Startlistorna har precis kommit så mycket kan hinna ändras fram mot lör-sön så detta är mina första tankar ang omgången och ni gör i vanlig ordning vad ni vill med raderna jag skriver.
Först lördag eftermiddag/kväll vet vi om jag var rätt eller fel ute ang omgången ...

 

V75-1: STOELITEN 1640M AUTO

4 DOUBLE EXPOSURE blir en förmodad megalampa här men det skiter jag i.
Detta sto bara älskar jag alltså, hon är helt enkelt för bra när hon endast möter ston som det är nu, en jävla pansarvagn helt enkelt.
Årsdebuten avklarades på finfint sätt i Kalmar där hon vann före fina Copenhagen Cup-vinnaren Heart Of Steel.
Bombade till spets och sen var årsdebuten avklarad i ett nafs, man såg kusken Johan Untersteiners leende lång väg, denna märr gillade han

Gillar även att detta lopp ligger som v75-1, onödigt många streck kommer slösas här av spelarkåren bara för att man är totalt livrädda för att kliva av redan i första loppet, man söker efter alla möjliga spöken och demoner
Om ingen negativt på något sätt dyker upp under veckan så kommer jag spika Double på exxakt allt eget jag lägger denna underbara helg, det finns betydligt sämre favvar i andra lopp

Streckas: SPIK 4 DOUBLE EXPOSURE

 


V75-2: KLASS 2, 2140M AUTO

8 DON FANUCCI ZET har jag vrålat STENKLART på sedan jag fick veta att han skulle starta i denna final och innan jag visste spåret.
Jag kommer inte ändra mig nu heller, bricka 8 är iskallt såklart i finaler där man inte får någonting gratis men är han i närheten av prestationen från spets senast i KONUNG GUSTAF V:S POKAL så vinner han detta oavsett upplägg.
Han är ett huvud från att vinna loppet och någon Aetos Kronos, Green Manalishi, Click Bait lr Power finns inte i detta fält iaf

Läget som sagt är inget roligt såklart men samtidigt kanske det drar ner streckprocenten liiiiite iaf.
Spelarna vill nog gärna hitta grejjer emot här vilket jag bara älskar.

Visst att spika både Double Exposure och Don Fanucci Zet är ju inget man bankar sig på sin håriga bringa över och jublar då båda lär bli favvar men vafan, det är efter Harpers som degen ska delas ut och jag kommer ha med flera ostreckade på detta lir.

Streckas: SPIK 8 DON FANUCCI ZET

 


V75-3: SILVERDIVISIONEN 2140M AUTO

Älskar silverloppen och nu jävlar behöver vi en smällkaramell av guds nåde efter dom två inledande spikvinnarna
Här plockar jag med precis hela högen och sätter mig bakåtlutad och ser när megalampan 6 VERY KRONOS kommer göra bort sig med galopp

Gillar hästen såklart och spikade rätt ut i Sverigedebuten där han var enorm som plockade ner en heroisk spetsspringande 7 RELIGIOUS från dödens. Otroligt intryck och jag borde givetvis spika ännu en gång men inte de inte.

Very K är en stökig pålle med massa hyss och inget jag skulle satsa mina sista besparingar på men då han är på topp så har han nog ingen överman i klassen förresten ser nu att han gått ur Silver och får kubba på i Guld framöver.. intressant att se om han klara det steget..

Vad har vi mer då, 11 VINCERO´ GAR gör sin andra start för Björn Goop och såg ut som en retad tiger som fastlåst i ledarryggen senast och dom krafterna kommer nu till användning här. Goopen aviserar barfota runt om denna gång(skor bak senast) och am jänkarbike denna gång(hybrid senast) och jag gissar att det kommer att tävlas här iaf.

Hästen var otroligt bra under samma tävlingsdag förra året som tvåa bakom Buck To Burn, slagen med ett huvud på otroligt fina 1.11.6 över rådande distans så visst finns det fart i pållen alltid

3 COOGAN har varit ruggigt fin i två raka starter inför starten på v86 senast, där vet i fan vad som hände faktiskt. Galopp och helt under isen men eftersom tränare Redén väljer att starta så antar jag att det inte var något allvarligt iaf och ska faktiskt räknas på tidigare prestationer här åxxå.


