Denne siden krever javascript
Bookmakere ->>>|10Bet|22Bet|888sport|Bet365|Betsafe|Betsson|Betway|Casino Winner|ComeOn|Guts|Librabet|NordicBet|Rizk|Unibet
DISKUSJONSFORA

1. Spill og spillmetoder

1.1 Hva er fordelen med å spille singler i forhold til å spille multispill?
De aller fleste oddstippere går med tap og da vil man generelt tape spillsaldoen sin fortere jo flere kamper man tar med i et multispill.

1.2 Hva er viktigst å tenke på når man skal analysere en kamp på jakt etter gode oddsspill?

Dette er et ganske omfattende tema. Her er det snakk om mange faktorer som spiller inn, og
derfor har vår staute svenske venn Roland Nilsson skrevet en meget god artikkel som heter "Matchanalysfaktorar". Det anbefales å lese denne.

1.3 Hva betyr det å spille handicapspill?

Et handicap-spill er et spill hvor det ene laget har fått tildelt ett eller flere mål på forhånd.
Noen bookmakere bruker handicap i kamper hvor det ene laget er veldig stor favoritt for derfor å kunne gi favoritten en høyere odds. Mange synes det er kjedelig med odds på feks 1.02, og derfor blir handicapspill et godt alternativ for de som ønsker å spille på lag med store vinnermuligheter. Et eksempel på en kamp med handicap kan være denne:
Rosenborg - Bryne (0 - 1) 1.50 - 3.30 - 4.20
Rosenborg må vinne denne kampen med minst 2 mål for at en skal få utbetalt for odds 1.50. Vinner Rosenborg 1 - 0 blir altså resultatet 1 - 1 i handicapspillet.

1.4 Hva betyr det å spille på money line?
Dette begrepet har sitt utspring i "US Sports". Når man spiller på moneyline, spiller man kun på hvilket lag som vinner kampen til slutt, dvs. uten handicap/"spread", og evt. overtid teller med.
Det har den fordel at man får innsatsen tilbake hvis kampene ender uavgjort også etter at evt. overtid er spilt (noe som for eks. kan skje i NHL).

1.5 Hva tipper man på i over/under 2,5 mål-spill?
Da spiller man på hvor mange mål som totalt blir scoret i en kamp. Spiller man på UNDER 2,5 mål og kampen ender 0-0, 1-0, 0-1, 1-1, 2-0 eller 0-2 har man altså vunnet.

1.6 Hva menes med å vinne "outright"?
Det lag eller utøver som vinner "outright" er rett og slett det samme som laget/utøveren som vinner kampen/begivenheten. Altså uten at handicap eller "spread" er inne i bildet.

1.7 Hva menes med Head-to-head-spill (evt. H2H-spill)?
Bookmakeren setter opp en duell, og her gjelder det å finne hvilken av de to som vil gjøre det best. La oss ta et konkret eksempel: Hvem kommer høyest på tabellen av Rosenborg og Brann sesongen 2010 i Tippeligaen?
Brann 1.95
Rosenborg 1.85
Her gjelder det altså å plukke ut den som kommer høyest på tabellen. Hvis du tror Rosenborg kommer høyere enn Brann på tabellen så får en altså 1.85 i odds. Det spesielle med H2H er at det er bookmakerene som finner duellene, og kan derfor styre spillet slik at en kan få mange morsomme dueller. Det er mulig å sette H2H på de fleste idretter, og dette gjør selvsagt denne spillemetoden anvendelig og temmelig populær. Det er også mulig å lage såkalt trippelhead (3 deltakere settes opp mot hverandre) osv.

