Bettingsider

Conference League Finale 2024: Odds & Tips

Her finner du odds og tips til Conference League-finalen 2024 mellom Olympiakos og Fiorentina!

Odds på Olympiakos – Fiorentina: Hvem vinner Conference League-finalen?

1X2 Oddsen hos Frumzi
Olympiakos 3.10
Uavgjort 3.30
Fiorentina 2.30

Olympiakos mot Fiorentina klinger ikke voldsomt i ørene på nordmenn, men det er lagene som skal kjempe om Conference League trofeet. For Fiorentina sin del blir det en sjanse til revansje for fjorårets finaletap for West Ham i samme turnering.

Mange håpet i det lengste at Aston Villa skulle forsvare England sin ære med seier i årets utgave av Conference League, men de gikk på hodet og ræva ut av semifinalen med braktap (2-6) for Olympiakos over to kamper. Med det står England uten et eneste lag i Europacup-finalene.

Årets finale viser et ganske jevnt utgangspunkt på oddsen, men der Fiorentina likevel er favoritten av de to (2.30 i odds). Har du troen på Olympiakos kan en odds på 3.10 muligens friste (Frumzi).

Seier gir spill i Europa også neste år

Italienske lag har gjort det så bra i Europa i år at landet får fem lag med i neste års Champions League. Finaleklare Fiorentina er en medvirkende årsak til dette, men må trolig selv vinne Conference League finalen for å få spille i Europa også neste år.

En Conference League tittel vil uansett være gull verdt for denne klubben. Fiorentina har ikke vunnet en europeisk tittel siden 1960/61 da de vant Cupvinnercupen. De har dog tapt noen finaler opp gjennom årene, ikke minst fjorårets Conference League finale mot West Ham (1-2). Den italienske klubben er rett og slett sulteforet på trofeer, og et nytt finaletap i denne turneringen er et ikke-tema for Fiorentina sin del.

I Serie A ligger de som nr.8, noe som akkurat er utenfor plass i Europa neste år. Det betyr at seier mot Olympiakos sikrer dem deltagelse også neste år ved å være regjerende mester. Alternativt må de passere Lazio eller Roma på tabellen.

Fiorentina er per nå seks og sju poeng bak lagene foran, men har en kamp til gode på rivalene. Med tre kamper igjen av sesongen (for Fiorentina sin del) er det ikke helt kjørt, men likevel tyder mye på at Conference League seier er deres eneste inngangsbillett.

Sterk motstander

Greske lag har ikke for vane å briljere i Europacupene, men Olympiakos har virkelig sparket fra seg denne sesongen. Ikke minst har de stått for en real målorgie på veien til finalen;

  • 1/8-finale: 7-5 mot Maccabi Tel Aviv (etter ekstraomganger)
  • Kvartfinale: 3-3 mot Fenerbache (vant på straffer)
  • Semifinale: 6-2 mot Aston Villa

Så om finalen kan virke litt grå og trist i forkant, så anbefaler vi å se på tallene ovenfor. Med Olympiakos på banen ligger det an til en svært severdig finale – uansett utfall.

Som en kuriositet kan det nevnes at de tapte hjemmekampen 1-4 mot Maccabi Tel Aviv. På sensasjonelt vis snudde de og vant 6-1 i bortekampen (etter ekstraomganger). Forstå det den som kan.

Har slitt i hjemlig serie

Grekerne har nærmest klippekort på gullene i hjemlig serie, men denne sesongen har de slitt voldsomt. Med to kamper igjen av sesongen er de kun nr.4. Selv om det er jevnt og de er fem poeng bak AEK Athen på toppen, så er det sjanseløst med gull i år.

Kanskje kan de skylde på kampene i Conference League for de dårlige prestasjonene i Super League 1, og for deres spanske trener Jose Luis Mendilibar kan en tittel i Conference League være eneste mulighet til å beholde jobben. En trofeløs sesong er som døden for en trener i den klubben, men det vil selvsagt være galskap med tanke på at han ble ansatt i februar i år.

Italiensk favoritt

Det er ingen hemmelighet at Serie A rangeres foran Super League 1 i nivå, og Fiorentina er da også favoritter i forkant av finalen. De er dog ingen stor favoritt, og Olympiakos fikk økt respekt etter at de valset over Aston Villa i semifinalen.

Hos Frumzi får du 2.30 i odds på seier til Fiorentina. Uavgjort-oddsen er 3.30, mens en ny skrell fra Olympiakos i så fall belønnes med 3.10 i odds.

Vår oddstips

Vi har faktisk ikke tro på en ny målrik kamp med Olympiakos involvert. Vi tror nemlig at Fiorentina spiller som italienere kan best, nemlig å vinne fotballkamper gjennom stram defensiv organisering med liten risiko fremover.

Vi blir derfor ikke overrasket om Fiorentina vinner 1-0 eller 2-0. Vi klarer rett og slett ikke se for oss at de taper sin andre strake Conference League finale, og til 2.30 i odds lar vi oss friste.

Author image

Stig Lukas Berg

Skribent og eksperttipser
1148 Innlegg

Jeg har skrevet for OddsNet siden år 2000. I starten leverte jeg stort sett tennistips, og skrev blant annet omfattende forhåndsanalyser til Grand Slam turneringene. Opp gjennom årene har jeg trolig skrevet og postet 4-5.000 oddstips for OddsNet. I tidligere år slet jeg litt med å begrense meg, og tipsene/analysene ble veldig omfattende. Uttrykket: «Å fatte seg i korthet» har ikke alltid trumfet denne herremannen.

Ekspert på: Oddstips Forhåndsanalyser