Bettingsider

Europa League Finale 2024: Odds & Tips

Her finner du odds og tips til Champions League-finalen 2024 mellom Borussia Dortmund og Real Madrid!

Odds på Atalanta – Bayer Leverkusen: Hvem vinner Europa League-finalen 2024?

1X2 Oddsen hos Frumzi
Atalanta 4.25
Uavgjort 3.75
Bayer Leverkusen 1.82

Bayer Leverkusen har allerede vunnet Bundesliga i suveren stil. Nå kan de krone en fantastisk sesong ved også å vinne Europa League, og de er relativt klare favoritter mot Atlaanta.

Hos Frumzi får du i skrivende stund 1,82 i odds på seier til Leverkusen. Oddsen for uavgjort er 3,75, mens oddsen på Atalanta-seier er hele 4,25. Det sier litt om forventet styrkenivå mellom lagene.

Vår oddstips til Europa League-finalen

Den italienske cupfinalen spilles 15.mai, mens de tre dager senere møter Lecce i Serie A. 22.mai møter de Leverkusen i Europa League-finalen, mens de har en ny og viktig seriekamp å tenke på kun dager etter det igjen.

Vi tror dette er lite gunstig i møte med Bayer Leverkusen. Når man tenker på inntektene fra Champions League deltakelse vil vi tro at det å sikre topp 5 i Serie A har førsteprioritet. Nummer to på prioriteringslista er imidlertid Europa League finalen, mens den italienske cupen bør og skal ha sisteprioritet.

Vi glemmer dog ikke at Atalanta har slått ut gode lag som Sporting Lisboa, Liverpool og Marseille på sin vei til finalen, men vi støtter favorittstempelet til Leverkusen. Skal man spille på oddsen som ekstra underholdning til finalen anbefaler vi seier til Leverkusen til 1.82 i odds.

Odds på Bayer Leverkusen (1.82) hos Frumzi!

Utrolig rekke uten tap

Xabi Alonso sine disipler i Leverkusen er ubeseiret i 2023/24. De har nå spilt 50 kamper på rad uten tap i alle turneringer. Unngår de tap i siste seriekamp, samt tar hjem seieren i Europa League forlenger de rekken til 52. Vi snakker altså om Bayer Leverkusen og IKKE Bayern Munchen!

27-6-0 og en ledelse på 15 poeng ned til Bayern Munchen er fasit etter 33 av 34 serierunder. De har kun sluppet inn 23 mål og har 64 plussmål så langt. Dette er tall det lukter svidd av og som bekrefter hvilken fantastisk sesong de har hatt.

Eget avsnitt i historiebøkene

For undertegnede er det utrolig forfriskende, og det sier samtidig mye om hvilke fantastiske lederegenskaper som bor i Xabi Alonso. Bayern Munchen hadde 11 strake titler i Bundesliga før de nå blir satt ettertrykkelig på plass av Bayer Leverkusen. Øyner vi et maktskifte i tysk fotball, eller slår Bayern brutalt tilbake neste sesong?

Vi tror Leverkusen har kommet for å bli, og spenningen i tysk fotball kan tas til et nytt nivå i årene fremover. Med seier i Europa League, i tillegg til hjemlig serie, snakker vi om en historisk sesong for Leverkusen sin del. Går de i tillegg ubeseiret gjennom en hel sesong, snakker vi fort et eget avsnitt i historiebøkene.

Tysk dominans

Bayern Munchen var kun få minutter unna finale i Champions League, men sprakk i sluttminuttene mot Real Madrid. Hvis ikke hadde vi hatt heltysk Champions League finale, samt Bayer Leverkusen i Europa League finalen. Det sier litt om nivået til de beste tyske lagene nå. Årets prestasjoner i Europa har også sikret Tyskland hele 5 lag i neste års Champions League. Best av dem alle er altså Bayer Leverkusen.

Alonso sitt byggverk

Xabi Alonso kom tidlig opp av hatten når Jurgen Klopp meldte sin avgang i Liverpool. Ryktene ble så forstyrrende at Alonso selv gikk ut og avkreftet spekulasjonene. Han bekreftet samtidig at han ønsker å bli værende i Leverkusen. Man kan se på det som et puslespill. Et puslespill Alonso ikke akter å gi seg med før det er omgjort til et mektig byggverk.

Atalanta er en klar underdog

Det italienske laget får kanskje ufortjent lite omtale i forkant av denne finalen. Samtidig er det helt forståelig med tanke på den sesongen Bayer Leverkusen har. Vi tror samtidig Atalanta synes det er helt greit. Det betyr at favorittstempelet ligger hos Leverkusen, mens Atalanta har gått litt under radaren og fort kan undervurderes i finalen.

Atalanta har vært ganske variable i Serie A denne sesongen, men er nå inne i en vanvittig formkurve som har sendt dem helt opp på femteplass. Atalanta har nå tre poeng ned til Roma på sjetteplass og har i tillegg en kamp mindre spilt. Kun tre kamper gjenstår av sesongen for Atalanta sin del.

Atalanta jakter Champions League

Som Tyskland er også Italia sikret fem lag i neste års Champions League, så Atalanta må ha 100% fokus også på de siste seriekampene. Spørsmålet er om det kan bli forstyrrende i inngangen til denne finalen.

Leverkusen har for lengst vunnet hjemlig serie og kan sette alt fokus mot Europa League finalen, mens Atalanta altså må gå all-in også i lagets tre siste seriekamper. Vi tipper en Champions League plass med store inntekter vektes vel så høyt som en finale i Europa League.

Kan vinne to cup-titler

Man snakker om Leverkusen sin store sesong, men ser man bort fra Serie A kan faktisk Atalanta ende opp med to cuptitler og deltakelse i Champions League neste år. De er nemlig også i den italienske cupfinalen mot Juventus.

Med den formen laget viser kan de overhodet ikke avskrives, men det store spørsmålet er jo hva som prioriteres høyest av ledelsen i klubben. Topp 5 og Champions League spill neste sesong? Noe som i så fall genererer store inntekter.

Eller topp 5 i serien og all-in i Europa League finalen, mens de kanskje nedprioriterer den italienske cupfinalen. Eller går de for seier i begge cupene i tillegg til fullt fokus i de siste seriekampene?

Ved å satse 100% på alle kampene kan slitasjen bli stor på de beste spillerne, så personlig er jeg svært usikker på prioriteringene i disse kampene.