• Sport:Hestesport
  • Land:Frankrike
  • Liga:Galopp
  • Kamp / utøvere:In Swoop – Sottsass
  • Tips/ utfall:Sottsass
  • Spillestopp:04.10.2020 16:05
  • Odds:1.90
  • Innsats:1
  • Selskap:NordicBet

 

Premiebeløp til vinner:£1,452,712
Antall hester i løpet :11
Distanse :1m4f
Underlag:Turf
Forhold: Heavy
Handikapløp:Nei
Klasse:Gruppe 1

Alder:3yo+

Qatar Prix de l’Arc de Triomphe eller bare de Arc som det kalles er det største løpet innen galoppverden å vinne. Løpes på galoppbanen Longchamp i Paris og er det et løp uten for galoppgale Storbritannina som man har fokus på så er dette løpet.

Løpet er over 2400 meter og løpet den første helgen i oktober. Løpet ble vunnet av 3-åringen Comrade i den første utgaven i 1920.

Alder er en snodig sak i dette løpet, men det viser egentlig bare når en galopphest er på topp i sin karriere eller hva vekt betyr i et løp. Hele 60 av løpene har blitt vunnet av en 3 åring, 47 av dem hingster og 13 hopper. Den eldst er seks år gamle hoppa Corrida vant dette løpet i 1937.

Nå skal statestikken ses ut ifra hvor mange som starter i de forskjellige aldersgruppene og det er en klar overvekt av 3-åringer i løpene.

Vekt fordi hester som er 3 år bærer mindre vekt enn hester fylt 4 år eller mer. Hopper får også en vekt lettelse i forhold til sine jevnaldrende hingster.

Raabihah bærer en vekt som er 10 pound lavere enn de eldre hingstene i dette løpet. Det betyr ganske mye i et løp over 2400 meter.

Dessverre så er det en hendelse rett før dagens løp som kaster en skygge over løpet. Treneren A P O’Brien sine hester (Japan, Mogul, Serpentine og Sovereign) er alle strøket fra løpet da tester viser at de har spor av de forbudte middelet Zilpaterol. I USA er midlet lovelig men ikke i Europa. Sannsynligvis så har de fått det gjennom foret. Gain Equine Nutrition som er ansvarlig for at foret er forurenset med Zilpaterol. En skandale og det miner meg om skandalen med den flotte travhesten Jag de Bellouet, som ble disket fordi foret var forurenset.

Været har også vært i fokus for det har kommet mye regn de siste dagene og bane er satt til heavy. Det store spørsmålet blir da hvilke hester trives med slike forhold og for hvem hester er det en ulempe.

Løpet store profil er hoppa Enable som har vunnet dette løpet to ganger. Skulle vinne for tredje gang i fjor med ble da slått av Waldgeist.

 

Jeg legger pengene min på en H2H duell hos Nordicbet.

I Group 1 Juddmonte Grand Prix de Paris ble In Swoop nummer to etter Mogul (som er strøkket fra dagens løp). Avsluttet meget bra på dagens bane. Skal ikke ha noe problem med dagens underlag, men må heve seg et hakk for å vinne dagens løp.

Pengene i denne H2H duellen legger på Sottsass som ble nummer tre i Arc i fjor. Har gjort noe meget gode løp på underlag som er tunge. Vant  Group 1 Prix du Jockey Club som er fransk derby i 2019 på den andre Paris galoppbanen Chantilly.

Var ute i  2020 Irish Champion Stakes, et gruppe 1 med utrulig høy klasse med i feltet var  Ghaiyyath og Magical på den irske galoppbanen Leapardstown. Nærmet seg både vinneren Magical og Ghaiyyath på slutten av løpet og var rett bak i mål. Nå tilbake på Longchamp i Paris og en tung bane, som jeg tror er perfekt for Sottsass.

Jeg mener Nordicbet har feil favoritt i denne H2H duellen.