Denne siden krever javascript
Bookmakere ->>>|10Bet|22Bet|888sport|Bet365|Betsafe|Betsson|Casino Winner|ComeOn|Guts|NordicBet|PinnacleSports|Rizk|Unibet
DISKUSJONSFORA

Øvrige » Bookmaker

Tilbake til forum
Betsafe - not so safe. Robbet for 72 000,-
ThomT Postet 04.04.2018 09:21 Regnskap

Hei,

Har en utrolig kjip opplevelse med Betsafe hvor jeg sitter igjen med svarteper uten noen som helst rettssikkerhet. Jeg ønsker å advare folk mot selskapet generelt, men spesielt gjøre folk oppmerksom på hvilken enorm risiko det er å ta i mot bonuser fra Betsafe. Man må også kunne anta at samme praksis gjelder for selskaper som for eksempel Betsson og Nordicbet da alle disse tre selskapene som er nevnt her nå har samme eier. Mitt råd (om du bruker disse selskapene): Aldri ta i mot bonuser fra dem!

 

Her er saken og jeg mener at faktum er beskrevet på en riktig og objektiv måte:

  • I forkant av OL åpnet jeg konto hos Betsafe. Jeg satt totalt inn 30 000,- kr og mottok da 10 000,- kr i bonus fra Betsafe.
  • Jeg har aldri hatt konto hos Betsafe før.
  • Jeg er singel (mann) og bor alene. Har bodd på samme adresse alene i mange år. På adressen har det ikke bodd noen tidligere samboere eller noe som f.eks har hatt konto på Betsafe før.
  • Jeg deler arbeidsplass og IP-adresse med ca 500 andre personer (stort selskap i Oslo)
  • Jeg og flere kompiser har ofte en felles møteplass («Spillstugun») hvor vi møtes for å se fotball, trav eller annen sport. Samt ta en pils eller to og eller bare for å prate «piss».
  • Jeg er kjent med at en annen person i min omgangskrets også benyttet seg av tilbudet om 10k i bonus fra Betsafe. Denne bonusen snakket vi om sammen og han hadde heller ikke konto hos Betsafe da han ikke er så spillinteressert som meg.  
  • Vi gjør spill på hver vår kant og av og til fra samme lokasjon når vi er sammen og ser sport. Vi diskuterer selvsagt spill, fotball og trav sammen og vi har kanskje gjort 2-3 like spill. Det utgjør nok om lag 1 % av mine totale spill fra min egen konto. Ergo er vi ikke akkurat et syndikat som gjør de samme spillene. Han har gjort sine spill for egen risiko og regning og jeg har gjort mine spill for egen risiko og regning. Punktum.
  • Kompisen min tapte innskuddet (10k) og bonusen sin (10k) mens jeg gjorde det betraktelig bedre. Spilte meg opp til totalt 102k. Så kommer problemet: Jeg anmoder om et uttak og da kommer det en mail til både meg og kompisen min hvor Betsafe peker på at det er brukt samme IP for enkelte av spillene. Betsafe justerer kontoen min med 72 000,- kr, altså da ned til 30 000,- kr som er innskuddet mitt fra starten av.
  • For ordens skyld; kompisen min om lag 3-4 km og 5-6 t-banestopp unna meg. Han er en av flere som samles ofte for noe sosialt. Betsafe argumenterer med at kontoen ble åpnet med kort mellomrom og at spillmønsteret er likt. Det er jo helt utrolig: Ja, vi liker begge fotball og trav. Og ja, vi snakket om den «gode» bonusen til Betsafe sammen og da er det ikke unaturlig at vi begge åpner konto der. Vi åpnet den ikke samme dag eller fra samme IP-adresse engang. Vi satt på forskjellige lokasjoner både da og da vi gjorde innskuddene våres. Selvsagt mange andre spill er også gjort på egen lokasjon hvor den andre ikke har vært.

 

Jeg kan forstå at bookmakere må forhindre at personer oppretter x antall konti på familiemedlemmer osv for å utelukkende ta mest mulig bonuser. Dette tilfellet her derimot er i mine øyne helt sykt. Vi er to kompiser som på hver vår kant har åpnet konto hos Betsafe. Vi bor ikke sammen, men vi er ofte sosiale sammen. At vi har to ulike bostedsadresser kan dokumenteres. Begge har bodd på våres respektive adresser i lang tid. Kompisen min har samboer også. Det er helt utrolig hvilken beslutningen som er fattet og attpåtil gjorde Betsafe dette uten noen forespørsel eller undersøkelser. Mailen kom med beskjed om at avgjørelsen deres var «endelig». Så her står man uten noen form for rettssikkerhet. Jeg tok ut de resterende 30 000,- kr i frykt for å miste dem også.

 

Avslutningsvis vil jeg kommentere at jeg normalt ikke bruker europeiske bookmakere pga limitering. Den diskusjonen går jeg ikke inn på her nå, men det er selvsagt et annet aspekt hos de nevnte bookmakerne. Det var også en frustrasjon da bonusen på 10k ble tatt for omsetningskravet var vanskelig å oppfylle ettersom man ikke fikk satset noe særlig gjaldt også fotball i de større ligaene).

 

Saken blir også oversendt norske og svenske medier. Det er på tide at folk blir godt opplyst om hvilken praksis selskapene legger til grunn og hvilken fortolkning av sine egne (bonus)vilkår selskapene gjør. Jeg synes det er en skammelig og spekulativ måte å drive «business» på og jeg mener den er så langt fra kundevennlig og dermed bærekraftig som det går an å komme. Det paradoksale er at selskapene tror de klarer å legge tilstrekkelig politisk press slik at man åpner opp for en lisensordning i Norge. Jeg tror slike saker som denne gir kraftig rekyl på troverdigheten / seriøsiteten til utenlandske bookmakere generelt. Det er problematisk at man hos flere av disse bookmakerne ser reklame hvor kamerater tilsynelatende sitter sammen og spiller mens man ser en fotballkamp. Det er en oppfordring til at spill skal være en sosial greie og noe man kan gjøre sammen med venner. Men på den andre siden når man har vinnende kunder, som har brukt samme IP-adresse på enkelte spill, bruker det som en anledning for å gå inn og fjerne alle gevinster til vedkommende. Det er også et paradoks og en fryktelig skivebom fra spillselskapet Betsafe.  

 

Videre skal sake drøftes med norsk advokat for å se på hvilke muligheter man har til å gå etter selskapet. Jeg kan dokumentere alt som står ovenfor og jeg mener Betsafe sin fortolkning av eget regelverk (maks 1 bonus per enhet / IP) er feil. Det står ikke noe i vilkårene deres om at det er en forutsetning at absolutt alle spillene gjøres fra en unik IP. Det er det de legger til grunn for denne beslutningen. Det vil i så fall medføre at det er risikosport å motta bonuser fra disse aktørene: Enten taper du pengene eller så vinner du og blir senere fratatt alle gevinster (så lenge de kan peke på at du har spilt fra en IP som du i en periode har delt med en annen kunde hos dem).

- Svar på innlegg
Re: Betsafe - not so safe. Robbet for..
lopse Postet 04.04.2018 12:26 Regnskap
Ta en titt på mitt innlegg vedr disse luringene litt lenger ned på siden.
- Svar på innlegg

Unibet - Hent Bonus! ComeOn - Hent Bonus! NordicBet - Hent Bonus!