1.8 Hva er verditipping?
Kort sagt er verditipping å satse penger på oddsspill hvor forventet avkastning er positiv. Det vil si at hvis man tar prosentsjansen for at et spill og ganger det med oddsen får man et tall som er større enn 1.
Hvis man mener at et lag har 50% mulighet for å vinne en kamp, så må man spille på en odds som over 2 for å finne verdi på kampen.
Dette finner man kjapt ved å regne 100/50 = 2.00. Sagt på en annen måte:
Verdi = Prosentsjanse for at utfallet du tipper på inntreffer * Oddsen på gitt utfall
(verdien må være over 1,00 for at du skal ha et godt spill)


Mange vil naturligvis påstå at de bedriver verditipping, men når man vet at nesten alle oddstippere i realiteten går med underskudd over tid er ikke det tilfelle.
Les mer utfyllende om verditipping

1.9 Hva er arbitrasje/sure wins?
Dette oppstår hvis det er store avvik i oddsene fra flere bookmakere. Hvis en har over 3,00 i odds på H og U, men en annen har over 3,00 i odds på B kan man ved å spille alle disse 3 alternativene oppnå en "sure win" eller sikker gevinst. Det kan også oppstå "sure wins" i andre spill som vinnerspill eller dueller mellom 2 lag/objekter, eller resultatspill. La oss si at to selskaper tilbyr disse oddsene i en H2H-duell i hopp mellom Janne Ahonen og Anders Jacobsen:
Centrebet 1.60 - 2.05
Expekt: 2.20 - 1.55
Hvis en setter 100 kroner på Jacobsen hos Centrebet, og 100 kroner på Janne Ahonen hos Expekt til oddsene over, så er en garantert gevinst. Vinner Ahonen får en altså 205 kroner tilbake, mens ved innsats på 100 kroner på Jacobsen hos Expekt vil en altså få tilbake 220 kroner. Dette gir jo en sikker gevinst siden innsatsen her totalt blir 200 kroner.

1.10 Hva er en "middle"?
Det dreier seg om å satse på odds der minst ett resultat blir fanget opp av minst 2 odds, og der samtlige andre utfall er dekket av minst 1 odds. Et enkelt eksempel:
NordBet: LSK- MFK Over 2,5 mål: 2,00
VestBet: LSK- MFK Under 3,5 mål: 1,90

Vi satser for å vinne 1000 på hvert alternativ, og må da satse 500 hos NordBet og 526 hos VestBet, altså 1026 til sammen. Dette betyr altså at vi vinner minst 1000 uansett utfall av kampen, ogved nøyaktig 3 mål vinner vi hos begge bookmakerne.
Beregning av effektiv odds (middleodds):
1 / ((1 / oddsA) + (1 / oddsB) - 1) - 1
1 / (( 1 / 2,00) + (1 / 1,90) - 1) - 1 = 37


2. Matematiske utregninger

2.1 Hvordan regner man US-odds om til EURO-odds (desimalodds)?
Når man bruker amerikanske odds, skrives de på 2 måter: Enten som negative tall (eks: - 110), eller positive tall (eks: +125). Merk at noen bookmakere ikke bruker "+" foran positive tall, men bare skriver 125.

Dette betyr følgende, negative tall først:
-110 er det samme som "lay 110 to win 100". Altså vil en innsats på 110 kr bli til et overskudd på 100 kr (hvis spillet går inn naturligvis). Formelen ser slik ut:
(overskudd + innsats) / innsats = odds

Altså vil oddset i vårt tilfelle være:
(100 + 110) / 110 = odds -> Odds = 210/110 =1.90909

Positive tall:
Dette er noe lettere. +125 betyr at overskuddet på ditt spil vil være 125 kr. for hver 100 kr. du spiller. Formelen er nøyaktig den samme:
(overskudd + innsats) / innsats = odds
(125  + 100) / 100 = 2.25

Det vil altså si, at +125 blir til 2.25,  +250 blir til 3.50 og så videre.

2.2 Hvordan regne ut arbitrasje/sure wins?
La oss si at du i kampen Liverpool - Tottenham får følgende odds:
H =1.80 hos Betsafe
U=3.80 hos Centrebet
B=5.85 hos NordicBet

Du tar 1/1.8 + 1/3.8 + 1/5.85 = 0.98965 så lenge denne summen er mindre enn 1 har du arbitrage. Hvor stor den er finner du ved å ta: 1/0.98965 = 1.01045 altså 1.045% sikker gevinst dersom du balanserer innsatsen riktig.