5 MAN AT WORK 
är en häst jag brukar vråla mig hes om allt som oftast, för mig är kusen en sprinter och det är heller inte förvånande att årets enda seger är tagen över just sprintdistansen 1640m.
Hästen är stark som brännvin och har inga problem med distansen men på ett lr annat sätt så brukar han få göra jobbet och sedan bli avslagen sista biten.
Att Jorma hoppar upp i jollen gillar jag såklart nu när Örjan valt Coogan i loppet, MEN att det anmälts med am jänkarbike för första gången någonsin(vad jag vet iaf) just när Jorma kör är konstigt då Jorma inte brukar föredra den sulkyn.

Men än sjukare är att tränare Nurmos alltid sagt att MAW inte kan gå i am jänkbike pga att hästen är för stor och att den inte får plats i den typen av vagn.
Antingen är det felanmält lr så har nån svetskunnig varit framme och byggt om en vagn för jag tror inte att hästen har krympt i storlek iaf
Oavsett intressant och följa framåt veckoslutet hur det blir.

Streckas: ALLA 12 STARTANDE

 


V75-4: DIAMANTSTOET 2140M VOLT

Spår 1-4 2140m
Spår 5-14 2160m
Spår 15 2180m

Otroligt bra klass på detta lopp tycker jag.
Jag plockar hela högen här och jobbar in en storskräll då det är tre volter, ston mm

Forts varna för 2 INFINITE KNIGHT som var 2a så sent som i lördag. När denna häst vinner v75 så ska jag vara med, lär bli borttappad denna vecka åxxå och nu hoppar chefen Westholm upp i jollen.
Jag forts strecka till den dagen hästen vinner på v75 Vinnarlir blir det givetvis åxxå.


6 KARAMELL HILL 
kommer med två raka vinster på v75 i finfin stil och är såklart hyperintressant här även denna gång. Given på lappen och Goop vet vad han har att åka med.


14 INDRA`S SECRET 
vet vi vad han kan, otroligt bra och nu när Bergharn är avstängd denna helg så får vi åter se Lennartsson på hans kusar vilket är en framgångsrik komb.
Indras kommer med tre raka vinster i bagaget och är urstark men lika given som Karamellen på en lapp som bara tar en handfull hästar här.


 
15 MILLIE MILLIONAIRE står ensam på 40 tillägg och det är aldrig lätt att plocka dessa men hästen är riktigt bra för dagen.

Tvåa bakom ovan nämnda Karamell Hill senast och har åter 20 tillägg på den denna häst.
Kanske får vi Karamellen tidigt till spets och sedan en offensiv styrning av Lennartsson med Indras så kanske vi får lite tempo och då kan Millies slutrökare räcka långt.

Streckas: ALLA 15 STARTANDE

 


V75-5: KLASS 1, 2140M AUTO

5 ARMOUR AS spikade jag i senaste starten mot monstret Ecurie D men det bara gick inte, Curren var för jävla bra helt enkelt och den hästen kommer bli en fröjd att följa framöver, riktigt speciell rackare.
Armour As gjorde ett ruggigt lopp och i sista sväng såg det ut som att man slagit Curren men icke sa Nicke.
Armour As höll strålande till andrapriset såklart och kommer faktiskt bli min spik denna gång åxxå, inget överdjur i fältet denna gång och jag litar på att körande Stefan Persson löser denna uppgift på ett galant vis.

Att spika i ett lopp där både far och son Kolgjini deltar i är egentligen lite emot mina principer men jag hoppas det löser sig ändå. Brukar ju iaf inte bli tråkiga lopp när familjen Kolgjini deltar för dom vill tävla.

Motstånd saknas givetvis inte i t ex 6 VAN GOGH Z.S och 10 VALIANT DREAM som är två riktigt vassa kusar.

Roligaste strecket som kanske blir lite tappad på strecken är nog ändå 7 THE GAMBLER med pappa Ludde i jollen, den gjorde en ruggig prestation senast som trea på Åby bakom den för dagen helt omöjliga Southwind Queen.

Streckas: SPIK 5 ARMOUR AS

 


V75-6: BRONSDIVISIONEN 2140M AUTO

1 SEISMIC WAVE hade jag spikat från vilket annat spår som helst utom just spår 1 som det blev nu.

Jag tror inte man kan hålla upp spetsen här utan 4 FRANKLIN FACE bombar sin vana trogen till spets.
Skall sägas att jag inte studerat startsnabbheten i loppet men Franklin blir min tidiga spetstanke iaf.
Örjan får försöka hitta ut i andraspår med Seismic Wave så blir det nog lite tävling iaf.

6 VIKENS HIGH YIELD spikades i lördags med framgång, pangstart från springspår och till ledningen och sedan helt överlägset okörd.

