Bettingsider

Lars Dybwad: Viktigste faktorene i spill

Lars Dybwad er Generalsekretær i Pengespillerforeningen, men han er også en ihuga oddsentusiast og har tidligere jobbet som oddsekspert i Dagbladet. Han har lang erfaring fra feltet, og har opparbeidet seg enorm kunnskap på veien.

Vi anbefaler dessuten at du sjekker ut podcasten «Oddspodden» som han har sammen med Frode Lia og Thorstein Helstad.

Ved spill på oddsen er det noen faktorer som veier tyngre enn andre. Få med deg de 3 viktigste, i følge Dybwad;

Les også: Intervju med Lars Dybwad

De 3 viktigste faktorene før man setter et oddsspill

1. Oddsen

Den soleklare første faktoren er oddsen! I den ligger jo egentlig summen av hvordan oddsspillere har tolket kampen så langt, så den inneholder masse informasjon.

I tillegg vil man naturligvis spille til en odds som uttrykker en mindre sannsynlighet for utfallet enn det man selv tror det er. Og derfor er det jo så viktig at man kan velge mellom flere spillselskaper også, slik at man kan spille til best odds. Hvis man følger en liga noenlunde tett vil man ofte få en følelse på om kampen er verdt å grave mer i bare ved å se på oddsen.

2. Motivasjon

Faktor to for meg er ofte motivasjon. Der er det ikke alltid det er noe å hente, men jeg synes det er interessant med lag som har spesielt tette kampprogram, spiller andre turneringer før og/eller etter, kjemper om å oppnå et visst mål som f.eks. opprykk eller unngå nedrykk, har et spesielt forhold til det andre laget og så videre.

3. Tabeller og form

Faktor tre er nok en kombinasjon av tabeller og form. Tabeller fordi de, i hvert fall litt uti sesongen, gjerne gir et godt bilde. Form fordi det er en så vrien faktor å tolke, men ofte kan si noe om hvor laget står nå i forhold til tabellsituasjonen. Det kan være en ubalanse der som er verdt å grave mer i, har motstanden vært spesielt tøff eller enkel i det siste, har laget hatt «uflaks» og så videre.

Så sveiper man selvsagt innom skader, suspensjoner og mye annen info, avslutter Lars Dybwad.

Author image

Stig Lukas Berg

Skribent og eksperttipser
1144 Innlegg

Jeg har skrevet for OddsNet siden år 2000. I starten leverte jeg stort sett tennistips, og skrev blant annet omfattende forhåndsanalyser til Grand Slam turneringene. Opp gjennom årene har jeg trolig skrevet og postet 4-5.000 oddstips for OddsNet. I tidligere år slet jeg litt med å begrense meg, og tipsene/analysene ble veldig omfattende. Uttrykket: «Å fatte seg i korthet» har ikke alltid trumfet denne herremannen.

Ekspert på: Oddstips Forhåndsanalyser