2.3 Hvordan regner man ut tilbakebetalingsprosent (TBP)?
OddsNet satser på å gi et mest mulig riktig bilde på de resultatene vi oppnår på våre tips. Vi mener at tilbakebetalingsprosenten representerer et godt mål på hvor dyktige tipserne våre har vært. Tilbakebetalingsprosenten regnes ut ved å dele premien på innsatsen og deretter multiplisere resultatet med 100.
Eksempel: Man har satset 70 og vunnet 80. Tilbakebetalingsprosenten blir:
(80/70) * 100% = 114,3%
Ligger man over 100% har man altså tjent penger, ligger man under 100% har man gått med tap.

3. Om OddsNet , OddsNetspill og OddsNet-tipsere

3.1 Hvordan startet OddsNet?
OddsNet startet opp i begynnelsen av år 2000 som den personlige hjemmesiden Vidars Oddstips. Det var Vidar Gustad og Sissel Husby som sammen bestemte seg for å samkjøre sine hobbyer til en webside om oddstipping. Vidar tok seg av innhold, mens Sissel sto for det tekniske. Siden utviklet seg etter dette ganske raskt, og i mars 2000 begynte vi å involvere andre personer samtidig som siden skiftet navn fra Vidars Oddstips til OddsNet.com.

3.2 Hva er OddsNets målsetning?
OddsNet.com har som målsetning å tilrettelegge for brukerne slik at de på en enkel og grei måte kan innhente nyttig informasjon om potensielle spilleobjekter. Sentralt i dette arbeidet er våre SPILLEGUIDER, som inneholder mange nyttige linker og forhåndsanalyser. Vi må også få trekke fram våre fora som har vært til stor nytte for mange oddstenkende sjeler. Foraene har utviklet seg til å bli et fint treffsted for den som er på jakt etter bra oddstips, og dette er helt klart noe vi gleder oss over i OddsNet. OddsNet har knyttet til seg flere personer som i lang tid har vist seg kapable til å levere gode oddstips, og som sitter inne med masse erfaring når det gjelder oddstipping. Vi mener å ha funnet en fin blanding av "proffer" og ivrige amatører, som gir siden den ballast som kreves for å skape et godt tilbud til brukerne.

3.3. Hva er OddsNetspill?
OddsNetspill er de spill som teller med i vårt spillregnskap. Bare de brukere som til enhver tid er offisielle OddsNet-tipsere kan poste OddsNetspill, og man vil kjenne igjen disse ved at det i overskriften står nettopp "OddsNetspill" (eller tilsvarende på andre språk enn norsk).

3.4 Fører OddsNet regnskap over absolutt alle OddsNetspill?
Ja. Leserne skal alltid kunne se tilbake på resultatene som er oppnådd fra dag en. Dette betyr at vi ikke kutter ut et regnskap selv om tallene skulle bli svake. Alle OddsNet-tipserne er klar over at oddsregnskapene på siden vil bli liggende selv etter at de har sluttet som offisielle tipsere. Vi spiller forøvrig alltid til gjeldende odds. Det betyr at vi spiller til den oddsen som gjelder når vi publiserer spillet på forumet! Vi ville aldri finne på å fjerne et spill som er foretatt, selv om det kommer nye opplysninger som gjør at spillet kanskje mister noe av sin verdi før avspark. Vi vil selvsagt opplyse om vi mener spillet har falt i verdi, men altså ikke gjennom å fjerne spillet. Spilt er spilt! Vi etterstreber å være mest mulig korrekte med vår tallføring. Vi har derfor oppfordret brukerne å si fra hvis de finner små eller store feil på utlagte oddstips. Vi etterstreber å rette opp dette så fort som mulig, da vi ønsker å være redelige på dette. Vi oppfordrer alle brukerne av siden til å hjelpe til å påse at eventuelle feil blir rettet fortest mulig. Dette fordi vi mener det er mye nyttig læring i et korrekt ført oddsregnskap.