Lennartsson upp även denna gång och kan nu hästen och jag gissar på att man sänder framåt direkt för att få överta ledningen av Franklin då jag faktiskt är relativt säker på att Adielsson släpper om man kommer tidigt.

Franklin vek ner sig från spets över aktuell distans senast då 12 ZAP DI GIRIFALCO fått lucka och speedat förbi med lätthet i bländande stil.


Goops duo 2 GIANT SHADOW och 5 GUILLAUME BOKO blir jag tvungen att rata denna gång vilket känns skit såklart men strecken räcker inte till då jag vill ta ett gäng hästar i sista loppet. Dessa hästar gillar jag skarpt som ni trogna läsare vet och har spikat vid flertalet tillfällen i mina tidiga tankar.

Streckas: 1,6

 


V75-7: HARPER HANOVERS LOPP 3140M VOLT

spår 1-8 3140m
spår 9-11 3160m
spår 12-15 3180m

Harpers, hela lördagen stora underhållning där degen skall fördelas.


Stor favve till slutsegern tror jag detta år blir 15 MONI VIKING, loppet han gjorde i senaste starten är något helt otroligt, ska inte gå att plocka så många meter på täthästarna som han gjorde. Landade på helt vansinniga 1.12.4 över galna 3200m vilket är svårt att ta in faktiskt. Otroligt vass.
Given förstahäst även för mig faktiskt men ingen spik.


10 VIKING BRODDE 
gjorde årsdebut i lördags som tvåa, målfotoslagen av mitt drag förra veckan i Heading Reference som jag då varnade för i tidiga tankarnas analys som vann till ca 64x smeten.
Vikingen gjorde ett riktigt vasst lopp och detta är en kanon, var ute och mötte bla Attraversiamo under fjolåret och Attra startar ju i årets Elitlopp så kunnande finns.
Aviseras barfota runt till denna start.


12 GARETH BOKO 
senast diskad för trängning men avslutade ruggigt snabbt i loppet och jag anar lite stigande form hos Lugauers kanske. Måste med på lappen på sitt kunnande, riktig vass häst och Marc vill alltid vinna. Var ju tillsammans med Elitloppshästen Disco Volante lite av vinterns kung med flera v75 vinster.


13 BLE DU GERS 
lyckades på något sätt vinna långloppet under Copenhagen Cup-dagen, såg stenslagen ut flera ggr i loppet och vinglad hit och dit men Jos Verbeeck lyckades få honom först över linjen och jag tror att hästen kommer vara bättre denna gång.

Nu har vi fyra troligtvis rätt betrodda hästar men då kryddar jag med två som lär bli betydligt mindre lirade iaf


14 HARD TIMES 
spikade jag som 3%are från liknande läge näst senast på Örebro. Hade han vunnit det loppet så hade vi hittat 7r på detta tidiga tanken system och det hade blivit ca 45k in totalt. Hästen orkade inte då men har sett bra ut i två raka starter nu tycker jag.
Äntligen så aviserar man att rycka alla fyra skorna vilket jag tycker är riktigt intressant. Man pratade om det inför Örebrostarten men valde då att köra med skor i loppet.
Uffe känner hästen och har vunnit med honom tidigare och jag vägrar likt en envis 2-åring att missa ev 7r på denna häst Nu tar vi dom Uffe..


Sista strecket till 4 ATIK D.L som jag fick sån ruggig feeling för redan när jag såg anmälningslistan innan man lottat spåren. Skulle inte spela utan denna häst under pistolhot
Inbillar mig att det kan bli perfekt kört här och att Jepson svarar för en drömstyrning.
Flera urstarka hästar på samma volt och kanske får vi lite kubbning om positionerna åxxå och Jepson kan hitta ett riktigt fint slagläge inför slutrundan, dessa lopp brukar gå i bra tempo och spricka upp så hästarna får chansen iaf och jag blir inte alls förvånad om Jepson helt enkelt spurtar ner dom sista 300m
Kriga Jepson för jävelen

Streckas: 4,10,12,13,14,15

 

Systemet säljs i 20 UNIKA andelar á 58kr

HTTPS://TILLSAMMANS.ATG.SE/LAGSIDA/74988?ANDELSSPEL=81055

V75-1: 4 DOUBLE EXPOSURE
V75-2: 8 DON FANUCCI ZET
V75-3: ALLA 12 STARTANDE
V75-4: ALLA 15 STARTANDE
V75-5: 5 ARMOUR AS
V75-6: 1,6
V75-7: 4,10,12,13,14,15
2160r/1080kr

 // Laxsson

http://www.elitandelar.se/laxssons-tidiga-tankar-v75-solvalla-30-5/