Denne siden krever javascript
Bookmakere ->>>|10Bet|22Bet|888sport|Bet365|Betsafe|Betsson|Casino Winner|ComeOn|Guts|NordicBet|PinnacleSports|Rizk|Unibet
DISKUSJONSFORA

Øvrige » ON-prat

Tilbake til forum
Betraktninger om Oddsnetligaen
Gonzales21 Postet 05.02.2020 15:32 Regnskap
Endret
05.02.2020 16:00 Gonzales21

Etter å ha deltatt 2 sesonger i Oddsnetligaen føler jeg for å komme med noen synspunkter.

Hensikten med ligaen er jo at Oddsnet skal kunne presentere flere tips for sine brukere, men hvis tipsene ikke er gode nok, så fungerer jo Oddsnetligaen mot sin hensikt og det synes jeg at den gjør.
Det som bidrar til de dårlige tipsene er jakten på høyere odds, for å slå motstanderen. Dette har ført til at jeg flere ganger har lagt ut tips som jeg egentlig ikke har tro på, men følt meg tvunget til, for å oppnå høyere odds enn min motstander.
Jeg gikk igjennom den sesongen som nettopp er avsluttet og kom da fram til at 205 tips gikk inn, mens deltagerne hadde bommet på hele 266 tips. 

Jeg reagerer også på divisjonsinndelingen. Det skal være litt prestisje å være i Eliteserien og jeg synes det blir helt feil at halvparten i Eliteserien rykker ned etter hver sesong. Så mitt råd er kutt ut flere avdelinger på samme nivå. Ha en Eliteserie, 1. divisjon, 2. divisjon, 3 divisjon etc. med 6 deltagere i hver divisjon, der den som vinner rykker opp og sistemann rykker ned.

Jeg ville også ha gått bort fra at oddsen har noe å si, selv om man fortsatt skal skal ha en minsteodds på 1.80 på tipsene. Jeg tror det vil føre til at kvaliteten på tipsene blir bedre. Man kan se det på denne måten: Et tips som går inn er det samme som at man scorer et mål og hvis man bommer på et tips så slipper man inn et mål.

Jeg synes også det er litt urettferdig at ikke alle deltagerne har det samme utvalget å velge fra. Jeg ville ha gått vekk fra hjemmebane og bortebane og bare hatt en enkelt serie på 5 runder.  Da kan deltagerne velge fritt i alle objekter hele uka, med den begrensning at man ikke kan ha et tips på samme objekt som motstanderen (først til mølla prinsippet).
 Det er opp til deltageren selv hvor mange tips han vil legge ut i løpet av uka.

La oss ta et par eksempler:

Deltager A legger ut 7 tips i løpet av uka, 5 av tipsene går inn og han bommer på 2 (da kan man si at han har en målforskjell på 3).
Deltager B legger ut 3 tips og alle går inn (en målforskjell på 3). 
Deltager B vil da vinne oppgjøret og få 3 poeng og en målforskjell på 3-2.

Deltager A legger ut 4 tips og 3 går inn mens han bommer på 1 tips (målforskjell på 2).
Deltager B legger ut 2 tips og begge går inn (målforskjell 2).
Begge deltagerne får da 1 poeng og en målforskjell på 2-2.

Ved å ikke sette noe tak på hvor mange tips man kan legge ut i løpet av uka, så mener jeg at det er en større sjanse for at de beste tipserne vil vinne sin match. 


