" /> Andy Gray om CL og PL
Denne siden krever javascript
Bookmakere ->>>|10Bet|22Bet|888sport|Bet365|Betsafe|Betsson|ComeOn|Guts|NordicBet|PinnacleSports|Unibet|Casino
DISKUSJONSFORA
Printer versjon

Andy Gray om CL og PL

Skrevet av: Moderator 28.04.2010 13:53

Blir det Barca eller Inter som møter Bayern München i årets finale i Champions League? Og les hans tanker rundt Chelsea når de jakter på The Double i England.

Intet lag har noen gang vunnet en semifinale i Champions League etter å måtte starte returkampen med å ligge under med to mål. Det er statistikken du kommer til å høre om igjen og om igjen i mediene i dagene før denne kampen.  Det finnes selvfølgelig to forskjellige teorier. Den første er slik: statistikken sier sitt og dersom et lag er godt nok til å komme seg til en Champions League semifinale, bør de være gode nok til å beskytte en tomålsledelse i 90 minutter mot hvem som helst. Den andre teorien sier at statistikken er der for å brytes og at, gitt at dette er ikke noe vanlig lag, Barcelonas 2010-lag er akkurat det type lag som kan overvinne denne målforskjellen.

Inter var strålende i den første kampen og Barca var ganske dårlige etter egen standard å dømme, men ikke noe lag i verden kan alltid være på sitt beste, akkurat slik som ingen individuell spiller kan spille bra hver kamp. Lionel Messi var skuffende, men kreditt til Jose Mourinho for å gå for et ganske gammeldags valg med å sette hans argentinske lagkamerat Javier Zanetti som frimerke på ham, en jobb han utførte på en superb måte. En stor del av denne kampen vil selvfølgelig være avhengig av om Inter kan holde Leo rolig for andre gang på rad, men en stor faktor er også hvor mye tid og rom Xavi blir tillatt med ballen. Dersom Inter lar han få trekke i trådene på midtbanen kan de bli revet i stykker og gå ikke i fella, den spanske playmakeren er akkurat like viktig for dette Barca-laget som Messi.

For Inter kan kveldens to nøkkelspillere ende opp med å være Walter Samuel og Lucio. Det er trygt å si at Inter sitt forsvar kommer til å være under press fra avspark og deres erfaring og fatning kommer til å bli satt på prøve til det ytterste. De må begge spille veldig bra dersom Inter skal holde Barca sine frontkjempere unna. Jeg har en følelse av at Barca kan gjøre akkurat hva Inter gjorde mot dem og score tre mål, men jeg tror også at dette Inter-laget er for godt til ikke å klare å få ett mål selv. Jeg setter pengene mine på at vi får en reprise av resultatet i løpet av 90 minutter og at Pep Guardiola sine menn greier sakene i ekstraomgangene og holde kursen for hva som ingen har klart tidligere å forsvare Champions League-kronen deres på en vellykket måte.


Anbefalte spill:

Kjøp 3-1 til Barcelona til 12.0

Kjøp Barcelona ekstraomgang på Hvordan vinnes kampen markedet til 18.0 Ingen Grå (Gray) områder

 

Med topping av tabellen med bare to kamper igjen av Premier League og sterke favoritter når det nærmer seg FA Cupfinalen, så har dette vært en rimelig god første sesong for Carlo Ancelotti så langt. Dersom Chelsea går hen og faktisk vinner The Double så kommer det til å være en massiv prestasjon for den tidligere AC Milan-sjefen.  Det er ikke bare spillere som trenger tid til å tilpasse seg tempoet, taktikken og kravene fra en ny liga, det er det samme for trenere, men Ancelotti har lært veldig raskt og bør være enda bedre forberedt neste sesong.

 

Suksessen hans er særdeles imponerende med tanke på det mannskapet han arvet fra sine forgjengere: Yuri Zhirkov var egentlig den eneste spilleren med stort navn som Ancelotti hadde en hånd med i signeringen av. På grunn av dette har han ikke vært i stand til å sette sin favoritt midtbanediamantformasjon ut i praksis i store deler av sesongen. Han prøvde seg tidlig på, men til slutt bestemte han at han kunne ikke få det beste ut av spillerene han hadde tilgjengelig ved å bruke den og har senere byttet til enten en 4-4-2 eller en 4-3-3 formasjon.

 

Hvordan vi ser Chelsea stille opp neste sesong kommer til å bli svært påvirket av hva Carlo gjør på overgangsmarkedet denne sommeren, og borte er dagene hvor to nye spillere kom gjennom dørene på Stamford Bridge for hver spiller som reiste. Ikke gå i fella, dersom han ønsker å kjøpe nye spillere må han først selge noen.

 

De som er mest sårbare for salg er de som har vært i klubben en stund nå, er rundt 30 år gamle og kan hende ikke har hatt samme innflytelse de siste par sesongene som de først hadde da de ankom. La Michael Ballack, Paulo Ferreira, Deco og kanskje til og med Ricardo Carvalho ta et skritt frem. Alle fire har spilt bedre i tidligere sesonger og har høye lønninger. Til den listen kan du legge til en av Didier Drogba eller Nicolas Anelka. Begge er selvfølgelig toppspillere, men også i 30-årene og det kan hende gamlingen bestemmer seg for å parre en av de sammen med en yngre spiss med litt mer tempo i kroppen. Jeg vil ikke bli for overrasket om en spiller som Salomon Kalou forsvinner også. Mannen fra Elfenbenkysten scoret massevis av mål i Holland og hans første hattrick noensinne for Chelsea på søndag mot Stoke, men generelt har han ikke vært noe annet en en luksuriøs innbytter i løpet av tiden hans i klubben og jeg kan ikke se at statusen hans innenfor laget forandrer seg i løpet av sommeren

Hvem bør man så kjøpe inn? Vel, det er et evigvarende spørsmål. Chelsea er heldigere enn de fleste i det at midler bør være tilgjengelige på den ene eller andre måten og de kan møte de fleste lønnskravene, men likevel må eventuelle mål være tilgjengelige og klubbene som selger kreve fornuftige, i stedet for latterlige, honorarer for disse spillerene. I tillegg trenger du selvfølgelig at disse spillere ønsker å komme til deg.

Alles øyne vil være vendt mot VM denne sommeren og du kan vedde din siste krone på at Ancelotti kommer til å følge veldig nøye med på sakene fremover før noen nye fjes ankommer sørvestlige London neste august.