Bettingsider

Tippe på Jake Paul – Mike Tyson: Beste Odds & Oddstips

Få de beste oddsene på Mike Tyson – Jake Paul, som skal bokse på AT&T Stadium i Texas 20. juli.

Jake Paul – Mike Tyson Odds: Hvem vinner?

Jake Paul er rangert som bookmakernes favoritt. Med gjeldende odds er oddsvurderingen til bettingsidene 65-35 for YouTuberen. Det handler i stor grad om aldersforskjellen.
Du kan få disse oddsene hos Sportaza:

Vinner Odds
Jake Paul 1.48
Mike Tyson 2.45

Tyson med sensasjonelt comeback

Mike Tyson (57) gjør et sensasjonelt comeback i bokseringen. En av tidenes beste tungvektsboksere skal opp mot 31 år yngre Jake Paul i det som nå er godkjent som en profesjonell boksekamp.

Uten alle skandalene og den negative påvirkningen fra spesielt Don King, hadde Mike Tyson trolig vært et enda større ikon enn han faktisk er. De mange skandalene preger karrieren, men i sin storhetstid var han en fryktet knockout-maskin. Alle med et snev av sportsinteresse vet hvem Mike Tyson er – uansett generasjon.

Jake Paul er kanskje mest kjent som YouTube’r, og han er en av verdens mest kjente personligheter fra sosiale medier. Han vant sine seks første boksekamper, før han knepent tapte på poeng mot Tommy Fury i februar. Paul er utvilsomt en solid fighter og realistisk sett forstår man favorittstempelet han har fått hos bookmakerne.

Per nå får du rundt 1,60 i odds på Paul. Tror du derimot at Tyson fortsatt har det i seg, får du fra 2,50 og oppover.

Streames live på Netflix

Kampen finner sted 20. juli og streames på Netflix. Den er nå godkjent som en profesjonell match og vil gå over åtte runder a to minutter, mot normalt tre minutter per runde.

Avgjørelsen kom etter et ønske fra Tyson som tross alt vil være 58 år når kampen braker løs. Tyson har også vært gjennom en omfattende helsesjekk som ledd i å få klarsignal til denne historiske kampen.

Merkevarebygging?

Mange tar ikke Jake Paul veldig seriøst, og mener kampene mest dreier seg om underholdning og bygging av en merkevare. Også for Tyson sin del vil en slik kamp hjelpe med å holde ham «varm» i det offentlige rom.

Man kan for så vidt mene hva man vil, men faktum er at en kamp som inneholder Mike Tyson skaper enormt med blest. Det vet selvsagt også Jake Paul, og man kan kalle det et aldri så lite sjakktrekk å få i stand denne kampen.

Når det gjelder det litt uvanlige formatet med to minutters runder, var det altså Tyson som stod bak ønsket om kortere runder. Iron Mike forteller at ønsket kom for å skape en mer actionfylt kamp;

  • Med kortere runder vil vi fighte mer, og seerne får mer action har Tyson uttalt.

Latterlig og trist

Aldersforskjellen på 31 år er for øvrig den største i boksehistorien. Av mange såkalte eksperter ristes det på hodet over at Tyson igjen snører på seg boksehanskene. Den velkjente boksepromotoren Frank Warren har kalt avgjørelsen om å liste dette som en profesjonell match som latterlig. Kollega Eddie Hearn kalte det på sin side en trist avgjørelse.

Tyson selv blåser av kritikerne og kaller det misunnelse. Han trener til kampen som det skulle vært for 30 år siden. Videoer som er sluppet på YouTube viser Tyson i imponerende fysisk form. Spørsmålet er dog hvordan kondisjonen slår ut i en lengre match mot Jake Paul som kunne vært sønnen hans – selv i runder over to minutter. Kanskje presser det frem en tidlig knockout fra Tyson, akkurat som i glansdagene.

Hugfest og ikke slugfest?

I forkant av matchen har bokserne fremstått som venner snarere enn bitre rivaler. Pressekonferansen i midten av mai viste to boksere med stor respekt for hverandre, og der de som ønsket seg store doser med trash talk måtte svelge skuffelsen.

Det nærmeste man kom var Paul sin uttalelse;

  • “They call him Iron Mike Tyson, but I’m Titanium Jake Paul”.

Tyson bedyrer at selv om de har en god tone blir det noe helt annet så fort de går i ringen.

Så gjenstår det å se om kampen kun er et stort PR-stunt, eller om den kanskje går inn i historiebøkene ved at en 58-årig Tyson slår fullstendig knockout på sin langt yngre konkurrent.

Logg deg inn på Netflix 20. juli og bli med på festen når kamphanene går løs på hverandre.

Author image

Stig Lukas Berg

Skribent og eksperttipser
1160 Innlegg

Jeg har skrevet for OddsNet siden år 2000. I starten leverte jeg stort sett tennistips, og skrev blant annet omfattende forhåndsanalyser til Grand Slam turneringene. Opp gjennom årene har jeg trolig skrevet og postet 4-5.000 oddstips for OddsNet. I tidligere år slet jeg litt med å begrense meg, og tipsene/analysene ble veldig omfattende. Uttrykket: «Å fatte seg i korthet» har ikke alltid trumfet denne herremannen.

Ekspert på: Oddstips Forhåndsanalyser