- Svar på innlegg
Re: Betraktninger om Oddsnetligaen
Kornboy Postet 05.02.2020 15:55 Regnskap
De fleste gidder ikke å lage så mange tips, selv på 2 tips så er analysene mangelfulle, men de gjør det godt i ON-ligaen likevel, for her er det ikke hvor gode spillene er som betyr noe. Jeg tror vi trenger en helt ny konkurranseform, det er mulig ON-ligaen har gått ut på dato.

http://www.youtube.com/watch?v=dztb6wqUVNg
- Svar på innlegg
Re: Betraktninger om Oddsnetligaen
EvilEye [email protected] Postet 05.02.2020 18:26 Regnskap
Dette er en debatt jeg ønsker velkommen. Gonzalez har rett i sine analyser, men jeg vil muligens ha litt andre løsninger/forslag. Det skjærer meg i hjertet at det ofte er de minst begrunnede tipsene som stikker av med de største premiene. Det alene burde være nok til forandringer. Personlig merker jeg at begrunnelsene i mine tips blir dårligere og dårligere. Jeg misset opprykk for to sesonger siden på et par/odde spill fra Serie C som jo bare er bingo, uten at det var noe begrunnelse. I stedet for å få flest mulig gode tips, må vi ikke premiere så absurd. ON må tåle å miste noen deltagere, og satse på at brukerne heller vil ha tre gode tips enn 25 dårlige. Det må bli attraktivt å delta, i stedet for å fallby seg for å flest mulig deltagere. Gonzales forslag til divisjonsinndeling, er bra. Jeg vil imidlertid beholde hjemme - og bortekamp-konseptet. En mulighet er at redaksjonen forkaster et tips. Hvis et spill skal bli godkjent, må det postes 24 timer før kampstart, og så får man 12 timer på å begrunne bedre. En annen ide er at det hver uke blir kåret et «Ukens tips» med 500 kr i premie. Om Stigis vinner alle rundene, er det bedre enn at premien går på rundgang. Antall krevde tips er for mange, spesielt ved hjemmebane og bortebane etter hverandre. Annenhver uke bør det være nok med et tips. En litt vill ide er å stå over en sesong, og arrangere en Champions League. Feks med 16 deltagere som spiller ren cup. Kanskje kan vi få Jan Svendsen til å legge ut odds. 5 deltagere fra Maratontabellen som har levert to av de siste tre sesongene med 20 tips. Fem plasser stemt frem av brukerne, og 6 fra redaksjonen. Uansett så MÅ ON ha en bredere redaksjonell dekning underveis i sesongen for å skape interesse. Denne debatten bør flere henge se på. Jeg tror det er stort rom for forbedring hvis flest mulig brunere kommer med sine forslag. EE
- Svar på innlegg
Re: Betraktninger om Oddsnetligaen
jel Postet 08.02.2020 18:57 Regnskap


Er enig i at ON-ligaen er modent for revisjon.

Og det som bør være hovedkriteriet for rangering er det som gjelder for kvalitet i all gambling:

TBP!


For de som er ukjent med begrepet står det for Tilbake Betalings Prosent. Er den over 100% går du med overskudd. Og motsatt.

 

Mitt forslag til endret opplegg:

-          6 deltagere i hver divisjon

-          Antall deltagere avgjør antall divisjoner. Rangeres div-1-2-3-4 osv.

-          Hver sesong over 10 uker

-          2 tips pr. uke

-          Med angivelse av innsats/units pr. spill f.eks. 1-10.

-          Løpende TBP avgjør plassering i hver divisjon.

-          Ikke Hjemme/Borte opplegg, man leverer tips med sikte på høyest mulig TBP ved sesongslutt.

-          En rykker opp, en rykker ned.

 

Hjemme/borte fungerer ikke godt:

-          Det legger opp til for mange taktiske varianter og elementer av flaks.

-          Avhengig av om man kan kalkulere med «ingen», «WO» eller tapt/vunnet bortespill.

-          Som er ganske ulikt fordelt i de ulike divisjoner, særlig «ingen» og «WO».

 

Tilleggsmuligheter:

-          Månedens oddsnetter blir den med best TBP/måned forutsatt et minste-antall tips. 5?

-          Årets oddsnetter er den med best TBP/år forutsatt et minste-antall tips. 25?

-          Endringen startes med en sesong der alle interesserte deltar, og deretter plasseres i divisjoner i forhold tiloppnådd TBP i startsesongen.

 

Forbedringspotensial ved denne endringen:

-          Taktiske tips i forhold til oddsnivå og H/B-kamp elimineres/reduseres betydelig.