3.5 Hvorfor varierer hyppigheten på tips fra OddsNet-tipserne så mye?
Tipserne på OddsNet har i all hovedsak oddstipping som sin hobby. Vi synes derfor at tipserne skal komme med oddstips når de selv ønsker dette. Vi tror at det er best å prestere godt om en synes dette er lystbetont, og vi tror helt klart at dette er mest lystbetont om en gjør det når en selv føler for det. Det er også viktig å understreke at det kommer mye gode tips selv om det ikke kommer tips fra OddsNet-tipsere, og mange er helt klart vel så kapable som de som leverer OddsNetspill. Det er allikevel kjekt for de som driver OddsNet å ha en kjerne brukere som kanskje føler det lille ekstra som skal til for å holde gnisten i siten. Vi håper selvsagt brukerne av forumene er med og stimulerer slik at de som bidrar med tips fortsatt vil gjøre dette. Det hjelper med litt oppmuntring hvis det går dårlig, og det er da ikke nødvendig å komme med sleivspark om det ikke skulle gå veien. Tallene taler for seg selv, og da er det på mange måter ikke nødvendig å komme med sure oppstøt etter at kampene er ferdigspilt.

3.6 Hvorfor varierer innsatsen i OddsNetspillene, og hva er max innsats?
Innsatsen i OddsNetspill varierer fra 1 til 10 enheter / units etter hvor bra tipseren mener spillet er. Hvor godt et spill er, blir vurdert ut i fra hvor stor verdi det er i spillet. For tiden gjelder følgende mal for hvor stor innsatsen i et OddsNetspill skal være:
---Verdi-----Innsats
1,01 - 1,05: 1
1,06 - 1,10: 2
1,11 - 1,15: 3
1,16 - 1,20: 4
1,21 - 1,25: 5
1,26 - 1,30: 6
1,31 - 1,35: 7
1,36 - 1,40: 8
1,41 - 1,45: 9
1,46 - ->> : 10

Vi vil presisere at vanlige brukere som poster oddstips på våre fora naturligvis selv bestemmer hvilket opplegg de vil følge når det gjelder innsats, men for andre lesere er det generelt mer nyttig med en innsats oppgitt i units enn å skrive inn et beløp i en eller annen valuta. For eksempel er det slik at 500 kroner kan være max innsats for noen, mens det for andre er meget lav innsats i forhold til normalt.


4. Foraene på OddsNet

4.1 Hvor skal en poste sine innlegg på OddsNets fora?
Foraene på OddsNet kommer man til ved å gå via "Forum" i menyen til venstre, og/eller ved å klikke direkte på det forumet du vil gå til i det lysegrønne feltet langt oppe på siden til høyre for "DISKUSJONSFORA". Vi håper at det jevnt over er ganske opplagt hvor man skal poste forskjellige typer innlegg, men kan kort si litt om hvert fora sortert etter forumtype.

Tipsforaene:
Alle innlegg som omhandler oddsspill på fotball postes på Fotballforumet, tennis på Tennisforumet, mens hestesport postes på Travforumet.
Oddsforumet postes innlegg som omhandler oddsspill på alt annet enn fotball, tennis, hestesport og vintersport.
Livebetforumet brukes til å poste innlegg som omhandler spill på begivenheter som pågår akkurat nå, enten det er snakk om fotballkamp, tenniskamp, sykkelritt eller en helt annen idrett.

Resultatforaene:
Resultatoppdateringer, gratulasjoner, oppsummering av spill og private regnskap postes på Resultatforumet.
Er det snakk om tilsvarende type innlegg innen hestesport benyttes Travresultatforumet. Det er litt større "takhøyde" på Resultatforaene enn i de andre foraene mht. hva som kan postes.

