Denne siden krever javascript
Bookmakere ->>>|10Bet|22Bet|888sport|Bet365|Betsafe|Betsson|ComeOn|Guts|NordicBet|PinnacleSports|Unibet|Casino
DISKUSJONSFORA
Printer versjon

Kraftig økning i tilskuertallene

Skrevet av: Moderator 27.11.2010 09:26

Bookmakeren NordicBet tror på kraftig økning av tilskuertallene i Tippeligaen neste sesong. Den viktigste årsaken til det er de nyopprykkede lagene med Fredrikstad i spissen som vil trekke flere tilskuere enn lagene som rykket ned.

Interessen for Tippeligaen har de siste par sesongene vært litt på nedadgående kurve, i alle fall om en ser på antall besøkende i gjennomsnitt pr kamp i Tippeligaen. Nordicbet har stor tro på at utviklingen vil snus i løpet av 2011. Nevnte bookmaker forventer at tilskuertallet i gjennomsnitt vil stige med i overkant av 1000 pr kamp i Tippeligaen i 2011, sammenlignet med tallene fra 2010. 

Her er noen av de viktigste årsakene til at NordicBet tror Tippeligaen 2011 blir mer besøkt enn i 2010:

- Nykommerne Fredrikstad, Sarpsborg og Sogndal vil nesten garantert trekke flere tilskuere enn det Hønefoss, Kongsvinger og Sandefjord gjorde i 2010. Spesielt Fredrikstad, men også Sarpsborg vil ha større apell på hjemmebane enn de nye Adeccoligaklubbene.

- NordicBet forventer at Rosenborg ikke blir like suverene. Ny trener kan virke negativt inn og rent økonomisk får ikke Jönsson ha like gode forutsetninger som Hamren / Eggen. Det kan bety mange flere toppmkamper slik at spenningen holder seg utover høsten 2011.

- Molde melder om rekordstort antall solgte sesongkort og interessen for klubben er enorm. Ole Gunnar Solskjær vil være med å forme Tippeligaen på en fin måte og Molde er garantert flere tilskuere på både borte- og hjemmebane i året som kommer. Det er ingen umulighet at Molde kan passere 10 000 tilskuere i snitt denne sesongen og det vil i såfall være en formidabel ønking med tanke på hvor få innbyggere det tross alt er i Molde by.

- Både Brann og Viking hadde svært svake resultater i fjor og om et av lagene får et lite løft tror vi at tallene totalt for disse lagene vil bli bedre i 2011 enn de var i 2010.

- Vi tror det blir jevnere i bunnen kommende sesong enn i innevæende. De nyopprykkede lagene bør være gode nok til å gi Tippeligaen mer spenning enn de som rykket ned i år. Det skal i allefall godt gjøres at bunnstriden blir like blodfattig som i år.

- Innføring av fredagskamp tror vi kan slå positivt ut.

- Det er ingen fotballmesterkap i 2011. VM i Sør Afrika gjorde nok sitt til at noen ble litt fotballmette utover i 2010 sesongen. All erfaring tilsier at et mesterkap gir en metthetsfølelse. Det blir fort en liten nedtur å ta turen på en Tippeligastadion like etter all toppfotballen.

Noen klubber vil ganske sikkert få en liten nedtur også i 2011. Klubber som Tromsø og Stabæk tror vi kan få betydelig færre tilskuere enn i år. Begge klubbene vil slite med å henge med i toppen om trenden med at de mister sentrale spillere fortsetter. Økonomien i klubbene er såpass dårlig at vi tror begge lag vil få et lavere snitt på sine kamper kommende sesong.

Endel andre vil også slite med å opprettholde sine tall fra i fjor, men de fleste av disse tror vi kan greie å holde tallene rimelig stabile i og med at Tippeligaen 2011 bir noe mer spennede enn 2010 sesongen. Tippeligaen blir en attraksjon fattigere nå som Daniel Nannskog legger skoene på hylla.

Nordicbet har valgt å sette odds på om det kommer over / under 9200 tilskuere i 2010. I følge Wikepedia var tilsuersnittet i 2010 på 8 113 pr kamp og dermed forventer vi at det blir i overkant av 1000 flere tilskuere pr kamp i 2011 sesongen enn i 2010. Dette er en veldig positiv prognose for Tippeligaen. Tallene var dog bedre i 2008, for den gang var det hele 9812 tilskuere i snitt på kampene i Tippeligaen. Tallene var enda høyere i 2007, men det blir kanskje litt urettferdig å sammenligne gjennomsnittstallene i en sesong med kun 14 lag.

Her er Nordicbets veddemål:

Antall tilskuere i gjennomsnitt på kampene i Tippeligaen 2011? Under / Over 9200 tilskuere per kamp?

01.04 1600          Under    1,85
                        Over      1,85

Link til oddsoversikten hos NordicBet finner du her.