-          Deltagerne har dobbelt så lang tid på å levere sin to tips pr uke.

-          Kvaliteten på tipsene blir helt sikkert bedre.

-          ON kan (i beste fall) sørge for at alle tips i ligaen utstyres med tipserens løpende TBP som gir bedre infotil dem som følger tipsene.

 

Prisverdig av Gonzales21 å sparke i gang denne debatten. Og jeg er enig vurderingene av hva som ikke fungerer. Men IKKE i forslag til løsning.

Gonzales21 har sjekket at 205 tips i siste sesong gikk inn, mens 266 var bom. Og konkluderer (indirekte) at det resultatet ikke var noe særlig.

Den konklusjonen er feil. Hvis man ser på TBP for alle tips forrige sesong var den vel 104%. Gitt at innsats pr. tips var den samme, f.eks. 1 unit.

104% TBP er slett ikke dårlig. Og TBP hadde garantert vært enda bedre, om ikke tipperne (som Gonzales21 korrekt påpeker) måtte valgt «tvungne» høye odds som de egentlig ikke trodde på. Ref. H/B forutsetningen.

Dermed gjentar jeg: TBP som rangeringskriterium er det riktige.

 

jel

 

- Svar på innlegg
Re: Betraktninger om Oddsnetligaen
rokken Postet 09.02.2020 16:14 Regnskap
Jeg er absolutt enig i mye av det som jel foreslår her. Imidlertid skjønner jeg ikke helt dette med innsats 1 - 10 units og to spill i uken. Ingen vil vel da legge seg under 10 units i innsats pr spill? Vi vil altså få flatt spill på alle slik som nå.

For å demme opp for dette ser jeg for meg en begrensning i antall units tilgjengelig pr uke, f eks 10. Da kan spilleren fordele disse som han vil. Dess flere spill, dess færre units pr spill. Spilleren kan da utføre sitt spill etter sitt eget system, f eks flatt, progressivt osv.

Hvorvidt TBP skal være kriteriet har jeg forsåvidt ikke gjort meg opp noen mening om. Her kan man tenke seg at total tilbakebetaling vil være et like godt alternativ. 

Ser også for meg i tilleg et cupspill i ny og ne, hvor to og to spillere møtes til dyst på ukesbasis, hvor vinneren går videre og taperen blir slått ut. For eks de 32 beste i seriespillet kvalifiserer seg tl denne turneringen.

rokken
- Svar på innlegg
Re: Betraktninger om Oddsnetligaen
jel Postet 10.02.2020 09:07 Regnskap

Kort om TBP.

Rokken:

"Imidlertid skjønner jeg ikke helt dette med innsats 1 - 10 units og to spill i uken. Ingen vil vel da legge seg under 10 units i innsats pr spill? Vi vil altså få flatt spill på alle slik som nå."

Noen vil kanskje det. Men det er ikke optimalt spill. De fleste vil regulere innsats ut fra to kriterier:
- Oddsnivå
- Hvor bra man mener spillet er.

Jo lavere odds, jo høyere innsats.
Jo høyere tro på spillet (grad av verdi), jo høyere innsats.

De som leverer gode tips og i tillegg behersker riktig innstatsnivå vil raskt skille seg ut i toppen i en TBP-rangering.

Og det er total TBP over en sesong (20 spill) som gjelder.
- Svar på innlegg
Re: Betraktninger om Oddsnetligaen
Kornboy Postet 10.02.2020 10:13 Regnskap
Dere tenker altfor avansert, de fleste som er med i ON-ligaen nå er ikke interessert i å skrive mer enn de faste 2-3 setninger to ganger i uka med flat Innsats. Mitt forslag vil være å avvikle hele ON-ligaen og starte en ny konkurranse slik som konkurrende sider har hvor det gjelder å være aktiv for å kunne oppnå noe. Slik det er nå så er det de minst aktive som soper med seg mest premier og det er ikke slik det bør være.

