Denne siden krever javascript
Bookmakere ->>>|10Bet|22Bet|888sport|Bet365|Betsafe|Betsson|ComeOn|Guts|NordicBet|PinnacleSports|Unibet|Casino
DISKUSJONSFORA
Printer versjon

Grays finaletanker

Skrevet av: BT Karlsen 12.05.2010 15:23

Atletico Madrid og Fulham møtes i kveldens finale i Europa League, og Betfairs tippeekspert Andy Gray deler her sine tanker og anbefaler spill til finalen.

Fulham sin kampanje i Europaligaen er en ekstraordinær historie om det dårligere laget som blir bedre og finner styrke gjennom motgang. På dette tidspunktet for to år siden klarte de å unngå nedrykk fra Premier League med pratisk talt det siste sparket på ballen den Premier League sesongen og se på dem nå. Likevel, vi så hvordan Middlesbrough kom seg til UEFA cupfinalen for et par år siden og fikk merke at både andledningen og motstanderen var litt for mye for dem. Gjør ikke den feilen, Fulham kommer til å måtte spille på sitt aller beste dersom de skal kunne vinne på onsdag kveld

Atletico Madrid vs Fulham

Selvom Roy Hodgson eller Fulham ikke er ditt type lag, så er det praktisk talt umulig å ikke beundre dem for prestasjonen i å komme seg til finalen i denne konkurransen. Kampanjen deres startet så langt tilbake som 2. juli og hodene de har skalpert på veien denne sesongen inkluderte fjorårets UEFA cupvinner Shakhtar Donetsk, Hamburg og multi-Europacup vinnere Juventus. To nøkkelord som oppsummerer styrken deres: besluttsomhet og sammenhørighet. Ved flere anledningeer måtte de slå sterkt tilbake på dramatisk vis og det var lagmoral og alle-for-en ånden som fikk de gjennom de situasjonene.

De gode nyhetene for Fulham er at siden de sikret seg en plass midt på tabellen i Premier League har de ikke trengt å bekymre seg om kamper i den hjemmelige ligaen siden de skaffet seg en plass i finalen. Ok, et hjemmetap mot Stoke og durabelig pryl fra Arsenal på Emirates-stadion med et tap på 4-0 på sesongens siste kampdag har ikke akkurat tillatt dem å bygge opp en drivende kraft, men disse meningsløse kampene har gitt Roy sjansen til å hvile slitne spillere, gitt andre spillere sjansen til å imponere og eksperimentere med et par ting før den store kampen. De dårlige nyhetene er at nøkkelmannen Bobby Zamora sliter med en skade og selvom han skulle starte kampen er det usannsynelig at han er 100% i form.

Jeg nevnte Fulham sin sammenhørighet, men en svakhet i det systemet er at de er avhengige av at alle elleve spiller deres del. Alle trenger å spille bra på dagen. Dersom det er et par spillere som ikke takler anledningen og ikke er med så vil teppet gå ned for dem. En mann som kan være en nøkkelspiller i denne kampen er Mark Schwarzer. Uansett hvor bra Fulham forsvarer seg så kommer han til å få en slitsom dag på jobben mot spillere som Diego Forlan, Sergio Aguero og Simao Sabrosa og før eller senere kommer en av disse tre til å få en 100%-sjanse for å etterlate deres kjennemerke på denne kampen.

Atletico er på mange måter det rake motstykket til Fulham, ved å være avhengige av øyeblikk av individuell brilijanse fra deres stjernespillere. Jeg har nevnt tre av dem, men det er et par andre til. Det har vært en tøff og lang sesong i La Liga og vanligvis ville jeg ha valgt et lag fra midt på tabellen i Premier League over et La Liga lag i samme posisjon, men hele poenget er at niende plass på tabellen er ikke på noen som helst måte en riktig refleksjon av potensialet i dette laget. Det er ikke mangel på aktelse mot Fulham, men en syvende eller åttende plass på tabellen er sannsynligvis det beste de kan håpe på, mens Atletico Madrid er definitivt materiell for tredje eller fjerde plass i Primera.

Jeg skulle ønske jeg kunne sitte her og si at dette er Fulham sitt øyeblikkt, men jeg ser på mannskapet til de to lagene og jeg ser en avgrunn i kvalitet med alt for mange match-vinnere i Madrid sine rekker. Dersom Fulham ender opp med å tape denne kampen håper jeg inderlig at det ikke kommer til å bli sett på som fiasko siden bare det å komme seg ditt er en monumental prestasjon for en klubb på Fulham sin størrelse. Og dersom de skulle klare bragdene vil jeg være helt henrykt over å ta feil av resultatet av denne kampen


Anbefalte spill:
Kjøp Atletico Madrid til å vinne 2-1 på 90 minutter til 10.0
Kjøp pause uavgjort/Atletico Madrid til å vinne ved fulltid til 5.8
Kjøp Diego Forlan til å score på hvilket som helst tidspunkt til 2.7