Denne siden krever javascript
Bookmakere ->>>|10Bet|22Bet|888sport|Bet365|Betsafe|Betsson|Casino Winner|ComeOn|Guts|NordicBet|PinnacleSports|Rizk|Unibet
DISKUSJONSFORA

Øvrige » ON-prat

Tilbake til forum
Johaug utestengt i 24 mnd
Løk Postet 15.10.2016 00:13 Regnskap
Et aldri så lite fremsyn her fra Løk.

For to vikkå siden: Alle på landslaget var enige om at det er utøverens sitt ansvar hva man får i seg.

Men oooops, vår største kvinnehelt tester positivt på steroider. La oss gjøre som sist, skyld på legen.
Legen med 36 års erfaring som dro på et italiensk apotek og kjøpte en salve mot munnsår. På pakningen (som beleilig nok) er borte sto det Doping inne i et forbudsskilt. Dette kan legen med 36 års erfaring ikke erindre å ha sett. På tuben står det Clostebol med ganske stor skrift, dette har ikke legen registrert. Ei heller Johaug som stolte blindt på legen og måkte tilsynelatende salven utover sin solbrente leppe, uten å dobbeltsjekke eller trippelsjekke noe som helst. Legen med 36 års erfaring mente også det ikke var nødvendig å undersøke dette produktet han aldri hadde hørt om nærmere, han hadde jo lest litt på esken...

Nordmenn sluker dette rått, resten av langrennsverdenen ler seg i hjel. Akkurat som vi hadde gjort hvis dette var en finne, tysker eller hva som helst. Ingen norske journalister stiller spørsmål ved historien til langrennsdronninga uten astma som bruker astmamedisin i stor skala. Hun var jo så lei seg og gråt og greier. Therese fra Dalsbygda har ikke gjort noe galt.

Hvis denne idiotiske forklaringen faktisk er sann, er både legen og Johaug så blåst i toppen at et par år på sidelinjen faktisk er fortjent.

Hvis Johaug kun får et par mnd og dominerer sesongen i kjent stil, vil hele langrennssporten bli en parodi og utlendingene vil ha rett i at Norge får fordeler. Den internasjonale interessen vil bli enda mindre og jenta med den sjarmerende dialekta vil få tyn overalt hvor hun drar. Med unntak av i Norge da. Her er det allerede opprettet støttegruppe på Facebook med mange tusen navlebeskuende idioter med nisselua tredd så langt ned i panna at den gror fast i munnsåret.
Ukritiske tosker som i alle år har sett ned på russere, tyskere, italienere, østerrikere og det som verre er.

Gud hjelpes, la henne få straffen sin, sone den og komme tilbake med eller uten salve om to år.
Eller nekte henne å dra til mesterskap, som Esthen O. Sæter vil med alle dopere. Unntatt Therese da. Den sjarmerende jenta fra Dalsbyga.

Mvh
Løk - Moralens vokter og langrennssportens venn


The King of Pling
- Svar på innlegg
Re: Johaug utestengt i 24 mnd
Black Postet 15.10.2016 00:52 Regnskap
Esthen O. Sæter er en merklig skrue.

Det hele er flaut for Norge. Hvis apotek historien skulle være sann så er det direkte pinlig for Norge at man ikke har laget rutiner for dette. Det er nesten ikke til å tro at man er så amatører(idioter) på et slikt område som er i fokus hele tiden.

Historien er ikke formidlende når man skal måle ut straffen, men jeg vil ikke spekulere hvor lenge Johaug blir borte fra langrenn.

Hvis historien ikke er riktig så beveger vi oss inn i en verden som kaster en lang skygge over en idrett som jeg elsker å følge med på. Vi så hvordan gikk det i Finland, jeg håper vi ikke havner der.People who care too much about the way they look are bad gamblers.
- Svar på innlegg
Re: Johaug utestengt i 24 mnd
gummii Postet 15.10.2016 00:53 Regnskap
Takk!! For meg er det Trine Hattestad i reprise!! Vi nordmenn gjør aldri noe galt!!
- Svar på innlegg
Re: Johaug utestengt i 24 mnd
Verdispeller Postet 15.10.2016 08:31 Regnskap
Janteloven lever i beste velgående ser jeg. Løk du virker for meg som en mega bitter type som antakelig ikke har noen bakgrunn fra idrett overhodet. Klassisk netttroll fyr som mest sannsynlig bor hjemme i kjellerleiligheten til mor og far og elsker "oppmerksomheten" du får fra likesinnede på forum som dette.

Ingenting som tyder på noe større skandale dette her. Inkompetanse ja, konspirasjon ala Finland for noen år tilbake? Definitivt nei.

Og før du begynner med dine sedvanlige personangrep på meg kan jeg fortelle at jeg har vært på et relativt høyt nivå i fotball med bla to NM titler for Skeid som junior så jeg vet litt hva jeg snakker om når det kommer til idrett og prestasjonsfremmende midler.
- Svar på innlegg
Re: Johaug utestengt i 24 mnd
Black Postet 15.10.2016 10:09 Regnskap
Du får lese deg opp på janteloven før du begyner å tråkke på andre.

Det er forholdvis mildt det som er blitt sagt her og på TVen er det kommet mye sterkere utsagn enn noen her har uttrykket.

 

Det du må forstå at dette er dypt alvorlig for norsk skiidrett og det er min sammenligning kommer med Finland hvor langrenn mistet sin status.

 

For meg er det helt ubegripelig at en lege som Fredrik S Bendiksen med sin bakgrunn kan gjøre en slik feil, helt ubegripelig.

 

For meg er det helt ubegripelig som så mange har sagt at man gå inn på et apotek i utlandet å kjøpe salve som er merket med ordet doping og ikke sjekke innholdet salvens innhold mot WADAs doping liste, helt ubegripelig.  