Bort med ON-ligaen og inn med måneds-konk hvor man må være aktiv!

http://www.youtube.com/watch?v=dztb6wqUVNg
- Svar på innlegg
Re: Betraktninger om Oddsnetligaen
jel Postet 10.02.2020 17:50 Regnskap

Kornboy:

"Dere tenker altfor avansert, de fleste som er med i ON-ligaen nå er ikke interessert i å skrive mer enn de faste 2-3 setninger to ganger i uka med flat Innsats."

Og det kan de fortsette med.

Mitt forslag er ikke "avansert". Ikke forhold til ON-ligaen som den er nå. Men en forbedring.

- ONL: Alle tips må begrunnes. Ikke endret mitt forslag. 2-3 setninger eller mer utfyllende er den enkeltes valg.
- ONL: Man må nå legge inn innsats (units). Ikke endret i mitt forslag. Noen legger inn flat, men de fleste varierer.

Dette derimot er en vesentlig endring:
- Man må legge to tips pr. uke som nå, men har hele uken å gjøre det på.
- Dvs at man kan bruke det beste man har å by på gjennom en hel uke, ikke halve uken som nå avhengig av H/B-kamp.

Det vil garantert øke kvaliteten på tipsene.

jel


- Svar på innlegg
Re: Betraktninger om Oddsnetligaen
Kornboy Postet 10.02.2020 18:13 Regnskap
Så den eneste forskjellen i ditt konsept er at man fjerner hjemme og bortekamp? Det vil jo fortsatt bli taktisk i forhold til odds, man venter kanskje for å se hva den andre kommer med og spiller på høyere odds enn man hadde tenkt på kamper man egentlig ikke vil.

Man bør være litt strengere når det gjelder analyser, folk trenger ikke å skrive store stiler, men å lime inn en tabell og skrive at lag A bør vinne fordi de er bedre enn lag B holder ikke!

http://www.youtube.com/watch?v=dztb6wqUVNg
- Svar på innlegg
Re: Betraktninger om Oddsnetligaen
jel Postet 10.02.2020 18:39 Regnskap
Nei Kornboy, slik blir det ikke.

Man måles på TBP gjennom hele sesongen, ikke i forholde til hva den enkelte oppnår hver uke.
Derfor blir også valg av tips knyttet til TBP over 10 uker, ikke til enkeltrunder.

Krav til analyser er jeg helt enig i at kan diskuteres.


- Svar på innlegg
Re: Betraktninger om Oddsnetligaen
Kornboy Postet 10.02.2020 18:44 Regnskap
Ok, da henger jeg bedre med :-)

http://www.youtube.com/watch?v=dztb6wqUVNg
- Svar på innlegg
Re: Betraktninger om Oddsnetligaen
Black Postet 17.02.2020 14:20 Regnskap

Oddsnett-liga som serie og cup

Har fulgt med på diskusjonen fra sidelinjen. Jeg tror den største utfordringen for konkurransen Oddsnet-ligaen er at det blir ofte mange kamper uten betydning for deltagerne og det ofte etter kun noe få kamper i serien. I tillegg så er selve divisjonsspillet med tre nivåer også med å drepe motivasjon for spillelysten, er min påstand.

Mitt forslag er slik: Første del er en serie hvor alle spiller i samme serie og til slutt et cupspill basert på plasseringen seriespillet

Seriespillet.
Alle spiller i den samme serien og ikke slik som i dag, hvor man har delt opp i divisjoner. En spiller fortsatt to spill hver uke, men hver deltager må sette et spill i perioden mandag til torsdag, mens det andre spill må spilles i perioden fredag til søndag. Fortsatt samme oddsintervall på spillet:1.80 til 5.00. Poeng er lik oddsen på spillet, går ikke spillet inn så får man minus poeng som er lik valgt odds på spillet. Det vil si spiller man et spill til 5.0 i odds, så får man 5 minus poeng hvis spillet ikke går inn og 5 poeng inn hvis spillet går inn.

