Betfairs OL-spesial!
Denne siden krever javascript
DISKUSJONSFORA
Printer versjon

Betfairs OL-spesial!

Skrevet av: Moderator 18.02.2010 09:37

Normalt så holder vi oss til ekte mannfolkidretter som fotball og NFL, men nå som det er Olympiske Leker så blir vi selvsagt superpatriotiske i Betfair også.

Vi har gått ut med høy sigarføring å mobbet alle våre svenske kollegaer om hvor mye bedre vi nordmenn er en vårt stakkarslige broderfolk. Nå har ikke resultatene så langt gått vår vei, så alt vi har å komme med er noen flaue vitser om å ta en Brink, men som de ukuelige optimister vi er så tror vi dette snur raskere en svenskene liker!

30 kilometeren blir barneskirenn!

  

På OLs åpningsdistanse for langrennsgutta hadde vi alle store forventninger til Petter Northug, men det gikk jo som vi vel alle vet - ikke spesielt bra. I ettertid har det blitt hevded at det var en gigantisk smørebommert av de norske smørerne som førte til tidenes dårligste olympiske prestasjon i langrenn av noe norsk landslag. Northug selv skal ha ropt ut underveis til treneren at det er som å gå på lim.

 

Northugs hardeste konkurrenter på distansen blir utvilsomt Dario Cologna og Lukas Bauer. Cologna har ikke vært i form i år, men på 15 kilometer fri så stakk han av med seieren på en imponerende måte da han rett og slett så råsterk ut. Lukas Bauer viste under Tour de Ski at han er en god løper, og han klarte faktisk å knekke Northug mann mot mann.

 

Vi tror ikke Northug vinner fordi han nødvendigvis er en bedre løper en Cologna eller Bauer, men han vinner fordi han kan gå til han svimer av. Han kan henge på hvem det skal være, hvor en lenge det skal være, og spesielt når han har alt å hevne. Vi kunne sendt han ut på Magne Myrmos ski fra Falun i -74 (den siste VM-seieren på treski) og han hadde enda klart å henge på teten. Vi vet alle hvor rå Northug er når det kommer til å spurte, og når han først er med der framme så har alle konkurrentene gitt opp når de nærmer seg mål, de VET at dette taper de.  Vi spiller på at dette blir et barneskirenn for Petter til 2.50 i odds, og lørdag klokken 22:30 så sitter vi klar foran tven med øl og chips.

 


Harry Potter finner fram tryllestaven i stor bakke

 

Simon Ammann er ikke akkurat den hopperen man forbinder med en av verdens beste gjennom tidende, men med seier i stor bakke så tangerer han faktisk Matti Nykänen som den skihopperen med flest seire i Olympiske Leker. Ammann vant sine 2 første seire i OL i 2002 og han vant liten bakke på disse lekenes åpningsdag. Ammann har vært med i verdenscupen siden 1997, og han står med totalt 13 verdenscupseire.

  

Ammann har funnet formen igjen i år og leder faktisk verdenscupen foran Gregor Schlierenzauer, så langt har han 5 seire, 5 andreplasser og 2 tredjeplasser. Schlierenzauer som nok er den eneste som kan konkurrere med Ammann er debutant i de Olympiske Leker og har ikke samme erfaring som Ammann.

 

Når det gjelder de norske sjansene så er vi ikke spesielt optimistiske. Vår bestemann Anders Jacobsen er så plaget med nerver at enten misser han på førstehoppet som i liten bakke, ellers så bommer han på andrehoppet når han ligger høyt på resultatlisten. Bare sorgen for oss nordmenn igjen altså selv om Arne Scheie kommer til å sitte før start og underveis å mene at her har vi store sjanser før sendingen avsluttes med at Ammann vinner foran Schlierenzauer, mensnordmennene skuffer akkurat som i liten bakke

 

Vi tror Ammann gjør som han gjorde i Salt Lake og at han finner fram tryllestaven og tryller seg inn i historiebøkene til 3.15 i odds.

 

 

Bjørndalen viser svenskene hvem som er sjefen over alle sjefer

  

På tross av det som ser ut som et svakt OL for Ole Einar Bjørndalen så langt er faktisk vi optimister foran fellesstarten. Sprinten ble ødelagt av været og på jaktstarten gjorde Bjørndalen et fantastsk renn og gikk seg opp fra 17. til 7. plass, og han var faktisk svært nære på å kunne ha tatt gullet. Men etter å ha presset knallhardt før siste skyting for å ha sjansen på en medalje så ble det 2 bom.

 

Bjørndalen har vunnet èn av de to fellesstartene han har gått tidligere i år, mens han i den andre ble nummer 6. Vi tror det blir en annen nordmann som blir den sterkeste konkurrenten til gullet, for Emil Hegle Svendsen har vist at han er i form både på sprinten og på jaktstarten, men han mangler litt på det psykiske for å kunne nå helt opp.

  

Vi må jo ta litt med om svenskene også, for de vant tross alt jaktstarten med Björn Ferry. Men tro oss, det skjer ikke på fellesstarten. Ferry har gjort det han skal i disse Olympiske Leker, så vi tror han like godt kunne satt seg med solhatt og en paraplydrink ved siden av løypa mens han ertet nordmennene med å vise fram gullmedaljen.


Bjørndalen står til rett over 3 i odds for å stikke av med seieren her, og det er godt nok betalt for oss etter det han viste på jaktstarten.