At man på direkte spørsmål fra Johaug om det trygt å bruke salven sier Ja, det er helt ubegripelig.


People who care too much about the way they look are bad gamblers.
- Svar på innlegg
Hvem skal utøveren spørre?
EG Postet 15.10.2016 11:04 Regnskap
Dersom utøveren ikke kan stole på legen, hvem skal utøveren spørre da?

La oss forutsette at den historien vi er blitt fortalt, er korrekt i hendelsesforløp.

Ja, Therese Johaug har et selvstendig ansvar som utøver å sjekke opp sine egne medikamenter. Det er vanskelig dersom en ikke kan stole på legen, som skal være ekspert, men hvor ellers skal utøveren henvende seg?

Enig med Black, fullstendig uforståelig at en lege, som skal være spesialist på dette området og med svært lang fartstid, bare går til hvilket som helst apotek i utlandet, handler det første og beste medikamentet, overser klare advarsler på pakningen, lar være å kontrollere innholdet, men likevel kan anbefale utøveren dette medikamentet. Hva slags ekspertise er dette?

Ledelsen i Skiforbundet. Har de ikke et kvalitetsbasert system for hvordan en lege skal handle når utøveren får et nytt medikament og behandling? Et system hvor individuelle feil, enten det nå er legen eller utøveren som gjør disse feilene, kan fanges opp? Har legen brutt et slikt system?
Dersom et slikt system ikke finnes, så må dette være toppen på amatørskap og ledelsen i Skiforbundet er å klandre og det må få konsekvenser også på ledelsesnivå.

Ut i fra forutsetningen om at hendelsesforløpet er korrekt, er utøveren, Therese Johaug, den som er minst å klandre. Likevel, hun må ta sin straff. En annen sak er hvordan en slik straff vil bli oppfattet i utlandet i forhold til Norges rykte som dopnasjon. Er straffen mild for utøveren, hvordan vil det oppfattes? Motsatt, dersom straffen er streng, er den likevel rettferdig?

Jeg er enestående:
Jeg forstår noe ingen andre forstår - min egen humor
Jeg er enestående:
Jeg gjør noe som ingen andre gjør - jeg ler av mine egne vitser
- Svar på innlegg
Re: Hvem skal utøveren spørre?
jel Postet 15.10.2016 18:48 Regnskap
"Dersom utøveren ikke kan stole på legen, hvem skal utøveren spørre da?"

Ja, det kan man jo lure på EG. Eller......

Faktum er at nettop legen har vært en drivende kraft bak utallige dopingsaker gjennom tidene. Om man kunne komme unna med å legge ansvaret på legen, viille en hel hærskare dopere gått fri.

Derfor er ansvaret (naturlig og helt riktig) lagt på utøveren selv.

For nordmenn og alle andre.
- Svar på innlegg
Re: Hvem skal utøveren spørre?
EG Postet 15.10.2016 18:54 Regnskap
Ja, Therese Johaug som utøver har et ansvar. Hun har ikke gjort selvstendige undersøkelser omkring legemiddelet. Derfor må det reageres også mot henne.
Men som sagt, i denne saken, under forutsetning av at hendelsesforløpet stemmer, så er hun den MINST skyldige.

Jeg er enestående:
Jeg forstår noe ingen andre forstår - min egen humor
Jeg er enestående:
Jeg gjør noe som ingen andre gjør - jeg ler av mine egne vitser
- Svar på innlegg
Re: Hvem skal utøveren spørre?
Kornboy Postet 17.10.2016 14:39 Regnskap
Dette er tragisk for Norge uansett. Enten forteller de sannheten, noe som er både pinlig og tragisk på samme tid, eller så sitter de der å lyver, og det er enda mer tragisk. Nå sa vel Johaug i Sundby-saken at utøverne selv er ansvarlige for ting de stapper i seg, men det gjaldt tydeligvis ikke her, vet faktisk ikke om jeg har veldig mye sympati for henne, det virker som at hele befolkningen støtter Therese, mens Sundby nesten sto alene, slik det føles ihvertfall.

http://www.youtube.com/watch?v=dztb6wqUVNg
- Svar på innlegg
Re: Hvem skal utøveren spørre?
Thomas Z Postet 20.10.2016 19:13 Regnskap
Så sant hendelsesforløpet er slik det fremstilles, er astma-saken i større grad et forsøk på å skaffe seg en fordel med å bruke noe som i beste fall er i gråsonen. Norsk skisport blir aldri den samme igjen etter dette året, uansett resultater. Vi er ikke lenger en "ren" nasjon og dopingspørsmålet kommer til å henge over norske løpere som presterer i løypa, dessverre.
- Svar på innlegg
Re: Hvem skal utøveren spørre?
Løk Postet 23.08.2017 18:51 Regnskap
Fremsynet var feil, ble jo bare 18 mnd. Rent praktisk blir det ikke store forskjellen, men nå kan hun få med seg Skarverennet og Blinkfestivalen.

Om ikke annet er hun frifunnet av Esthen O. Sæther, Halvard Flatland oppfordrer til boikott av OL, landslagsledelsen er i sjokk, hovedpersonen fastholder at hun ikke kunne gjort noe annerledes og den blinde/dumme/udugelige/korrupte (velg det som passer) legen er borte vekk i en sekk.

Ses i VM 2019. Vi kan jo bruke ventetiden på å anklage russere, finner, tyskere, amerikanere, franskmenn og et par svensker mens vi kyler ventolin inn i alle kroppsåpninger.

God jul.

Mvh
Løk

The King of Pling
- Svar på innlegg

Unibet - Hent Bonus! ComeOn - Hent Bonus! NordicBet - Hent Bonus!