Cupspillet
De 8 øverste på tabellen etter 7 uker og 14 spill, møtes i H2H duell. Nummer 1 møter nummer 8 på tabellen. Nummer to møter nummer syv på serietabellen og så videre. Nummer 1 får fordel av å ha hjemmebane og setter sine to spill i perioden fredag til søndag. Det er fordeln ved å ende øverst på tabellen. Minus poeng igjen når spillet ikke går inn, ved uavgjort så går den laveste rangerte fra seriespillet videre, slik i tilfellet hvor det blir uavgjort mellom spiller nummer 8 på tabellen og spiller nummer 1 på tabellen, så går spiller 8 videre. Det er fordel ved å ha bortebane.

 

De åtte neste på serie tabellen (spiller nummer 9 til 16) møtes til kvartfinale. Spiller nummer 9 alltid hjemmebane.

Slik forsetter man til det ikke er flere spillere igjen på serietabellen med gruppe på åtte spillere, som møtes  i

kvartfinale, semifinale, bronsefinale og finale i cupspill. Den som kom øverst på serietabellen skal alltid ha fordel av å få hjemmebane i cupspillet, det betyr spiller nummer 1 alltid vil spille på hjemmebane, mens spiller nummer 8 alltid vil få bortebane i cup spillet.


Kvartfinalen, semifinalen og finalen
Taper man kvartfinalen, så er man ferdig spilt etter 8 uker, men de som taper semifinalen i uke 9, spiller bronsefinalen i finaleuken 10 og den som vinner bronsefinalen vinner en pengepremie. Det skal alltid være slik at den høyeste rangerte spilleren (fra seriespillet) skal møtes den laveste rangerte i kvartfinale, semifinale og finale og ha fordel av hjemmebane. Rangering er plassering på serietabellen.

Spill forslag og sponser.
I seriespillet må minst et spill være fra hver av sponsorene, det vil si 3 av spillene. Spillere som ikke innfrir sponser kravet får sitt høyest spill som har gått inn satt til minus i seriespillet.
Kun et forslag på premiestukturen, vet ikke hvor mye penger som er tilgjengelig til premie.

Premie

Nr

11000

6250

2750

20000

 

32

1

5000

3000

1000

 

 

8

2

2500

1500

750

 

 

8

3

2000

1000

500

 

 

8

4

1500

750

500

 

 

8

Det betyr at det kan være med 32 spillere i opplegget over. Spillere på nivå 4 i cupspillet, hvor de fire som taper kvartfinalen må kvalifisere seg for neste sesong av oddsnet-ligaen, hvis det er flere som ønsker å delta neste sesong.

Fjerne oddsnett topp scorer premien og de som blir trukket ut for å levere nok spill fra sponser.

 

Kvalitet på tipset og oddsene

Krav til kvalitet på spill forslaget. Alle ønsker de god spil forslagene velkommen og de som ikke holder vann, får spillet kansellert. Likevel så er oddsnet-ligaen en konkurranse og det vil naturligvis være det førende for spilleforslaget og oddsen man leverer til oddsnet-ligaen, noe annet vil være dumt. Oddsnet-ligaen er først fremst en konkurranse.


People who care too much about the way they look are bad gamblers.
- Svar på innlegg
Re: Betraktninger om Oddsnetligaen
Kornboy Postet 17.02.2020 15:15 Regnskap
Støtter forslaget ditt 100%, Black.

Noen ser ut til å glemme at dette er en tipse-konk hvor man skal argumentere for sine valg, ikke bare en tippe-konk, dessverre har det blitt slik at de "lateste" er de som blir premiert best. Det må jo ta slutt.

http://www.youtube.com/watch?v=dztb6wqUVNg
- Svar på innlegg
Re: Betraktninger om Oddsnetligaen
jel Postet 17.02.2020 17:36 Regnskap

Fint at det kommer synspunkter på temaet ON-ligaens fremtid!
Det understreker hovedpoenget fra oss som har engasjert oss i temaet: ON-ligaen er moden for revisjon.

