Denne siden krever javascript
Bookmakere ->>>|10Bet|22Bet|888sport|Bet365|Betsafe|Betsson|Casino Winner|ComeOn|Guts|NordicBet|PinnacleSports|Rizk|Unibet
DISKUSJONSFORA

Litt om verditipping (av Vidar Gustad, 2001)

Det er sikkert mange veier som fører til Rom, men generelt har alle OddsNet-tipsere et nært forhold til å prosentsette spilleobjektene. Dette fordi prosentene på en enkel måte kan avgjøre om et spill har verdi. Vi skal prøve å forklare på en enkel måte hva verditipping innebærer. Verditipping går ut på å finne kamper som matematisk vil kunne bidra til å gi gode resultater over tid. Dette gjør man ved å prosentsette H, U og B i hver kamp og deretter sammenligne sine prosenter med bookmakerens odds. Dette gjør du ved å ta 100 og dele på prosentallet du har kommet fram til.

Prosentene settes på grunnlag av en vurdering som en gjør av den aktuelle begivenheten. La oss si vi har kommet fram til disse prosentene i en tilfeldig valgt kamp:
Liverpool - Tottenham 55 - 25 - 20
Bookmakeren har satt oddsen : 2.05 - 3.60 - 4.10

Utregning av vår odds på Liverpool - Tottenham:
Hjemmeseier: 100/55 = 1.82
Uavgjort: 100/25 = 4.00
Borteseier: 100/ 20 = 5.00

Bookmakerens odds er altså 2.05 - 3.60 - 4.10, mens din odds er 1.82 - 4.00 - 5.00
For at det skal være verdi et utfall av en kamp, må Bookmakerens odds være bedre (høyere) enn din egen. I ovenfornevnte eksempel fikk jeg i følge mine prosenter en odds på 1.82 på Liverpoolseier i denne kampen. Bookmakeren gir på Liverpoolseier oddsen 2.05, noe som er klart høyere enn den oddsen jeg kom fram til. Dermed har jeg et verdispill. Dette er jo selvfølgelig forutsatt at jeg har satt noenlunde riktige prosenter.

Den oddsen som vi satte er lavere enn bookmakerens. Bookmakeren betaler dermed såpass godt at vi vil gå i overskudd om den prosenten vi satte er "riktig". Desto høyere odds bookmakeren gir, dess mer verdi har spillet. Setter du 100 kroner på 20 forskjellige kamper vil du med disse differansene i oddsen mellom bookmakerens og din odds vil du tjene følgende:
100 kr *20'2.05 = 4100
100 kr * 20 * 1.82 = 3640

Du har i så fall tjent 460 kroner.
Tilbakebetalingsprosenten blir her 123% Det er selvsagt ingen garanti for at du vil få gevinst på spillet, selv om du har funnet en kamp med verdi. Tar vi eksemplet med Liverpool, så er det selvsagt bare 55 % mulighet for at akkurat denne spesifikke kampen vil gå inn. (Forutsatt du har truffet med de prosentene du satte) Det er langsiktig tankegang som gjelder når en tipper verdi, og det er nødvendigvis ikke kamper som oftest går inn som vil være det mest lønnsomme i lengden. Det er selvsagt viktig å kunne måle resultatene for å kunne bli en bedre tipper. Da kan det være kjekt å ty til et regnskap.

Hvis en har rimelig godt tak på å sette prosenter, vil en nok ganske sikkert finne ut at det ikke er alle kamper som gir verdi. De fleste bookmakerne er dyktige til å sette rett odds, og derfor er det ikke alltid lett å finne gode verdispill. Det er jo først når din vurdering er forskjellig fra bookmakerens du har funnet et (i dine øyne) verdispill. Vi ønsker derfor aldri å sette press på våre tipsere til å levere spill, for dette kan selvsagt framprovosere tips som ikke har verdi. Vår filosofi er derfor at OddsNetspillene kommer når de kommer.

Før man setter prosenter må man selvfølgelig ta en vurdering/analyse av kampen. Det er mange faktorer som spiller inn når man foretar en slik analyse. Vår mann Roland Nilsson skrev for en tid tilbake en artikkel som omhandlet akkurrat dette. Les denne artikkelen her.