Øvrige foraer:
Alle spørsmål, kommentarer, henvendelser og lignende vedrørende bookmakere / betting exchanges postes på Bookmakerforumet.
ON-prat (ON = forkortelse for OddsNet) postes innlegg som ikke passer inn på noen av OddsNets andre fora, bl.a. diskuteres saker som ikke har direkte med aktuelle spill å gjøre, og man kan kommentere eller komme med spørsmål om saker en lurer på.
Diskusjoner omkring spillsystemer (Eks: Martingale), "money management" og spillstrategi (singler, dobler, system osv.) gjøres på Strategiforumet.
Tennisprat er for diskusjoner omkring tennis som ikke har med tips/innspill på konkrete kamper å gjøre, for eksempel tennisnyheter, enkeltspillere, hvordan få billetter til turneringer osv.
Travprat er for diskusjoner omkring hestesport som ikke har med tips/innspill på konkrete løp å gjøre, for eksempel kuskediskusjoner, spillepolitiske diskusjoner, spørsmål om hesters stamtavle osv.

4.2 Hvorfor er det så viktig at man poster innleggene på korrekt forum?
OddsNet har mange brukere, og derfor blir det fort kaotisk om man poster innleggene på galt forum. Vi setter stor pris på om man tenker litt gjennom hvor en poster innleggene, slik at brukerne lettere finner fram til det de er ute etter. Man kommer nok uansett langt med sunn fornuft, men hvis man er veldig usikker på hvor en skal poste ulike innlegg, så kan man godt sende en henvendelse til oss før en poster. Vi skal etter beste evne prøve å rettlede de som føler seg usikker på hva som hører til hvor.

4.3 Hvorfor slette innlegg med omtale/linker til enkelte andre sider på Internett?

OddsNet har en politikk om å slette innlegg som med omtale/linker til andre tippesider eller lignende sider som OddsNet. Dette er enstemmig i OddsNet, og har blitt nødvendig siden man har erfart at hvis dette er tillatt vil veldig mange bruke OddsNets fora til å reklamere for egne tippesider o.l. Dette er dumt siden foraene da fort blir fylt opp med slike innlegg, og innlegg som foraene er ment for fort havner langt ned. Hvis en har spørsmål om dette, så ta kontakt med oss.

4.4 Hva med å legge ut link til aviser eller andre sider som ikke har samme satsningsområde som OddsNet?
Linker til aviser eller nyhetssider som ikke har spesielt fokus på sport i forbindelse med spill, synes vi er helt greit. Vi anbefaler brukerne å legge ved slike linker hvis dette kan dokumentere de argumentene en har i sine vurderinger på forumet.

4.5 Hvorfor ikke ha overskrifter som retter seg direkte mot enkeltpersoner på tipsforaene?

Det har til tider vært mange som har postet innlegg av typen Til Ola Nordmann ang. avdeling 13 (in) eller bare til Ole Olsen (in) hvor man skriver hva det dreier seg om inne i innlegget og ber om tilbakemelding fra denne enkeltpersonen. Vi ønsker ikke at man skal bruke overskriftene på denne måten. Bruk heller en beskrivende overskrift og så kan man regne med at noen som har kunnskap om temaet svarer hvis man har noe å bidra med. Det kan være at folk som faktisk har noe å bidra med unnlater å svare hvis de ser at du henvender deg til en bestemt (annen) bruker.

4.6 Hva står "(nt)" for i slutten av mange innlegg?
"(nt)" står for: "no text", altså tomt innlegg. Man skriver dette etter overskriften i et innlegg når man kun har en kort opplysning å gi, for eksempel resultatet i en fotballkamp. Dette for at de som leser det ikke skal behøve å lukke opp innlegget siden det er tomt.

4.7 Hvorfor bør overskriften på foraene være forholdsvis korte?
Hvis en bruker overskrifter som er svært lange vil en gjøre forumet rotete. Noen har en tendens til å skrive hele meldinger i overskriften, og dette synes vi ikke er spesielt heldig. Et eksempel på en forlang overskrift: "Hvor mange består hovedfeltet av i TDF? Hvor lenge er det igjen, og hvem er din/deres favoritt til å vinne? (nt)" Her kunne brukeren fint ha skrevet spørsmålene inne i meldingen.