Uten å gå i detaljert diskusjon på hva som er beste løsning for fremtiden, drar jeg noen generelle betraktninger fra to forskjellige perspektiver:

Hva er motivasjonenen for oss som leverer tips?

Jeg kan ikke snakke for andre enn meg selv, men jeg legger vekt på dette:
- Å levere best mulig tips over tid.
- Å levere best mulig tips ut fra de muligheter jeg ser, uten å måtte ta taktiske hensyn til motstanderens tips.
- At mine prestasjoner blir rangert i et langsiktig perspektiv.
- At jeg får flest mulig "klikk" på mine tips, fordi de faktisk er interessante å følge.
- At jeg kan hanke inn en premie i ny og ne er fint, men det er ikke hoveddrivkraft for meg.

Hva er motivasjonenen for de som følger tips?
- Selvsagt primært at de har tro på tipseren.
- Slik tillit bygges opp ved at tipseren leverer gode resulteter over tid.
- Særlig når gode resultater over tid kan dokumenteres.

Jeg er dermed sterk tilhenger av opplegg som baserer seg på at alle kortsiktige taktiske vurderinger (H/B-kamp, valg av høy/lav odds pga sesong-resultat osv) elimineres.

Jeg tror ON blir mer relevant for både tipsere og brukere (og ja, det er selvsagt overlapping mellom gruppene) dersom kvaliteten på tipsene økes, med naturlig konsekvens at mengden reduseres.

jel

- Svar på innlegg
Re: Betraktninger om Oddsnetligaen
Moderator Postet 17.02.2020 18:24 Regnskap
Endret
17.02.2020 18:26 Moderator

Hei!

For det første - takk for tålmodighet under en tid som har vært mindre bra for OddsNet. Som alle er klar over har vi i drøye 2,5 måneder slitt med store tekniske utfordringer, men nå i dag har vi blitt fortalt at alt skal fungere igjen. Som nevnt tidligere oppstod disse problemene under det første lille steget for å fornye hele OddsNet til en mye mer moderne og mobilvennlig side, og vi både tror og håper at alt både vil se og bli bedre når vi til slutt kommer i mål. 

Når det gjelder OddsNetligaen er det her mange veldig gode og konstruktive forslag. En utfordring som er nevnt i tråden er å ikke gjøre det for komplisert - jo enklere å forstå, jo lettere er det nok å delta. Samtidig er det helt klart et ønske om kvalitet. Et annet punkt som vi som jobber med siden også må tenke på, er det rent tekniske. Det meste som er tatt opp er nok mulig, men saker vil nok ta litt tid. Sannsynligheten er derfor relativ stor for at det ikke vil skje så veldig store forandringer til kommende sesong, men at vi fra sesong 47 kanskje kan få tid til å gjøre større endringer. En annen mulighet er store endringer i forbindelse med at siden etterhvert relanseres i ny drakt.

Det blir selvsagt umulig å imøtekommende alle ønsker, men en slags gylden middelvei bør være mulig å finne uten at det blir for komplisert.

Fortsett gjerne å diskutere og komme med forslag i denne tråden. 

Mods (ja, vi er to)
- Svar på innlegg
Re: Betraktninger om Oddsnetligaen
balo Postet 03.03.2020 18:52 Regnskap
Litt enig med Gonzales om at oddsen kan senkes litt.
F.eks mange av de gode spillene jeg vanligvis spiller er mellom 1.60 og 1.80, da med en litt høyere innsats. 

Ellers mange gode forslag her.
- Svar på innlegg
Re: Betraktninger om Oddsnetligaen
Moderator Postet 08.03.2020 21:00 Regnskap
Til sesong 46 har vi gjort følgende endringer:

*Spill med to forutsetninger godtas, så spill ala "Begge lag scorer" og "U til pause og H til slutt" godtas.

*Minsteodds er senket til 1,60

Se ellers reglementet: https://www.oddsnet.com/default/page/view/i/75
- Svar på innlegg

Unibet - Hent Bonus! ComeOn - Hent Bonus! NordicBet - Hent Bonus!