Bettingsider

Champions League Finale 2024: Odds & Tips

Her finner du odds og tips til Champions League-finalen 2024 mellom Borussia Dortmund og Real Madrid!

Odds på Borussia Dortmund – Real Madrid: Hvem vinner Champions League-finalen?

Real Madrid er selvfølgelig store favoritter til å vinne Champions League-finalen.

De har bedre spillere, en ekstrem vinnerkultur og tradisjon for å vinne finaler.

Men ingenting er sikkert i fotball! Borussia Dortmund har vært underdogs mange ganger i årets Champions League, men klarte likevel å kjempe videre.

Du kan få følgende 1X2-odds på CL-finalen på Lilibet:

Lag Odds hos Lilibet
Borussia Dortmund 5.40
Uavgjort 4.30
Real Madrid 1.58

Oddstips til Champions League-finalen 2024

Vi minner samtidig om at Dortmund har slått ut sterke lag som Atletico Madrid og PSG på sin vei til finalen. Det er prestasjoner som ikke skal undervurderes! Glem heller ikke at de scoret fem mål over to kamper mot defensivt sterke Atletico Madrid i kvartfinalen.

Det vil slett ikke være en sensasjon om tyskerne for eksempel holder stand og i hvert fall sikrer seg ekstraomganger. Så skal man spille på oddsen anbefaler vi et par varianter;

Real har altså vaklet litt i sin defensive organisering i flere av kampene. Dortmund på sin side har imponert offensivt og kan straffe Real Madrid på overganger og kontringer.

Real storfavoritter i Champions League-finalen

Real Madrid gikk seirende ut av en høydramatisk semifinale mot Bayern Munchen. I finalen blir de storfavoritter mot Borussia Dortmund som overraskende slo ut PSG.

I skrivende stund får du kun 1,56 i odds (Frumzi) dersom du velger å sette innsatsen på storfavoritten fra Madrid. Du får imidlertid 5,65 i odds dersom du tror Borussia Dortmund tar nok en stor skalp og løfter Champions League trofeet. Uavgjort etter ordinær tid gir 4,30 i odds.

Gikk helt i kjelleren

Det spanske storlaget har vunnet Champions League hele 8x (14x om man inkluderer Serievinnercupen), men de måtte virkelig grave dypt for å slå Bayern i semifinalen.

Etter 88. min av returoppgjøret på Santiago Bernabeu lå de under 2-3 sammenlagt, men en durabelig sluttspurt sikret 4-3 avansement. Det skjedde imidlertid etter noen høydramatiske overtidsminutter, der Bayern Munchen blant annet fikk en omdiskutert annullering.

Real var i tillegg heldig som slo ut Manchester City i kvartfinalen. Madrid-laget var svært underlegne totalt sett, men både flaks og dyktighet sikret avansement etter seier i en avgjørende straffespark konkurranse. Man kan derfor oppsummere med at Real Madrid har hatt en solid dose med marginer på sin vei til finalen.

Vinnerkultur

Men at de beste lagene har marginer er ingen hemmelighet. Det er en av de viktigste faktorene for hvorfor laget vinner så mye som de gjør. Real Madrid er gjennomsyret med vinnermentalitet. Klubben har rett og slett en vinnerkultur som strekker seg gjennom hele organisasjonen.

Ikke minst har de et geni av en trener i Carlos Ancelotti som er en av tidenes mestvinnende fotballtrenere. Ancelotti har da også vunnet Champions League hele fire ganger (2x med AC Milan og 2x med Real Madrid), noe ingen andre managere/trenere kan matche. Med andre ord vet Ancelotti hva som skal til i en slik setting.

Suverene også i La Liga

Real Madrid er helt i egen klasse i hjemlig serie denne sesongen. Tre serierunder før slutt har laget vanvittige 90 poeng, og de er henholdsvis 15 og 16 poeng foran Girona og Barcelona som er nummer to og tre på tabellen. Hele 28 seire og kun ett tap på 35 kamper er helt vanvittig i en så sterk serie som La Liga. Alt annet enn seier mot Borussia Dortmund er et ikke-tema i den spanske klubben. Kun seier er godt nok. Ferdig snakka!

Nordmann blir en sentral brikke

Julian Ryerson startet begge semifinalekampene for Borussia Dortmund, og nordmannen var en sentral brikke for tyskerne som temmet Kylian Mbappe & co. Det å holde nullen i to oppgjør mot det franske storlaget var rett og slett en mektig prestasjon fra Dortmund sin side.

Ryerson har tatt Bundesliga med storm denne sesongen. Han har spilt 20 kamper og scoret 4 mål, og i oppgjørene mot PSG viste han for alvor hva som bor i ham. Vi tror nordmannen starter finalen mot Real Madrid, og det skal bli spennende å se om han følger i fotsporene til Ole Gunnar Solskjær og John Arne Riise og vinner Champions League.

Svak sesong

Det tyske finalelaget har skuffet i serien denne sesongen. Med en serierunde igjen ligger de kun på femteplass i hjemlig serie. For øvrig en plass de havner på uansett resultat i siste kamp. Med tap for Real Madrid i Champions League finalen måtte de normalt blitt topp 4 i Bundesliga for å være sikret spill i Champions League neste år.

Men takket være tyske lag sine prestasjoner i Europa denne sesongen er Tyskland sikret fem plasser i den prestisjefylte turneringen i 2024/25. Med andre ord er Dortmund sikret spill i Champions League også neste år, uansett om de taper finalen mot Real Madrid.

Real Madrid sin største svakhet

Oppsummert tror vi, som de fleste andre, at Real Madrid vinner nok en Champions League tittel. Vi anbefaler dog ikke noe spill til 1,56 i odds. Real har sluppet inn hele 8 mål mot Leipzig, Manchester City og Bayern Munchen på sin vei til finalen. Flere av dem har kommet etter slett forsvarsspill, og fortsetter de slik kan de fort straffes mot Dortmund.

Borussia Dortmund er ofte på sitt aller beste når de kan «slå nedenfra». Nesten alle forventer at Real vinner denne finalen og det tror jeg passer Dortmund som hånd i hanske. Det meste av presset ligger sånn sett hos det spanske laget.

Author image

Stig Lukas Berg

Skribent og eksperttipser
1144 Innlegg

Jeg har skrevet for OddsNet siden år 2000. I starten leverte jeg stort sett tennistips, og skrev blant annet omfattende forhåndsanalyser til Grand Slam turneringene. Opp gjennom årene har jeg trolig skrevet og postet 4-5.000 oddstips for OddsNet. I tidligere år slet jeg litt med å begrense meg, og tipsene/analysene ble veldig omfattende. Uttrykket: «Å fatte seg i korthet» har ikke alltid trumfet denne herremannen.

Ekspert på: Oddstips Forhåndsanalyser