker nå alt mot Arne Slot.

Det er likevel en del formaliteter som skal på plass, så man vet aldri. Det virker dog som Ruben Amorim nå er uaktuell, og da faller vi ned på De Zerbi som eneste realistiske alternativ til Slot. Et lite spill til 11.00 i odds frister i hvert fall langt mer enn kun 1.20.

Author image

Stig Lukas Berg

Skribent og eksperttipser
1148 Innlegg

Jeg har skrevet for OddsNet siden år 2000. I starten leverte jeg stort sett tennistips, og skrev blant annet omfattende forhåndsanalyser til Grand Slam turneringene. Opp gjennom årene har jeg trolig skrevet og postet 4-5.000 oddstips for OddsNet. I tidligere år slet jeg litt med å begrense meg, og tipsene/analysene ble veldig omfattende. Uttrykket: «Å fatte seg i korthet» har ikke alltid trumfet denne herremannen.

Ekspert på: Oddstips Forhåndsanalyser