Bettingsider

Hva er Cash-out?

Cash-out er en funksjon som tilbys av stadig flere spillselskaper. Funksjonen lar deg avslutte et spill før kampen er ferdigspilt. Det betyr altså at du kan ta ut pengene dine før spillet faktisk er ferdig.

En slik løsning har både fordeler og ulemper. Det kan være lønnsomt, men trenger heller ikke å være det. Det avhenger blant annet av når du benytter deg av funksjonen. Dersom du casher ut mens spillet er aktivt/pågår, og mens resultatet samsvarer med det du har spilt, får du utbetalt mer enn innsatsbeløpet. Men du vil ikke få like mye tilbake som om du venter til kampen er avsluttet.

Det store spørsmålet blir rett og slett om du skal være tro til din opprinnelige analyse og stole på at spillet går inn, eller om ting underveis gjør at du vurderer om det vil være lurt å benytte seg av cash-out funksjonen. Du må i så fall ta til takke med en lavere gevinst, men i mange tilfeller kan det likevel være det smarteste valget.

Eksempel på bruk av cash-out

La oss si at du har et spill på at Liverpool vinner mot Manchester United til 2.25 i odds. Liverpool går opp til 1-0 i det 75.min.

Du har da valget mellom å stole på at de holder helt inn og vinne opprinnelig beløp (innsatsen x 2.25 i odds), eller å benytte deg av cash-out funksjonen. Du tar da ut pengene dine til en noe lavere odds, men fortsatt med gevinst – avhengig av hvor lang tid før kampslutt du benytter cash-out-løsningen.

Hvis derimot Manchester United tar ledelsen i 85.min eller med kun kort tid igjen av kampen, er det stor sjanse for at du taper oddsspillet ditt. Også her kan benytte deg av en cash-out funksjon før kampen er ferdig, men i dette tilfellet vil du kun få igjen en liten brøkdel av satset beløp.

Siden det fortsatt vil være en teoretisk mulighet for at Liverpool vinner kampen (kan jo f.eks. bli lagt til mye overtid), vil du uansett få igjen mer enn om du venter til kampen er ferdig og spillet er tapt (så sant resultatet står seg og Liverpool taper kampen).

Hvilke spill kan du bruke cash-out på?

Mange spillselskaper tilbyr nå cash-out (se listen lenger ned i artikkelen). Det varierer imidlertid en del hvilke markeder og kamper du kan benytte deg av denne funksjonen. Vi anbefaler derfor at du sjekker ut de fleste av bookmakerne og leser deg opp på dette.

Cash-out tilbys som regel på mange ulike idretter, ikke minst populære idretter som fotball, tennis og basketball. Cash-out er dessuten mulig å bruke både på singel- og multispill.

Multispill betyr at du kan satse på et kombinert spill på kupongen din (flere kamper). Selv om kampene starter på ulike tidspunkt, kan du potensielt avslutte et spill ved bruk av cash-out før alle kampene har startet. Dermed får du tilbake mer enn du opprinnelig investerte i spillet.

Automatisk cash-out

Flere selskaper tilbyr også automatisk cash-out. I slike tilfeller kan du på forhånd registrere hvilken gevinst du vil være fornøyd med på det aktuelle spillet. Systemet vil derretter, automatisk, foreta en cash-out dersom spillet utvikler seg slik at du kan vinne det forhåndsregistrerte beløpet.

Det finnes også spillselskaper som lar deg velge å cashe ut deler av spillet, mens resten av spillet står aktivt til kampen er ferdig.

Ikke alltid det er mulig med cash-out

Det er ikke alltid mulig å benytte seg av cash-out funksjonen. Under enkelte omstendigheter vil disse markedene være suspenderte. Det betyr at spillselskapet ikke alltid kan garantere kunden å velge en cash-out løsning. I noen tilfeller suspenderes løsningen fordi oddsen kan ha endret seg allerede før bookmakeren rakk å behandle din ordre om cash-out. Da vil du mest trolig bli informert om dette av den aktuelle bookien.

Hvorfor endres verdien ved cash-out?

Tidspunktet for når du velger å benytte deg av cash-out og avslutte spillet ditt, spiller en vesentlig rolle og er noe som må vurderes nøye. Verdien av en cash-out endres nemlig kontinuerlig, og avhenger av sannsynligheten for at innsatsen din leder til enten tap eller profitt. Verdien av en cash-out avgjøres derfor ut fra den gjeldende situasjonen i kampen – på samme måte som oddsen stadig endrer seg under et live-bet.

Fordeler med cashout

Du får direkte tilgang til profitt (pengene kommer direkte inn på kontoen).

Hvis det er en stor risiko for at ting vil endre seg til det verre, for eksempel dersom laget ditt får rødt kort eller er det klart underlegne laget, så kan det være et smart valg å bruke cash-out funksjonen.

Det kan hende du har feiltolket analysen av kampen. Da har du en ekstra mulighet til å redusere et eventuelt tap ved bruk av en cash-out.

Ulemper med cash-out

Ved bruk av cash-out funksjonen bør du være klar over at bookmakeren ofte tilbyr deg et beløp som er lavere enn det egentlig burde vært.

Det hender du tar en feil avgjørelse underveis. Eks: Du velger å avslutte spillet underveis fordi du ikke tror det vil gå inn. Men så vinner laget ditt likevel. Da ender du opp med å tape på bruk av cash-out kontra å la spillet gå sin gang.

Cash-out kan ta bort noe av gleden og spenningen rundt en kamp du har spilt på. I stedet for å nyte kampen, kan det hende alt fokus rettes mot kontinuerlige vurderinger om du skal benytte deg av cash-out eller ikke.

Bookmakere som tilbyr cash-out

  • Bankonbet
  • Bethard
  • Betinia
  • Lilibet
  • Wazamba
Author image

Stig Lukas Berg

Skribent og eksperttipser
1148 Innlegg

Jeg har skrevet for OddsNet siden år 2000. I starten leverte jeg stort sett tennistips, og skrev blant annet omfattende forhåndsanalyser til Grand Slam turneringene. Opp gjennom årene har jeg trolig skrevet og postet 4-5.000 oddstips for OddsNet. I tidligere år slet jeg litt med å begrense meg, og tipsene/analysene ble veldig omfattende. Uttrykket: «Å fatte seg i korthet» har ikke alltid trumfet denne herremannen.

Ekspert på: Oddstips Forhåndsanalyser