4.8 Hvorfor fjerner dere innlegg med spørsmål om tips?
Vi ønsker ikke at det postes innlegg der en kun spør etter gode oddstips uten og selv komme med noe informasjon om spilleobjektet. Innlegg som kun inneholder spørsmål om oddstips blir slettet fordi vi mener slike innlegg går ut over kvaliteten på foraene. Problemet er selvsagt at hvis det kommer mange slike spørsmål, så vil det bli vanskeligere for brukerne å finne fram til innlegg med oddstips og andre nyttige innlegg. Vi tror dessuten at de som kommer med oddstips, vil komme med disse uten at en trenger å legge ut et spørsmål om det.
Foraene fungerer ved at man både gir tips selv, og mottar tips fra andre. Hvis man ønsker diskusjon rundt et spilleobjekt så er måten å gjøre det på å komme med den informasjonen man selv har om spilleobjektet, og i tillegg uttrykke og begrunne sitt eget syn. Da vil man mye lettere få en konstruktiv vurdering fra andre brukere. Noe vet man jo alltids om de objektene en lurer på! Informasjon som tabellplassering, de siste resultatene osv. er lett tilgjengelig og tar ikke lang tid å kopiere og lime inn i innlegget.

4.9 Hvorfor sletter dere korte oddstips uten særlig innhold?

Dette gjør vi fordi vi ser liten nytte av å ha innlegg uten særlig innhold og nytteverdi på forumet. Innlegg som " Jeg tror Arsenal vinner til god odds!" uten noe videre begrunnelse mener vi er til liten nytte for brukerne av forumet, og slike innlegg står i fare for å bli slettet. Et visst minimum av begrunnelse og informasjon skal et oddtips inneha. Vi sletter også en del andre innlegg vi føler er svært begrensende innholdsmessig. Dette er selvsagt en vanskelig vurdering, men vi tror det er mest hensiktsmessig. Vi ønsker ikke noen debatter på forumet om hvorfor vi slettet det og det innlegget. Kontakt oss heller og fortell oss litt om det innlegget som var skrevet, og av hvem det var skrevet av. Vi kan i så fall prøve å begrunne hvorfor vi gjorde som vi gjorde.

4.10 Hvorfor kan jeg ikke gi mine oddstips / hjelpemidler til andre brukere ved å få de til å maile meg eller at jeg ber om å få deres mailadresse på foraene?
Vi ønsker at tips gitt på OddsNet også publiseres på OddsNet. Vi ønsker å ha en livlig diskusjon, og er derfor interessert i at brukerne skal benytte foraene til diskusjoner og til å gi hverandre tips. Innlegg som "Jeg har fått gode kontakter i utlandet, hvis noen ønsker disse tipsene send meg en e-post" og av typen "Gratis system med sikker gevinst tilbys OddsNets brukere. Legg gjerne ut din e-post adresse så sender jeg dette til deg!" ønskes ikke. Slike innlegg ser vi på som lite hensiktsmessig for OddsNet. Kontakt oss om du er i tvil om det er greit å legge ut på siden det innlegget du planlegger, og så vil vi vurdere om vi synes dette har noe på OddsNet å gjøre.

4.11 Hvorfor kan ikke tipssider bruke e-post adresser når de poster innlegg på foraene?
Vi ønsker ikke at e-post feltet skal fungere som reklame på OddsNet. Personer tilknyttet tipssider bes benytte e-postadresser uten navnet på siden i, eller la være å gjøre e-postadressen synlig.

5. Annet

5.1 Hvor kan man få hjelp dersom man føler at spillingen har kommet ut av kontroll?
De fleste av OddsNets brukere er glade i oddsspill. Men for noen kan dette utvikle seg til et problem.
For de som føler behov for hjelp til å få kontroll over spillingen sin, finnes det steder man kan få informasjon og hjelp:
Det anbefales å besøke siden til Anonyme Gamblere, selv om man ikke føler at man har et problem.
Sidene inneholder blant annet "20 Spørsmål" - en test som kan hjelpe med å fastslå om man har et spilleproblem.

Det finnes også hjelpelinje for spilleavhengige i Norge som man kan henvende seg anonymt til døgnet rundt. Telefonnummeret er 800 800 40. Mer informasjon finnes på nettstedet til "Hjelpelinjen".
Det er ikke flaut å oppsøke hjelp dersom man har et problem og trenger hjelp til å løse det!