Denne siden krever javascript
Bookmakere ->>>|10Bet|22Bet|888sport|Bet365|Betsafe|Betsson|ComeOn|Guts|NordicBet|PinnacleSports|Unibet|Casino
DISKUSJONSFORA
Printer versjon

-Vi elsker Manchester United!

Skrevet av: Moderator 20.09.2010 12:10

OddsNet.com tror at enkelte av våre brukere ikke vil si seg 100% enig, men basert på en undersøkelse foretatt av Respons Analyse for Unibet slår spilleselskapet fast: Nordmenn elsker Manchester United!

Unibet har sendt ut følgende pressemelding:

Så er det bevist igjen: Nordmenn simpelthen elsker Manchester United. Liverpool, Arsenal og Tottenham blir slått ned i fotballstøvlene!!!

Det er ikke bare på banen at Sir Alex Fergusons disipler feier Liverpool av banen. I en fersk, landsrepresentativ undersøkelse som analysebyrået Respons Analyse har gjennomført for spillselskapet Unibet, svarer 46,5 prosent at Manchester United er deres favorittlag i Premier League.

- 6 av 10 nordmenn har et favorittlag i Premier League. Over 70 prosent av disse holder enten med Manchester United eller Liverpool, men United vinner en overlegen seier, konstaterer Mads Jørgensen, norsk ansvarlig for PR- og samfunnskontakt hos spillselskapet Unibet.

Et landsrepresentativt utvalg med 1085 nordmenn i alderen 16-81 år deltok i undersøkelsen, som ble gjennomført i forbindelse med årets seriestart i Premier League. 7 av 10 menn og 40 prosent av norske kvinner har funnet sitt favorittlag i Englands øverste divisjon. United og Liverpool står i en særstilling hos det norske folket, med henholdsvis 46,5 og 24.5 prosent av fansen. Arsenal og Tottenham deler bronseplassen, begge med 6.4 prosent.

-Oppslutningen om de to klubbene i rødt er et resultat av tilgjengelighet via TV-skjermen, og det faktum at det er de to mestvinnende lagene i England gjennom alle tider. Aldersmessig er Liverpool-tilhengerne de eldste, som sikkert har sin årsak i storhetstiden på 70- og 80-tallet. 90-tallet tilhører United, og da heiet nordmenn på Solskjær, Johnsen og Berg. Mange fikk også følelser for Tottenham i 80-årene, med pikante stjerner som Kempes og Ardilles. Og, ikke minst vår egen Erik Thorstvedt i mål, sier Jørgensen.

-Dersom undersøkelsen gjennomføres igjen om 15-20 år vil bildet antagelig være annerledes. Da tror Chelsea vil stå mye sterkere. Klubben er i startfasen på en storhetsperiode, sier Jørgensen.

Omtrent like mange kvinner som menn heier på de to storlagene i rødt. Det samme gjelder for Arsenal. Tottenham, derimot, er et typisk mannfolklag, mens flere kvinner enn menn trykker Chelsea til sitt bryst.

-Ser vi på interessante statistiske parametre som utdannelse og lønn, viser undersøkelsen at Liverpool-supporterne er noenlunde jevnt fordelt i alle kategorier, mens Uited har en overvekt av supportere med den laveste (grunnskole, folkeskole, videregående) og den høyeste (doktorgrad/spesialistgrad på høyeste nivå) utdannelsen. Pussig nok er også Newcastle et lag med uvanlig høy tilhørighet blant landets mest velutdannede. Liverpool er overrepresentert hos de med lavest lønn, mens United er best representert hos de som tjener fra en halv million kroner og oppover i året, sier Jørgensen.

Manchester United har størst andel tilhørere i Hedmark/Oppland og i Trøndelag, mens Vestlandet stikker seg ut som Liverpool-området. Arsenal står sterkest i Agder/Rogaland og Hedmark/Oppland, mens Tottenham følges av flest på Sør- og Østlandet.

Her er nordmenns favorittlag i årets Premier League (svarprosent i parentes):

Manchester United 46,5
Liverpool 24,5
Arsenal 6,4
Tottenham 6,4
Chelsea 2.8
Newcastle 2.8
Stoke 1,9
Aston Villa 1.8
Manchester City 1.1
Wolves 1,1
Fulham 1.1
Wigan 0,9
Blackpool 0,7
Everton 0,7
West Ham 0,6
Birmingham 0,5
Blackburn 0
Sunderland 0
West Bromwich 0
Bolton 0