Denne siden krever javascript
Bookmakere ->>>|10Bet|22Bet|888sport|Bet365|Betsafe|Betsson|ComeOn|Guts|NordicBet|PinnacleSports|Unibet|Casino
DISKUSJONSFORA
Printer versjon

Sandefjord på avkastningstoppen

Skrevet av: Moderator 10.03.2010 14:37

Trodde du at topplagene gir best avkastning for tipperne på oddsen? Feil. De undervurderte lagene er ofte de mest innbringende i lengden. I fjorårets Tippeliga fikk tippere som spilte på Sandefjord mest igjen for pengene sine.

Få dager før seriestart flokker oddstipperne seg rundt Tippeligaen, på jakt etter å slå Norsk Tipping og internasjonale bookmakere i deres vurderinger av vinnere og tapere. Som i fjor er Rosenborg det laget flest tippere tror vil vinne serien ved sesongslutt i november, men det er ikke nødvendigvis favorittene som gir best avkastning på veddemålene over tid.

Ga best avkastning
Tallknusere hos spillselskapet Unibet har regnet ut hvilke lag som gav best avkastning i fjorårets Tippeliga, basert på antall seire, antall kamper totalt i serien og startoddsen ved kampstart: De gode hjemmelagene er de sikreste spillobjektene, sammen med lagene som evner å overraske på bortebane. Aller mest innbringende i fjor var Sandefjord, knepent foran Molde. Satset du 100 kroner på disse to i hver kamp gjennom hele serien, ville nettogevinsten vært på nesten 20 prosent. Dumpelagene Lyn og Bodø/Glimt gav desidert dårligst avkastning, sammen med sesongens store skuffelse, Viking. Tippere som satset blindt på Stabæk gjennom hele sesongen, gikk omtrent i null i regnskapet.

- Våre statistikker viser at fotballfansen ofte spiller på favorittlaget sitt. For mange kan dette være risikabelt, spesielt hvis laget presterer ujevnt. Våre beregninger viser at det ikke nødvendigvis er 100 prosent samsvar mellom lagene som topper tabellen og lagene som gir best avkastning.. Noen lag blir overvurdert, andre blir undervurdert. De enkle spillstrategiene er ofte de beste, sier Mads Jørgensen, ansvarlig for PR og samfunnskontakt i Unibet.

I fjor gav de gode hjemmelagene, som innfrir forventningene i kamp etter kamp, god avkastning på hjemlig gress. Et eksempel på dette var Strømsgodset, som gav over 50 prosent avkastning på hjemmebane. Men med kun èn fattig borteseier (favoritt mot Lyn) ble totalavkastningen mager, sesongen sett under ett. Molde og Stabæk gav også gode tilbakebetalinger hjemme.

Mest undervurdert
- Sandefjord var kanskje det mest undervurderte laget i fjor. Laget presterte jevnt godt hjemme, og slo til med noen ordentlige skreller på bortebane. Som med 3.50 i odds borte mot Lyn tidlig i sesongen, 5.50 borte mot Fredrikstad, 7.50 borte mot Brann og 6.00 i odds borte mot Vålerenga i siste seriekamp. Vålerenga og Start er to andre eksempler på undervurderte lag hos bookmakerne, som ofte overrasket på bortebane mens formen var svak. Viking skuffet voldsomt i forhold til forventningene, og var lite innbringende for de tippeinteresserte, sier Jørgensen.

Han viser til at det er jevn konsensus blant den såkalte ekspertisen at klubbene Strømsgodset, Sandefjord, Haugesund og Kongsvinger vil kjempe helt i bunnen av tabellen I årets sesong.
- Hvis noen av disse overrasker, slik Sandefjord gjorde i fjor, vil de kunne bli lønnsomme spillobjekter, avslutter Jørgensen

Mest spilt på Unibet-oddsen før helgens serieåpning er Start-seier hjemme mot Sandefjord (odds 1.72) etterfulgt av Brann-seier hjemme mot FK Haugesund (odds 1.55).

Her er avkastningstabellen for Tippeligaen i fjor:

Sandefjord            + 19.8%
Molde                   + 19,4%
Vålerenga              + 17,7%
Rosenborg             + 15,8%
Start                     + 14.1%
Stabæk                   - 0.9%
Brann                    -15.1%
Aalesund                -16.2%
Strømsgodset          -17.3%
Odd                       -18.9%
Lillestrøm               -24.1%
Fredrikstad             -25.8%
Tromsø                  -28.3%
Viking                    -34.5%
Bodø/Glimt             -43.2%
Lyn                        -68.2%